4K-indhold på Netflix skal se bedre ud

Netflix optimerer netop nu kataloget af 4K-indhold. Målet er bedre billedkvalitet og mindre båndbredde. Se et eksempel her.

Optimering af 4K stream fra Netflix
Så meget forbedrer Netflix kvaliteten med – før og efter (Foto: Netflix)

Det er langt fra omkostningsfrit for indholdsudbyderne at levere film- og serier i høj videokvalitet over nettet. Derfor er der mange penge at spare for streamingtjenesterne, ved at gøre videofilerne så små som muligt. Filstørrelser og billedkvaliteter skal naturligvis balancere, så oplevelsen for kunderne er i orden.

Derudover har filstørrelsen også afgørende indflydelse på hvor let det er at distribuere høj kvalitet på forbindelser og netværk med begrænset kapacitet. Effektive komprimeringsalgoritmer er vigtige i denne proces.

Et af de seneste tiltag fra Netflix er, at optimere på algoritmerne, og det er lykkedes. Datamængden der overføres ved afspilning af 4K-indhold kan reduceres med 50 procent, forlyder det fra Netflix.

En yderligere gevinst er, at billedkvaliteten også forbedres.

Optimeringen af 4K-kataloget er allerede i fuld gang og ventes afsluttet inden for et par måneder.

Hvis du vil dybere i de komplicerede teknikker bag, så har Netflix et omfattende indlæg på deres blog.

Vi har tidligere skrevet en baggrundshistorie om fremtidens videoformater. Den kan du læse her: Så lidt fylder fremtidens 4K-video.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Netflix har lokale cache-servere i blandt andet Danmark. Du streamer således ikke Netflix over Atlanten, men lokalt fra servere i Danmark.

Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Disney+: Stop med at dele dit login

Netflix har haft succes med det. Nu går Disney+ også i gang med at opfordrer brugerne til at stoppe deling af loginoplysninger.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Netflix varsler atter prisstigninger

2024 kan byde på prisstigninger hos Netflix.

(mere…)
Netflix fjerner det billigste abonnement

Det billigste annoncefrie abonnement er i en række lande nu blevet dyrere, da basisabonnementet ikke længere er en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram