Indefrosne feriepenge har sat gang i tech-forbruget

18

Indefrosne feriepenge går til smartphones og anden elektronik. Regeringens ønske har været at sætte gang i forbruget virker. Se hvad vi køber.

Regeringens hensigt med fremrykningen af at udbetale de indefrosne feriepenge var, at de skulle gå til forbrug. Dette skulle gerne hjælpe med til at få gang i hjulene efter nedlukningen i foråret.

Pengene begyndte så småt at dukke op på danskernes konti i slutningen af sidste uge og allerede nu er mange af pengene omsat. Det viser tal, der er baseret på kort- og MobilePay-betalinger for en million Danske Bank-kunder. Det skriver Ritzau ifølge Limfjordupdate.

Pas på dine indefrosne feriepenge – svindlere på spil

Eksempelvis lå salget af tøj 44 procent over normalen i den forgangne weekend sammenlignet med weekenden før. Dog var det første weekend efter lønningsdag også, hvilket også kan have betydning. Sko, kosmetik m.m. gik også i vejret.

Ligesom elektronik også er interessant for mange, når de får penge mellem hænderne.

PriceRunner har også udsendt en top 15-liste over, hvor meget de største produktkategorier er vækstet på en uge. Så mon ikke der også er nogle danskere, der har fået erhvervet sig nogle nye produkter inden for mobiltelefoner, wearables, brugskunst, kaffemaskiner eller højttalere.

Det bruger danskerne feriepengene på (Kilde: PriceRunner.dk)
Det bruger danskerne feriepengene på (Kilde: PriceRunner.dk)
 1. Mobiltelefoner 33%
 2. Legetøj 26%
 3. Sko 38%
 4. TV 43%
 5. Køkkenudstyr 32%
 6. Lamper 44%
 7. Høretelefoner 28%
 8. Møbler 44%
 9. Bøger 20%
 10. Wearables (pulsure, sportsure) 38%
 11. Brugskunst 31%
 12. Bærbar PC 18%
 13. Parfumer 38%
 14. Kaffemaskiner 40%
 15. Højttalere 45%

Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, vurderer også, at nogle vil benytte feriepengene til investeringer som ny bil eller forbedring af boligen.

Mere til historien

Indtil videre ser det dog ikke ud til, at restaurationsbranchen har fået så meget glæde af feriepengene. Ifølge Danske Bank ligger forbruget her 15 procent under normalen. Dog er der også i denne branche en del restriktioner grundet corona. Caféer m.m. skal lukke kl. 22 og gæsterne skal bære mundbind, når de ikke sidder ned.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer