Kamera under skærmen måske først i midrange-model

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet. Læs mere om her.

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet

Mobilproducenten ZTE arbejder på en smartphone, hvor kameraet er under skærmen. Det kan derfor betyde, at de bliver den første producent, der er klar med en smartphone med kameraet under skærmen.

Telefonen er spottet på listen over enheder ved TENAA og her viser det sig, at telefonen, som formentlig får navnet ZTE Axon 20 5G, ikke vil blive en flagskibs-enhed.

Det ventes, at telefonen vil komme med en 6,92 tommer OLED-skærm med en opløsning på 2460 x 1080 pixels. Processoren vil være en 2.4 GHz octa-core Snapdragon 765G fra Qualcomm. Derudover ventes den at komme i tre forskellige hukommelsesvarianter med henholdsvis 6 GB, 8 GB og 12 GB RAM, samt 64 GB, 128 GB og 256 GB intern hukommelse. Muligheden for at udvide hukommelsen er ligeledes tilstede. Batteriet vil være på 4.120 mAh og understøtte hurtig opladning.

Kameraet er et quad-kamera, hvor hovedsensoren er på 64 megapixels. Derudover kommer 8 megapixels ultra-vidvinkel sensor, 2 megapixels dybde sensor og 2 megapixels makrosensor. Men det der for alvor er nyskabende, er altså frontkameraet, som vil være placeret under skærmen. Dermed slipper man altså for en notch i skærmen. Sensoren på dette vil være 32 megapixels.

Foruden frontkameraet er under skærmen, så vil fingeraftrykslæseren også være det.

Telefonen lanceres ikke på det danske marked, da vi ikke har tradition for, at ZTE’s telefoner sælges herhjemme. Men det interessante i, at ZTE altså er klar med en smartphone med kameraet under skærmen er, at flere producenter helt sikkert vil følge snarest.

ZTE har endnu ikke officielt gjort telefonen eller oplyst, hvornår den vil lande i handlen. Men det ventes altså at ske indenfor nær fremtid.

Mere til historien

Det er ikke uvant, at det ikke er en topmodel, som kommer først med de nyeste ”funktioner og features”. Samsung valgte også at være først i verden med quad-kamera på en model, der ikke var et flagskib. Det var nemlig Samsung Galaxy A9 (2018), som var den første quad-kamera telefon i verden.

Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Dette er de bedste kameramobiler netop nu

Den bedste allround-kameratelefon er Pixel 7 Pro, konkluderer en ny test. iPhone 14 Pro er næsten lige så god.

(mere…)
Nyt Vlog-kamera fra Sony

Sony sender et forholdsvis billigt vlog-kamera på markedet med bokeh-knap og 4K-optagelse.

(mere…)
Den bedste digitale fotoramme er Frameo

TEST: Del billeder fra telefonen på en digitale fotoramme. Frameo er den bedste digitale fotoramme, du kan købe.

(mere…)
DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
Apple vil rette kamerafejl i ny iPhone

Der er en kamerafejl i iPhone 14 Pro. Apple er på vej med en løsning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram