112-appen droppes til årsskiftet

Politiet har valgt, at den nu syv år gamle 112-app ikke længere er nyttig. Grunden er, at stort set alle telefoner i dag har GPS-tracking.

112-appen lukkes ned 31. december 2020
112-appen lukkes ned 31. december 2020

Der har længe været tale om at udfase 112-appen. Faktisk skrev Beredskabsinfo allerede om det i foråret 2019, men nu ser det altså ud til, at appen droppes ved årsskiftet.

112-appen har syv år på bagen og fordelen ved den er, at politiet har kunne se den nøjagtige placering af telefonen, hvis brugerne har ringet via appen.

Nu kan du streame dit brændende hus til 112

Grunden til at 112-appen nu droppes er, at de fleste mobiltelefoner efterhånden har indbygget GPS-tracking AML (Advanced Mobile Location). Dette giver også mulighed for registrering af telefonens nøjagtige position.

AML giver alarmcentralen din position, når du ringer op

Har du AML indbygget i din smartphone, kan du uden videre slette appen med det samme. Og har du ikke anbefales det, at slette appen efter den 31. december 2020.

Det oplyses desuden, at AML har vist sig at være både mere driftssikker og præcis end 112-appen.

Når en borger ringer 112, vil AML-funktionen automatisk tænde for Wi-Fi, mobilnetværk og lokationstjenesten på telefonen. Herfter indsamles og videresendes telefonens position, tidspunkt, telefonnummer til alarmcentralen via SMS.

Politiet udsender vigtig SMS til alle danske mobilnumre

Eftersom de fleste smartphones, som tidligere nævnt, har AML vil det formentlig primært være personer med ældre telefoner, der vil få problemer efter årsskiftet. Det anslås at omkring 98 procent af alle telefoner på det danske marked har AML-funktionen. Det skriver 112app.dk.

Mere til historien

Fra efteråret 2019 blev dine lokationsoplysninger automatisk videresendt til alarmcentralen, hvis du foretog et opkald til 112 med en Android-telefon. Aftalen med Apple blev klar lidt senere.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram