Fri data og fri tale er overflødigt for mange

Teleselskaberne lokker med fri data, tale og SMS, men du bruger slet ikke så meget data som du tror. Du får VILDT meget for 100 kr.

Bedste priser abonnementer
Løftet om den bedste pris holder ikke altid. Mange kommer til at købe LANGT mere end de har brug for og betaler derfor for meget for abonnementet (Foto: Gerd Altmann)

Konkurrencen på mobilmarkedet er hård! Når det kommer til prisen på mobilabonnementerne, så skal du som mobilkunde, være vågen.

Mange falder for de kan få fri tale, fri data og fri SMS, men for mange er det slet ikke nødvendigt. Behovet er langt fra så stort, som man selv tror. Derfor bliver disse ”fri-abonnementer ” tit mere en forsikring for, at prisen aldrig bliver højere.

Vores bud er, at mange vil kunne spare penge ved at droppe den store fri-pakke.

Ifølge tal fra Energistyrelsen er det de færreste mobilkunder, der har brug for fri data. Den gennemsnitlige mobilkunde brugte ifølge Energistyrelsen ”kun” 9,5 GB data hver måned i 2019. Hvis dit forbrug bare er lidt gennemsnitligt, vil du formentlig kunne ”nøjes” med et abonnement der inkluderer 20, 50 eller 100 GB datatrafik.

Selv hvis du bruger mere end gennemsnittet er der altså langt til fri data. I øvrigt har disse abonnementer ofte en topgrænse på 1.000 GB datatrafik om måneden, selvom de sælges som ”fri data”.

Du får meget abonnement for under 100 kroner

Hvis du ikke er bundet til et abonnement, er det godt at have øjnene åbne. Der findes mange gode tilbud på abonnementer til under 100 kroner.

I juli måned var der hele 9 abonnementer under 100 kroner på listen over de 10 mest søgte på sammenligningstjenesten Samlino.

Det mest populære abonnement var Oisters 50 timers tale og 50 GB data til 99 kroner om måneden. Oister er skarpt forfulgt af Duka, der tilbød 5 timers tale og 5 GB data til kun 59 kroner om måneden.

Du kan selv, let og overskueligt, finde de billigste abonnementer, der passer til netop dit forbrug. Her kan du sammenligne mobilabonnementerne her Annoncelink.

Pas på afbetalingsordningerne

En af de fejl mange begår er, at de køber en ny mobil inklusive et mobilabonnement.

Her sælger teleselskaberne ofte de dyreste abonnementer med, som indeholder langt mere end mobilkunden har brug for. Derfor skal du huske, at du kun er bundet til abonnementet i 6 måneder. Også selvom telefonen betales af over 12, 24 eller 36 måneder.

Du kan derfor skifte abonnement efter det første halve år – også til et andet teleselskab end det, som du købte telefonen hos. Afbetalingsordningen fortsætter hos det gamle selskab indtil telefonen er betalt ud.

Forbruget ændrer sig – så tjek ofte

Dit forbrug på mobilen ændrer sig løbende – måske uden du reelt set bemærker det. Derfor er det en rigtig god idé at tjekke dit forbrug med jævne mellemrum.

Eksempelvis har coronakrisen budt på, at mange pludselig var mere hjemme og derfor mest på Wi-Fi. Det har i så fald reduceret dataforbruget i mobilabonnementet.

BONUS-TIP: Har du brug for streamingtjenester, så undersøg værdien inden du tegner et abonnement med dem. Måske det er billigere blot at betale for dem du reelt bruger.

Mere til historien

Mange børn har i dag deres egen smartphone. Derfor kan det være fornuftigt at udstyre ungernes telefoner med et abonnement designet til børn. Her kan du læse, hvad et børneabonnement bør indeholde.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Du kan få Apple AirPods for 0 kroner med dette abonnement

Netop nu kan du tegne et mobilabonnement og modtage et sæt Apple AirPods (2nd generation). Tilbuddet gælder i en begrænset periode.

(mere…)
Sådan sparer du penge på a-kassekontingentet

Betaler du for meget for a-kassen? Læs her hvordan du let vælger en anden og billigere a-kasse.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Søger du et billigt mobilabonnement? Tjek lige dette tilbud

Her er et tilbud, som du skal tjekke ud. Fri tale og op til 80 GB data.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram