Nu kan du streame dit brændende hus til 112

En ny teknisk løsning gør det muligt, at en anmelder kan streame til alarmcentralen fra brandstedet via smartphonen.

Brandbil, brandvæsen, beredskab
Brandfolk kan med den nye løsning se livevideo af hvad de forventes at komme ud til (Foto: MereMobil.dk)

Nu bliver det muligt selv, at gøre en ekstra indsats for at redde sit hus og indbo i tilfælde af brand.

Alarmcentralen hos Hovedstadens Beredskab har nemlig taget hul på en teknisk løsning, hvor en anmelder kan streame fra brandstedet.

Det er Beredskabsinfo, som er et netmedie om det danske beredskab, der fortæller, at forbindelsen mellem anmelder og alarmcentralen skabes via en SMS.

"... alarmcentralen sender en sms med et link til den anmelder, der har ringet 112. Når anmelderen har klikket på linket og accepteret adgang til telefonens kamera, kan alarmcentralen åbne kameraet – og følge med på en skærm på alarmcentralen, samtidig med at alarmcentralen og anmelderen fortsat taler sammen", forklarer Beredskabsinfo med Hovedstadens Beredskab som kilde.

Med det nye værktøj i hånden får Hovedstadens Beredskab mulighed for, at være på forkant med blandt andet billeder fra brandstedet til brandfolkene inden slukningskøretøjerne når frem.

"Jeg filmer for 112"-funktion

I en tid, hvor alting kan deles på blandt andet sociale medier, og hvor politiet slår ned med bøder til folk, som filmer 112-hændelser, indeholder løsningen en hjælp til den filmende anmelder. 

Når streamingen pågår vil der på anmelderens skærm stå "Jeg filmer til 112 København". Således kan anmelderen vise teksten, hvis nogen finder det stødende, at vedkommende filmer en brand eller en ulykke, skriver Beredskabsinfo

Flere smarte digitale løsninger

I det hele taget tager beredskabet mere og mere de digitale værktøjer i brug, når der skal rykkes ud.

Således kunne vi i december fortælle, at alarmcentralen nu modtager en sms-besked, når der foretages en opringning til nødkaldsnummeret 112. 

Præcisionen kan være ned til få meters nøjagtighed. Teknologien hedder Advanced Mobile Location (AML). Den er efter flere års tilløb implementeret hos dansk politi, brandvæsen og ambulancetjenester.

AML er IKKE en app, der skal installeres. Det er en funktionalitet, som er indbygget i mobiltelefoner produceret efter 2010.

I Sverige åbnes der nu mulighed for at bruge mobiltelefonen som en slags walkie-talkie. Løsningen er isoleret til kritisk kommunikation, og vil blive åbnet på Telias 4G LTE-net i Sverige.

"Walkie-talkie"-løsningen kaldes "Push-to-Talk Service" og kommer fra Motorola Solutions. Læs mere her.

Mere til historien

I øjeblikket er to delstater i Australien i fuld sving med at teste kameraer langs vejene. Kameraerne skal fange bilister som under kørslen ikke kan holde fingrene fra blandt andet deres mobiltelefoner. Læs mere om den historie her.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
De bedste smartphones som ikke kommer fra Kina

GUIDE: Ikke-kinesiske smartphones… Læs her hvilke telefoner der er værd at købe - og ikke kommer fra Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram