Google Chrome autoudfyld til Android bliver endnu mere enkel

0

En ny opdatering betyder at du blandt andet kan nøjes med at bruge dit fingeraftryk eller ansigt i stedet for indtaste kreditkortsoplysninger.

Password sikkerhed
Google kommer med en opdatering til autoudfyldfunktionen i Chrome (Foto: MereMobil.dk)

Det er efterhånden gået op for de fleste, at det ikke er en god idé at have det samme password til alle logins.

Selvom det er nemmere at huske ét enkelt password, betyder det også, at hvis det kommer i de forkerte hænder, så vil vedkommende nemt have fuld adgang til dine oplysninger, mails og meget andet. Derfor er det da også en god idé at anvende en kodegenerator, som gør det nemt at lave en unik kode til hvert websted, du bruger.

På MereMobil har vi tidligere skrevet en guide til, hvordan du får sikre passwords og hvordan du husker dem

Biometriskedata skal gøre det nemmere at bruge kreditkort

Google er på vej med nogle forbedringer til autoudfyld funktionen i Chrome. Android Central skriver, at en af de nye forbedringer, at muligheden for at bruge dit fingeraftryk eller ansigt i stedet for at skulle indtaste dine kreditkortsoplysninger.

Som det er i dag, skal du stadig indtaste de tre tal fra kreditkortets bagside. Med den nye opdatering kan du nøjes med at indtaste dine oplysninger første gang, du anvender dit kreditkort i Chrome. Herefter vil du med biometriske data – altså enten dit fingeraftryk eller ved ansigtgenkendelse – slippe for at skulle indtaste koden til dit kreditkort for at kunne bruge det.

Google oplyser, at dine biometriske data forbliver på din enhed.

Funktionen findes allerede nu både på Windows- og Apple-computere. Den bliver udrullet til Android indenfor de næste par uger. Hvis du ikke ønske at anvende funktionen, er det ikke noget, som du er tvunget til. Google giver dig muligheden for, at taste din trecifrede kode hver gang, du vil anvende dit kreditkort, hvis du foretrækker dette.

Chrome til Android lader dig logge ind med et enkelt klik

Den anden nyhed til Chrome browseren er muligheden for at logge ind på hjemmesider med et enkelt klik. Det betyder, at når du går ind på en hjemmeside, som kræver et login, henter Google automatisk oplysningerne frem.

Som det er i dag, skal du stadig klikke på feltet mail og password og evt. selv indtaste oplysninger. Den nye funktion gør, at alt dette sker næsten automatisk. I fremtiden dukker der en boks op, som spørger om du vil logge ind på hjemmesiden. Når du klikker ja, klarer Google resten for dig. Funktionen er lavet, så klikket kan klares med én hånd fra din mobiltelefon.

Funktionen skulle også gøre det nemmere at undgå at blive offer for phishing. Phishing fungerer ved at du bliver lokket til at indtaste dine oplysninger på hjemmesider, der til forveksling ligner den ægte vare. Ifølge Google virker login med ét klik ikke på disse falske hjemmesider, fordi funktionen ganske enkelt ikke kan genkende siderne.

Mere til historien

Der er ingen tvivl om, at kravene til øget sikkerhed kun vil blive større og større i fremtiden. Hør vores interview med Peter Schjøtt, sikkerhedsspecialist ved Symantec. Her fortæller han blandt andet om hvorfor det er vigtigere at holde dine apps opdaterede end at have antivirus på din smartphone.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer