112-appen droppes til årsskiftet

0

Politiet har valgt, at den nu syv år gamle 112-app ikke længere er nyttig. Grunden er, at stort set alle telefoner i dag har GPS-tracking.

112-appen lukkes ned 31. december 2020
112-appen lukkes ned 31. december 2020

Der har længe været tale om at udfase 112-appen. Faktisk skrev Beredskabsinfo allerede om det i foråret 2019, men nu ser det altså ud til, at appen droppes ved årsskiftet.

112-appen har syv år på bagen og fordelen ved den er, at politiet har kunne se den nøjagtige placering af telefonen, hvis brugerne har ringet via appen.

Nu kan du streame dit brændende hus til 112

Grunden til at 112-appen nu droppes er, at de fleste mobiltelefoner efterhånden har indbygget GPS-tracking AML (Advanced Mobile Location). Dette giver også mulighed for registrering af telefonens nøjagtige position.

AML giver alarmcentralen din position, når du ringer op

Har du AML indbygget i din smartphone, kan du uden videre slette appen med det samme. Og har du ikke anbefales det, at slette appen efter den 31. december 2020.

Det oplyses desuden, at AML har vist sig at være både mere driftssikker og præcis end 112-appen.

Når en borger ringer 112, vil AML-funktionen automatisk tænde for Wi-Fi, mobilnetværk og lokationstjenesten på telefonen. Herfter indsamles og videresendes telefonens position, tidspunkt, telefonnummer til alarmcentralen via SMS.

Politiet udsender vigtig SMS til alle danske mobilnumre

Eftersom de fleste smartphones, som tidligere nævnt, har AML vil det formentlig primært være personer med ældre telefoner, der vil få problemer efter årsskiftet. Det anslås at omkring 98 procent af alle telefoner på det danske marked har AML-funktionen. Det skriver 112app.dk.

Mere til historien

Fra efteråret 2019 blev dine lokationsoplysninger automatisk videresendt til alarmcentralen, hvis du foretog et opkald til 112 med en Android-telefon. Aftalen med Apple blev klar lidt senere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer