Chromecast med fjernbetjening lanceres i denne uge

Den kommende Chromecast fra Google bliver den første af sin slags med sin egen fjernbetjening og Google TV OS.

Android TV remote
Tidligere i år fortalte XDA-developers om en enhed, der havde fået navnet, Sabrina. Selvsamme enhed er nu tæt på lancering.(Foto: XDA Developers)

Det forventes, at Googles nye Chromecast bliver lanceret den 30. september 2020 sammen med Google Pixel 5 og Google Pixel 4a 5G, skriver 91mobiles.com.

Denne Chromecast bliver den første af sin slags, som får sin egen fjernbetjening. Derudover får den nye Chromecast angiveligt også Google TV-styresystemet – det, der tidligere hed Android TV.

Den kommende enhed med Google TV er blevet set på Google Play forud for lanceringen. Her er også nogle af nøglespecifikationerne blevet offentliggjort. Den kommende Chromecast har fået kodenavnet, Sabrina og kommer blandt andet med 2 GB RAM og Amlogic S905D3-chipsettet.

Ifølge Google Play, vil enheden understøtte streaming i fuld HD. For nyligt er der dog blevet lækket en såkaldt hands-on-video, der antyder streaming helt op til 4K HDR. På Google Play er den nye Chromecast desuden listet med Android 10, hvilke næppe kommer som nogen overraskelse.

I sidste uge lækkede en Redditor, ved navn u/fuzztub07, billeder og video, der viser Chromecasten med Google TV i al sin pragt. Salgsæsken viser, at enheden får strøm via en USB-C-port, mens fjernbetjeningen får strøm fra et par AAA-batterier.

Selve videoen demonstrerer Google TV-brugerfladen, med OTT-applikationer, som Netflix, YouTube og Amazon Prime Video. Fordi det stadigvæk er en Chromecast, kan du selvfølgelig også caste fra understøttede apps, så du kan streame indhold fra din telefon på dit TV.

På MereMobil.dk følger vi lanceringen af Chromecast Sabrina. Læs med her på siten eller få technyhederne direkte i indbakken.

Mere til historien

Google har allerede inviteret til event den 30. september. Arrangementet løber af stablen fra klokken 20:00. MereMobil.dk holder dig selvfølgelig opdateret løbende. Du kan også få nyhederne direkte i din indbakke to gange om ugen.

Fredag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram