Google Chrome autoudfyld til Android bliver endnu mere enkel

En ny opdatering betyder at du blandt andet kan nøjes med at bruge dit fingeraftryk eller ansigt i stedet for indtaste kreditkortsoplysninger.

Password sikkerhed
Google kommer med en opdatering til autoudfyldfunktionen i Chrome (Foto: MereMobil.dk)

Det er efterhånden gået op for de fleste, at det ikke er en god idé at have det samme password til alle logins.

Selvom det er nemmere at huske ét enkelt password, betyder det også, at hvis det kommer i de forkerte hænder, så vil vedkommende nemt have fuld adgang til dine oplysninger, mails og meget andet. Derfor er det da også en god idé at anvende en kodegenerator, som gør det nemt at lave en unik kode til hvert websted, du bruger.

På MereMobil har vi tidligere skrevet en guide til, hvordan du får sikre passwords og hvordan du husker dem

Biometriskedata skal gøre det nemmere at bruge kreditkort

Google er på vej med nogle forbedringer til autoudfyld funktionen i Chrome. Android Central skriver, at en af de nye forbedringer, at muligheden for at bruge dit fingeraftryk eller ansigt i stedet for at skulle indtaste dine kreditkortsoplysninger.

Som det er i dag, skal du stadig indtaste de tre tal fra kreditkortets bagside. Med den nye opdatering kan du nøjes med at indtaste dine oplysninger første gang, du anvender dit kreditkort i Chrome. Herefter vil du med biometriske data – altså enten dit fingeraftryk eller ved ansigtgenkendelse – slippe for at skulle indtaste koden til dit kreditkort for at kunne bruge det.

Google oplyser, at dine biometriske data forbliver på din enhed.

Funktionen findes allerede nu både på Windows- og Apple-computere. Den bliver udrullet til Android indenfor de næste par uger. Hvis du ikke ønske at anvende funktionen, er det ikke noget, som du er tvunget til. Google giver dig muligheden for, at taste din trecifrede kode hver gang, du vil anvende dit kreditkort, hvis du foretrækker dette.

Chrome til Android lader dig logge ind med et enkelt klik

Den anden nyhed til Chrome browseren er muligheden for at logge ind på hjemmesider med et enkelt klik. Det betyder, at når du går ind på en hjemmeside, som kræver et login, henter Google automatisk oplysningerne frem.

Som det er i dag, skal du stadig klikke på feltet mail og password og evt. selv indtaste oplysninger. Den nye funktion gør, at alt dette sker næsten automatisk. I fremtiden dukker der en boks op, som spørger om du vil logge ind på hjemmesiden. Når du klikker ja, klarer Google resten for dig. Funktionen er lavet, så klikket kan klares med én hånd fra din mobiltelefon.

Funktionen skulle også gøre det nemmere at undgå at blive offer for phishing. Phishing fungerer ved at du bliver lokket til at indtaste dine oplysninger på hjemmesider, der til forveksling ligner den ægte vare. Ifølge Google virker login med ét klik ikke på disse falske hjemmesider, fordi funktionen ganske enkelt ikke kan genkende siderne.

Mere til historien

Der er ingen tvivl om, at kravene til øget sikkerhed kun vil blive større og større i fremtiden. Hør vores interview med Peter Schjøtt, sikkerhedsspecialist ved Symantec. Her fortæller han blandt andet om hvorfor det er vigtigere at holde dine apps opdaterede end at have antivirus på din smartphone.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram