Files by Google får Sikker Mappe til dit personlige indhold

3

Fremover kan du flytte dine personlige filer til en beskyttet mappe i Files by Google. Mappen er beskyttet med PIN-kode, så den ikke kan åbnes af andre.

Files by Google får nu en funktion, der skal sikre dine personlige filer, selv hvis dine enheder deles med familiemedlemmer. (Foto: XDA-Developers)

Tilbage i juni viste en gennemgang af Files by Google, at appen muligvis snart ville få en sikker mappe. Gennemgangen viste også, at den sikre mappe ville beskytte brugerens indhold, ved hjælp af en firecifret PIN-kode.

Der har tilsyneladende været noget om snakken. Funktionen er nemlig i skrivende stund ved at blive rullet ud i betatest, skriver Android Central. Funktionen skulle i øvrigt blive tilgængelig til et bredere publikum i de kommende uger.

Pranay Bhatia, Product Manager hos Google, skriver således i et opslag:

– “Mange steder i verden er det ofte en kulturel forventning at dele en personlig enhed med ægtefæller, søskende eller børn, især for kvinder. Det kan være en fordel at dele en enhed, men det medfører risiko for, at andre får adgang til dine personlige filer”.

-“At opbygge privatlivsfunktioner, der giver mening for forskellige behov, er en høj prioritet for os, da vi fortsætter med at arbejde hen imod et mere inkluderende internet. For at holde det personlige indhold mere sikkert, lancerer vi Sikker Mappe, en ny funktion i Files by Google”.

Mediekrig: Google og Facebook er under pres for betaling af indhold

Sådan virker Sikker Mappe

Safe Folder-funktionen virker på alle enheder, der kører Android 8.0 eller nyere.

For at komme i gang, skal du åbne Files by Google og trykke på Gennemse, som du finder i bunden af skærmen. Herefter skal du finde ”Samlinger” og trykke på Sikker Mappe. Indtast her din firecifrede PIN-kode og tryk på ”Næste”, for at bekræfte koden ved at indtaste den igen. Tryk igen på ”Næste” og herefter OK, når du kommer til ”Husk din pinkode”-skærmen.

Sikker Mappe bliver låst i samme sekund, som du skifter til en anden app. På den måde er dine personlige filer sikret, selv når Files by Google kører i baggrunden. Hvis du skifter tilbage til Files by Google-appen, vil du blive bedt om at indtaste din PIN-kode, for at få adgang til Sikker Mappe.

Udover lanceringen af den nye funktion, har Google annonceret, at Files by Google nu har mere end 150 millioner månedlige brugere.

Mere til historien

Files by Google hed oprindeligt Files Go. Applikationen blev lanceret i 2017, primært for at hjælpe brugere i udviklingslande med at frigøre plads og administrere indhold på deres enheder.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer