Sådan skjuler du dine skjulte billeder i iOS 14

1

Foto-app’en i iOS har et album til skjulte billeder. Albummet i sig selv er dog ikke skjult, medmindre du aktivt vælger det. Se her hvordan du skjuler dine skjulte billeder.

iOS 14
iOS 14 bringer en radikal ændring til iOS-platformen (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Med iOS 14 har Apple lanceret den største softwareopdatering til iPhones i nyere tid. Styresystemet har helt ændret måden, hvorpå du kan personliggøre din telefon, med blandt andet widgets og appbibliotek.

iOS 14 – de første fejlrettelser er landet

Derudover kommer iOS 14 med en lang række sikkerheds- og privatlivsforbedringer. Du kan blandt andet se, når en applikation benytter sig af dit kamera eller din mikrofon, og så kan du nu helt skjule albummet til skjulte billeder.

Det betyder prikkerne på iPhone i iOS 14

Jeg er med på, at det sidste lyder lidt underligt. Men tidligere har det været sådan, at albummet ”Skjult”, har været frit tilgængeligt i Fotos-app’en – den har bare været placeret under ”Hjælpeapps”. Dermed har dine skjulte billeder ikke rigtigt været skjult, vel? De faktisk bare været placeret i en anden mappe, som du lige skulle scrolle lidt længere ned for at tilgå. Dog forsvandt de fra “kamerarullen”.

Med iOS 14 er det en saga blot, og du kan nu helt skjule albummet fra telefonens Fotos-app.

Du har længe haft mulighed for at skjule private billeder i din iPhones Fotos-app. Billederne blev dog aldrig rigtigt skjulte, men derimod flyttet til et andet album i bunden af applikationen. Så de ikke var i “kamerarullen”. (Foto: MereMobil.dk)

Sådan skjuler du albummet Skjult i iOS 14

Det er heldigvis relativt simpelt at sikre dig, at dine skjulte billeder nu også bliver helt skjulte. Første skridt på vejen, er at finde vej til din iPhones indstillinger. Herfra skal du finde Fotos.

For at skjule albummet med skjulte billeder, skal du ind i Fotos via telefonens indstillinger. (Foto: MereMobil.dk)

Under Fotos finder du en række valgmuligheder. De første tre omhandler iCloud, lagring og fælles album – dem skal vi ikke bruge i denne omgang. Din fjerde mulighed er at slå ”Albummet Skjult” fra eller til. Som standard vil albummet være tilgængeligt. Her slår du simpelthen bare albummet fra, og det vil ikke længere være at finde i Fotos-app’en.

Hvis du går ind i Fotos på din iPhone og stryger ned til Hjælpeapps, vil du se, at albummet med skjulte billeder nu er forsvundet. Det er vigtigt at nævne, at dit skjulte album KUN forsvinder fra Fotos-app’en. Hvis du bruger en tredjepartsapp til at organisere dine billeder, vil albummet stadigvæk være at finde her.

Dine skjulte billeder er nu helt forsvundet fra Fotos-app’en. (Foto: MereMobil.dk)

Sådan bruges Picture in Picture på iOS 14

Skulle du få brug for at få adgang til det skjulte album igen, skal du bare følge samme skridt i indstillingerne. Herefter vil albummet igen være synligt, med de billeder du har valgt at tilføje.

Mere til historien

iOS 14 er, noget utraditionelt, blevet lanceret uafhængigt af den kommende iPhone 12-serie. Apple har haft for vane at lancerer en opdateret version af styresystemet sammen med lanceringen af en ny iPhonegeneration. På grund af COVID-19, er iPhone 12 dog blevet udskudt så meget, at Apple har valgt at lancere iOS 14 først.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer