112-appen droppes til årsskiftet

Politiet har valgt, at den nu syv år gamle 112-app ikke længere er nyttig. Grunden er, at stort set alle telefoner i dag har GPS-tracking.

112-appen lukkes ned 31. december 2020
112-appen lukkes ned 31. december 2020

Der har længe været tale om at udfase 112-appen. Faktisk skrev Beredskabsinfo allerede om det i foråret 2019, men nu ser det altså ud til, at appen droppes ved årsskiftet.

112-appen har syv år på bagen og fordelen ved den er, at politiet har kunne se den nøjagtige placering af telefonen, hvis brugerne har ringet via appen.

Nu kan du streame dit brændende hus til 112

Grunden til at 112-appen nu droppes er, at de fleste mobiltelefoner efterhånden har indbygget GPS-tracking AML (Advanced Mobile Location). Dette giver også mulighed for registrering af telefonens nøjagtige position.

AML giver alarmcentralen din position, når du ringer op

Har du AML indbygget i din smartphone, kan du uden videre slette appen med det samme. Og har du ikke anbefales det, at slette appen efter den 31. december 2020.

Det oplyses desuden, at AML har vist sig at være både mere driftssikker og præcis end 112-appen.

Når en borger ringer 112, vil AML-funktionen automatisk tænde for Wi-Fi, mobilnetværk og lokationstjenesten på telefonen. Herfter indsamles og videresendes telefonens position, tidspunkt, telefonnummer til alarmcentralen via SMS.

Politiet udsender vigtig SMS til alle danske mobilnumre

Eftersom de fleste smartphones, som tidligere nævnt, har AML vil det formentlig primært være personer med ældre telefoner, der vil få problemer efter årsskiftet. Det anslås at omkring 98 procent af alle telefoner på det danske marked har AML-funktionen. Det skriver 112app.dk.

Mere til historien

Fra efteråret 2019 blev dine lokationsoplysninger automatisk videresendt til alarmcentralen, hvis du foretog et opkald til 112 med en Android-telefon. Aftalen med Apple blev klar lidt senere.

Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Call of Duty: Warzone kommer til iOS

Det blev teaset ved Apples gaming-event - og nu er Call of Duty snart klar med Warzone til iOS.

(mere…)
Her er alternativerne til lukket fartkontrol-app

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Afstemnings-app droppes til børne-MGP

MGP bliver uden DR's afstemnings-app, som følge af stemmekaos ved Dansk Melodi Grand Prix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram