iOS 13.6 med bilnøglefunktion er frigivet

Digitale bilnøgler via Car Key og nyheder i appen Sundhed venter på dig i iOS 13.6-opdateringen, som du kan hente nu. Læs mere om iOS 13.6 her.

Apple Car Key BMW
Apple Car Key virker på udvalgte BMW-modeller. Fra iOS 13.6 åbnes muligheden i software på iPhone (Foto: BMW)

Mens Apple arbejder på at færdiggøre iOS 14 til en efterårsrelease, er der fortsat fokus på iOS 13, hvor en ny version netop er frigivet. Den hidtil seneste version hedder således iOS 13.6 til iPhone og iPod Touch. På iPad er versionsnavnet iPadOS 13.6.

Opdateringen byder på nyheder i appen Sundhed, Apple News og tilretninger af forskellige andre dele af softwaren. Her i blandt en mulighed for automatisk at installere softwareopdateringer til iOS og iPadOS platformene, så disse hentes og installeres om natten, hvis enheden er tilsluttet Wi-Fi og en oplader.

Har du ikke alllerede har fået en besked om, at version 13.6 er klar til din enhed, så kan du manuelt søge under Indstillinger > Generelt > Softwareopdateringer.

Klar til digitale bilnøgler

En af de mere fremadskuende nye funktioner er muligheden for at låse bilen op med iPhone eller Apple Watch. Car Key fungerer via NFC, men Apple fortalte ved WWDC 2020-keynoten, at der arbejdes på en mulighed for, at ens telefon kan blive i tasken, når bilen skal låses op. Dette gemmer Apple dog til en senere version.

Ikke alle biler kan låses op med Car Key, da det kræver at bilen er klar til det. BMW er Apples første partner i Car Key.

Car Key vil fungere med BMW-modellerne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M og Z4 – BMW Z4 skal dog være produceret efter 1. juli 2020, oplyser Apple.

Digitale bilnøgler ligger på ens egen iPhone men kan også deles, så andre kan bruge nøglen, via iCloud. Delingen sker over iMessage.

Registrer dine symptomer i Sundhed

Apples Sundheds-app har fra iOS 13.6 fået en opdatering med sektionen kaldet ”Symptomer”. Her kan du registrere en lang dække forskellige sundhedstilstande og symptomer. På listen indgår alt fra opkast over feber til åndenød.

Du kan også få overført data automatisk fra Cycle Tracking og EKG.

Symptomer giver et sted at gemme oplevede symptomer med dato og tidspunkt, så disse kan følges over en periode. Det bliver måske dermed lettere, hvis lægen spørger hvor tit man har oplevet den trælse hoste eller andre symptomer.

Til efteråret kommer iOS 14. Du kan allerede nu læse en del artikler om kommende iOS-14 funktioner. Her i blandt Picture in Picture og en ny vigtig lydfunktion til headsets.

Hvis du vil være opdateret på kommende iOS-versioner, så hop om bord i mit nyhedsbrev her.

Mere til historien

iOS 13.6 retter desuden en lang række fejl – herunder at nogle iPhone 6S og iPhone SE telefoner ikke registrerede sig på Wi-Fi Opkald.

Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram