Apples nye Safari 14-browser blokerer for reklame-stalking

Blokering reklamer på nettet der forfølger dig, gøres nu meget tydeligt for brugere af Safari-browseren på Mac.

Anonymitetsrapport
Adgang til anonymitetsrapport i Safari 14 sker via skjoldet (Foto: MereMobil.dk)

Safari 14 til macOS kommer med yderligere tiltag, der skal beskytte dig mod den evige forfølgelse af reklamer rundt på nettet.

Tidligere har Safari haft ”Undgå sporing mellem websteder”, men i Safari 14 kommer funktionen for alvor frem i lyset via en særlig Privacy Report, der gør brugeren opmærksom på, hvilke sites der har sporinger af dig kørende.

I min rapport, på dansk kaldet ”anonymitetsrapport”, kan jeg se, at 60 procent af webstederne jeg har besøgt de seneste 30 dage, anvender sporingsmekanismer.

Idéen bag funktionen er blandt andet at gøre det sværene for annoncører, at lave reklamer der forfølger dig overalt hvor du bevæger dig på nettet. Og i en tid hvor data om ens adfærd er mange penge værd, er funktionen for mange velkommen.

VIDEO: Kan iPad Pro erstatte din computer?

Du kan se rapporten over tracking ved at klikke på ”skjoldet” ved siden af adresselinjen i Safari 14 på Mac.

Nettets mest populære browser Chrome, der udgives af Google, indeholder også en funktion, der minder om det Apple har. Der skal dog graves langt ind i indstillingerne på Chrome for at finde ”Bloker cookies for tredjeparter” og Google har ikke en rapport tilgængelig.

Men i kraft af, at Google er verdens største annoncebureau, har de jo ikke interesse i for stort et fokus på området, før det er absolut nødvendigt.

Apples nye sikkerhedsrapport er indtil videre kun tilgængelig på desktopversionen af Safari.

TIP: Drukner du i faner på iPhone? Sådan lukker du alle på én gang

Anonymitetsrapport Safari 14
Anonymitetsrapport i Safari 14 (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

En anden vigtig detalje ved Safari 14 er, at Adobe Flash endelig er fjernet helt. Adobe Flash når i øvrigt end-of-life (EOL) ved udgangen af 2020.

Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Nu er der 30 dages prøvetid på 5G-internet

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram