Files by Google får Sikker Mappe til dit personlige indhold

Fremover kan du flytte dine personlige filer til en beskyttet mappe i Files by Google. Mappen er beskyttet med PIN-kode, så den ikke kan åbnes af andre.

Files by Google får nu en funktion, der skal sikre dine personlige filer, selv hvis dine enheder deles med familiemedlemmer. (Foto: XDA-Developers)

Tilbage i juni viste en gennemgang af Files by Google, at appen muligvis snart ville få en sikker mappe. Gennemgangen viste også, at den sikre mappe ville beskytte brugerens indhold, ved hjælp af en firecifret PIN-kode.

Der har tilsyneladende været noget om snakken. Funktionen er nemlig i skrivende stund ved at blive rullet ud i betatest, skriver Android Central. Funktionen skulle i øvrigt blive tilgængelig til et bredere publikum i de kommende uger.

Pranay Bhatia, Product Manager hos Google, skriver således i et opslag:

- "Mange steder i verden er det ofte en kulturel forventning at dele en personlig enhed med ægtefæller, søskende eller børn, især for kvinder. Det kan være en fordel at dele en enhed, men det medfører risiko for, at andre får adgang til dine personlige filer".

-"At opbygge privatlivsfunktioner, der giver mening for forskellige behov, er en høj prioritet for os, da vi fortsætter med at arbejde hen imod et mere inkluderende internet. For at holde det personlige indhold mere sikkert, lancerer vi Sikker Mappe, en ny funktion i Files by Google".

Mediekrig: Google og Facebook er under pres for betaling af indhold

Sådan virker Sikker Mappe

Safe Folder-funktionen virker på alle enheder, der kører Android 8.0 eller nyere.

For at komme i gang, skal du åbne Files by Google og trykke på Gennemse, som du finder i bunden af skærmen. Herefter skal du finde ”Samlinger” og trykke på Sikker Mappe. Indtast her din firecifrede PIN-kode og tryk på ”Næste”, for at bekræfte koden ved at indtaste den igen. Tryk igen på ”Næste” og herefter OK, når du kommer til ”Husk din pinkode”-skærmen.

Sikker Mappe bliver låst i samme sekund, som du skifter til en anden app. På den måde er dine personlige filer sikret, selv når Files by Google kører i baggrunden. Hvis du skifter tilbage til Files by Google-appen, vil du blive bedt om at indtaste din PIN-kode, for at få adgang til Sikker Mappe.

Udover lanceringen af den nye funktion, har Google annonceret, at Files by Google nu har mere end 150 millioner månedlige brugere.

Mere til historien

Files by Google hed oprindeligt Files Go. Applikationen blev lanceret i 2017, primært for at hjælpe brugere i udviklingslande med at frigøre plads og administrere indhold på deres enheder.

Googles robot vil læse dine mails

Googles chatrobot Bard får adgang til alt – selv hvor de mest personlige oplysninger er.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Google Pixel 8 vist frem på officiel video

Google har haft stor succes med sidste års Pixel 7-serie. Nu nærmer Pixel 8-serien. Se den på en officiel video.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Android 14 er forsinket

Google oplyser, at frigivelsen af Android 14 er forsinket og frigives senere end tidligere planlagt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram