Boxer erkender reklame-brøler: "Det er pinligt"

Tv-distributøren Boxers direktør erkender, at man har begået en regnefejl og dermed har markedsført bredbånd ulovligt.

Boxer-monsterTV-reklame2
Boxer TV, reklamefilm med forkerte tal - påvist af DR Detektor. Fillmen kan stadig ses på YouTube (Foto: Boxer, YouTube-film)

Tv-distributøren Boxer erkender, at selskabet har begået en brøler. Boxer har ganske enkelt reklameret med faktuelt forkerte tal.

I TV-reklamer har Boxer reklameret med, at tre af fem danskere betaler for meget for bredbånd. Reklamen blev sendt første gang i september sidste år. Men det er forkert. Det kun to af fem danskere, der betaler mere end de 239 kroner om måneden, som bredbånd koster hos Boxer.

Det er DR's undersøgende redaktion "Detektor", som påpeger fejlen.

"Detektor" har gennemgået den undersøgelse, som Boxer lægger til grund for reklamen.

Boxer fik lavet undersøgelsen i maj sidste år. Her blev folk blandt andet spurgt om, hvor meget de betalte for deres bredbånd.

Boxers direktør Erik Andersen erkender fejlen og siger til DR, at "det er pinligt".

- "Mit hold og jeg har kigget på den her analyse, og jeg tror ikke, vi har kunnet regne os frem til tre af fem dengang. Jeg tror simpelthen, at vi har lavet en fejl", siger Erik Andersen til dr.dk.

Specialist i markedsføringsret, advokat Heidi Højmark Helveg, siger til DR, at det er ulovlig markedsføring, at fremføre konkrete tal uden dokumentation.

Det er energikoncernen Norlys, som ejer Boxer. Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Norlys har 1,5 millioner kunder i Danmark som selskabet sælger strøm, bredbånd og TV til. Udover Boxer ejer Norlys også selskaberne N1, Eniig Fiber og Stofa.

LÆS OGSÅ: YouTV - nu klipper YouSee selv kablerne

Mere til historien

Norlys meddelte tidligere på sommeren, at selskabet er på vej ind på markedet for mobilabonnementer. Norlys vil opkøbe eller indgå i en alliance med et af landets store mobilselskaber. Lykkes det vil kunderne kun skulle gå ét sted hen for at have en samlet pakke med bredbånd, tv og telefoni.

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Stofa dropper tv-boksen

Vil du se TV via Stofa kommer det i fremtiden ikke til at ske med en TV-boks. TV-bokse er ikke fremtiden, lyder det fra Norlys.

(mere…)
TV 2 Play har sat prisen op på Sports- og Favoritpakken

Følger du Danmarks kampe i Nations League, så er fodbolddrengene en af grundene til prisstigninger på TV 2 Play.

(mere…)
Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
YouSee taber igen kunder

KORT NYT: Antallet af TV-kunder falder fortsat hos YouSee.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram