Kamera under skærmen måske først i midrange-model

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet. Læs mere om her.

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet

Mobilproducenten ZTE arbejder på en smartphone, hvor kameraet er under skærmen. Det kan derfor betyde, at de bliver den første producent, der er klar med en smartphone med kameraet under skærmen.

Telefonen er spottet på listen over enheder ved TENAA og her viser det sig, at telefonen, som formentlig får navnet ZTE Axon 20 5G, ikke vil blive en flagskibs-enhed.

Det ventes, at telefonen vil komme med en 6,92 tommer OLED-skærm med en opløsning på 2460 x 1080 pixels. Processoren vil være en 2.4 GHz octa-core Snapdragon 765G fra Qualcomm. Derudover ventes den at komme i tre forskellige hukommelsesvarianter med henholdsvis 6 GB, 8 GB og 12 GB RAM, samt 64 GB, 128 GB og 256 GB intern hukommelse. Muligheden for at udvide hukommelsen er ligeledes tilstede. Batteriet vil være på 4.120 mAh og understøtte hurtig opladning.

Kameraet er et quad-kamera, hvor hovedsensoren er på 64 megapixels. Derudover kommer 8 megapixels ultra-vidvinkel sensor, 2 megapixels dybde sensor og 2 megapixels makrosensor. Men det der for alvor er nyskabende, er altså frontkameraet, som vil være placeret under skærmen. Dermed slipper man altså for en notch i skærmen. Sensoren på dette vil være 32 megapixels.

Foruden frontkameraet er under skærmen, så vil fingeraftrykslæseren også være det.

Telefonen lanceres ikke på det danske marked, da vi ikke har tradition for, at ZTE’s telefoner sælges herhjemme. Men det interessante i, at ZTE altså er klar med en smartphone med kameraet under skærmen er, at flere producenter helt sikkert vil følge snarest.

ZTE har endnu ikke officielt gjort telefonen eller oplyst, hvornår den vil lande i handlen. Men det ventes altså at ske indenfor nær fremtid.

Mere til historien

Det er ikke uvant, at det ikke er en topmodel, som kommer først med de nyeste ”funktioner og features”. Samsung valgte også at være først i verden med quad-kamera på en model, der ikke var et flagskib. Det var nemlig Samsung Galaxy A9 (2018), som var den første quad-kamera telefon i verden.

Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
I dag slettes billederne: Apple Fotostream lukker

Nu er det sidste chance for at redde dine billeder i Fotostream på iPhone og andre Apple-enheder.

(mere…)
Sony Xperia 1 V: Mere lys og mindre støj på billederne

Kameraet i Sony Xperia 1 V er helt nyt. Jeg ser her nærmere på nogle af forbedringerne.

(mere…)
Samsung frigiver stor opdatering med kameraforbedringer

Samsung har frigivet en stor softwareopdatering, som blandt andet indeholder kameraforbedringer til Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram