Kamera under skærmen måske først i midrange-model

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet. Læs mere om her.

Verdens første smartphone med frontkameraet under skærmen er formentlig snart en realitet

Mobilproducenten ZTE arbejder på en smartphone, hvor kameraet er under skærmen. Det kan derfor betyde, at de bliver den første producent, der er klar med en smartphone med kameraet under skærmen.

Telefonen er spottet på listen over enheder ved TENAA og her viser det sig, at telefonen, som formentlig får navnet ZTE Axon 20 5G, ikke vil blive en flagskibs-enhed.

Det ventes, at telefonen vil komme med en 6,92 tommer OLED-skærm med en opløsning på 2460 x 1080 pixels. Processoren vil være en 2.4 GHz octa-core Snapdragon 765G fra Qualcomm. Derudover ventes den at komme i tre forskellige hukommelsesvarianter med henholdsvis 6 GB, 8 GB og 12 GB RAM, samt 64 GB, 128 GB og 256 GB intern hukommelse. Muligheden for at udvide hukommelsen er ligeledes tilstede. Batteriet vil være på 4.120 mAh og understøtte hurtig opladning.

Kameraet er et quad-kamera, hvor hovedsensoren er på 64 megapixels. Derudover kommer 8 megapixels ultra-vidvinkel sensor, 2 megapixels dybde sensor og 2 megapixels makrosensor. Men det der for alvor er nyskabende, er altså frontkameraet, som vil være placeret under skærmen. Dermed slipper man altså for en notch i skærmen. Sensoren på dette vil være 32 megapixels.

Foruden frontkameraet er under skærmen, så vil fingeraftrykslæseren også være det.

Telefonen lanceres ikke på det danske marked, da vi ikke har tradition for, at ZTE’s telefoner sælges herhjemme. Men det interessante i, at ZTE altså er klar med en smartphone med kameraet under skærmen er, at flere producenter helt sikkert vil følge snarest.

ZTE har endnu ikke officielt gjort telefonen eller oplyst, hvornår den vil lande i handlen. Men det ventes altså at ske indenfor nær fremtid.

Mere til historien

Det er ikke uvant, at det ikke er en topmodel, som kommer først med de nyeste ”funktioner og features”. Samsung valgte også at være først i verden med quad-kamera på en model, der ikke var et flagskib. Det var nemlig Samsung Galaxy A9 (2018), som var den første quad-kamera telefon i verden.

Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Sony Xperia Pro-I test | Kameratelefonen udover det sædvanlige

TEST: Sony følger sjældent den slagne vej, når det kommer til telefoner og det giver både plusser og minusser på den nye Xperia Pro-I, som vi har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram