iOS 13.6 med bilnøglefunktion er frigivet

0

Digitale bilnøgler via Car Key og nyheder i appen Sundhed venter på dig i iOS 13.6-opdateringen, som du kan hente nu. Læs mere om iOS 13.6 her.

Apple Car Key BMW
Apple Car Key virker på udvalgte BMW-modeller. Fra iOS 13.6 åbnes muligheden i software på iPhone (Foto: BMW)

Mens Apple arbejder på at færdiggøre iOS 14 til en efterårsrelease, er der fortsat fokus på iOS 13, hvor en ny version netop er frigivet. Den hidtil seneste version hedder således iOS 13.6 til iPhone og iPod Touch. På iPad er versionsnavnet iPadOS 13.6.

Opdateringen byder på nyheder i appen Sundhed, Apple News og tilretninger af forskellige andre dele af softwaren. Her i blandt en mulighed for automatisk at installere softwareopdateringer til iOS og iPadOS platformene, så disse hentes og installeres om natten, hvis enheden er tilsluttet Wi-Fi og en oplader.

Har du ikke alllerede har fået en besked om, at version 13.6 er klar til din enhed, så kan du manuelt søge under Indstillinger > Generelt > Softwareopdateringer.

Klar til digitale bilnøgler

En af de mere fremadskuende nye funktioner er muligheden for at låse bilen op med iPhone eller Apple Watch. Car Key fungerer via NFC, men Apple fortalte ved WWDC 2020-keynoten, at der arbejdes på en mulighed for, at ens telefon kan blive i tasken, når bilen skal låses op. Dette gemmer Apple dog til en senere version.

Ikke alle biler kan låses op med Car Key, da det kræver at bilen er klar til det. BMW er Apples første partner i Car Key.

Car Key vil fungere med BMW-modellerne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M og Z4 – BMW Z4 skal dog være produceret efter 1. juli 2020, oplyser Apple.

Digitale bilnøgler ligger på ens egen iPhone men kan også deles, så andre kan bruge nøglen, via iCloud. Delingen sker over iMessage.

Registrer dine symptomer i Sundhed

Apples Sundheds-app har fra iOS 13.6 fået en opdatering med sektionen kaldet ”Symptomer”. Her kan du registrere en lang dække forskellige sundhedstilstande og symptomer. På listen indgår alt fra opkast over feber til åndenød.

Du kan også få overført data automatisk fra Cycle Tracking og EKG.

Symptomer giver et sted at gemme oplevede symptomer med dato og tidspunkt, så disse kan følges over en periode. Det bliver måske dermed lettere, hvis lægen spørger hvor tit man har oplevet den trælse hoste eller andre symptomer.

Til efteråret kommer iOS 14. Du kan allerede nu læse en del artikler om kommende iOS-14 funktioner. Her i blandt Picture in Picture og en ny vigtig lydfunktion til headsets.

Hvis du vil være opdateret på kommende iOS-versioner, så hop om bord i mit nyhedsbrev her.

Mere til historien

iOS 13.6 retter desuden en lang række fejl – herunder at nogle iPhone 6S og iPhone SE telefoner ikke registrerede sig på Wi-Fi Opkald.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer