Indefrosne feriepenge har sat gang i tech-forbruget

Indefrosne feriepenge går til smartphones og anden elektronik. Regeringens ønske har været at sætte gang i forbruget virker. Se hvad vi køber.

Regeringens hensigt med fremrykningen af at udbetale de indefrosne feriepenge var, at de skulle gå til forbrug. Dette skulle gerne hjælpe med til at få gang i hjulene efter nedlukningen i foråret.

Pengene begyndte så småt at dukke op på danskernes konti i slutningen af sidste uge og allerede nu er mange af pengene omsat. Det viser tal, der er baseret på kort- og MobilePay-betalinger for en million Danske Bank-kunder. Det skriver Ritzau ifølge Limfjordupdate.

Pas på dine indefrosne feriepenge – svindlere på spil

Eksempelvis lå salget af tøj 44 procent over normalen i den forgangne weekend sammenlignet med weekenden før. Dog var det første weekend efter lønningsdag også, hvilket også kan have betydning. Sko, kosmetik m.m. gik også i vejret.

Ligesom elektronik også er interessant for mange, når de får penge mellem hænderne.

PriceRunner har også udsendt en top 15-liste over, hvor meget de største produktkategorier er vækstet på en uge. Så mon ikke der også er nogle danskere, der har fået erhvervet sig nogle nye produkter inden for mobiltelefoner, wearables, brugskunst, kaffemaskiner eller højttalere.

Det bruger danskerne feriepengene på (Kilde: PriceRunner.dk)
Det bruger danskerne feriepengene på (Kilde: PriceRunner.dk)
 1. Mobiltelefoner 33%
 2. Legetøj 26%
 3. Sko 38%
 4. TV 43%
 5. Køkkenudstyr 32%
 6. Lamper 44%
 7. Høretelefoner 28%
 8. Møbler 44%
 9. Bøger 20%
 10. Wearables (pulsure, sportsure) 38%
 11. Brugskunst 31%
 12. Bærbar PC 18%
 13. Parfumer 38%
 14. Kaffemaskiner 40%
 15. Højttalere 45%

Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, vurderer også, at nogle vil benytte feriepengene til investeringer som ny bil eller forbedring af boligen.

Mere til historien

Indtil videre ser det dog ikke ud til, at restaurationsbranchen har fået så meget glæde af feriepengene. Ifølge Danske Bank ligger forbruget her 15 procent under normalen. Dog er der også i denne branche en del restriktioner grundet corona. Caféer m.m. skal lukke kl. 22 og gæsterne skal bære mundbind, når de ikke sidder ned.

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram