Files by Google får Sikker Mappe til dit personlige indhold

Fremover kan du flytte dine personlige filer til en beskyttet mappe i Files by Google. Mappen er beskyttet med PIN-kode, så den ikke kan åbnes af andre.

Files by Google får nu en funktion, der skal sikre dine personlige filer, selv hvis dine enheder deles med familiemedlemmer. (Foto: XDA-Developers)

Tilbage i juni viste en gennemgang af Files by Google, at appen muligvis snart ville få en sikker mappe. Gennemgangen viste også, at den sikre mappe ville beskytte brugerens indhold, ved hjælp af en firecifret PIN-kode.

Der har tilsyneladende været noget om snakken. Funktionen er nemlig i skrivende stund ved at blive rullet ud i betatest, skriver Android Central. Funktionen skulle i øvrigt blive tilgængelig til et bredere publikum i de kommende uger.

Pranay Bhatia, Product Manager hos Google, skriver således i et opslag:

– “Mange steder i verden er det ofte en kulturel forventning at dele en personlig enhed med ægtefæller, søskende eller børn, især for kvinder. Det kan være en fordel at dele en enhed, men det medfører risiko for, at andre får adgang til dine personlige filer”.

-“At opbygge privatlivsfunktioner, der giver mening for forskellige behov, er en høj prioritet for os, da vi fortsætter med at arbejde hen imod et mere inkluderende internet. For at holde det personlige indhold mere sikkert, lancerer vi Sikker Mappe, en ny funktion i Files by Google”.

Mediekrig: Google og Facebook er under pres for betaling af indhold

Sådan virker Sikker Mappe

Safe Folder-funktionen virker på alle enheder, der kører Android 8.0 eller nyere.

For at komme i gang, skal du åbne Files by Google og trykke på Gennemse, som du finder i bunden af skærmen. Herefter skal du finde ”Samlinger” og trykke på Sikker Mappe. Indtast her din firecifrede PIN-kode og tryk på ”Næste”, for at bekræfte koden ved at indtaste den igen. Tryk igen på ”Næste” og herefter OK, når du kommer til ”Husk din pinkode”-skærmen.

Sikker Mappe bliver låst i samme sekund, som du skifter til en anden app. På den måde er dine personlige filer sikret, selv når Files by Google kører i baggrunden. Hvis du skifter tilbage til Files by Google-appen, vil du blive bedt om at indtaste din PIN-kode, for at få adgang til Sikker Mappe.

Udover lanceringen af den nye funktion, har Google annonceret, at Files by Google nu har mere end 150 millioner månedlige brugere.

Mere til historien

Files by Google hed oprindeligt Files Go. Applikationen blev lanceret i 2017, primært for at hjælpe brugere i udviklingslande med at frigøre plads og administrere indhold på deres enheder.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram