WatchOS får søvn- danse- og håndvaskfunktioner

Dit Apple Watch kan nu detektere, når du danser. Uret hjælper dig også med håndvasken og din søvn. Læs om nogle af nyhederne i WatchOS 7.

Sleep, WatchOS 7
Fra WatchOS 7 får du på Apple Watch rapporter om hvor meget eller lidt du har sovet (Foto: MereMobil.dk / Apple)

En af de funktioner, som hidtil ikke har været tilgængelig på Apple Watch, er rapporter om brugerens søvnmønster. Dette ændres fra WatchOS 7, hvor Apple Watch nu får funktionen Sleep.

Sleep er designet til at hjælpe brugerne med at komme ned i tempo hen mod sengetid. Med Wind Down, som er en del af Sleep, kan du eksempelvis automatisk køre en bestemt rutine i Home-app - f.eks. justere lyset i hjemmet samt starte din favorit meditationsapp.

Med Sleep Mode på Apple Watch sættes uret automatisk i Forstyr ikke-tilstand, hvor der også skrues ned for lysstyrken.

Om natten kan uret via sit accelerometer registrere de mikroskopiske bevægelser, der signalerer søvn. Apple Watch kan således afgøre om du sover og hvor meget, du har sovet i løbet af natten.

Om morgenen får du en status over, hvordan du har sovet samt en godmorgen-besked.

Søvnregistrering forhindrer opladning af Apple Watch om natten. Derfor minder uret nu brugeren om, at oplade Apple Watch før sengetid.

Du skal vaske dine hænder...

Håndvask, WatchOS 7
Håndvask-appen på Apple Watch starter automatisk, når den registrerer at du vasker hænder (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Håndvask er nok et af de vigtigste elementer for at undgå spredning af sygdomme. Det bygger Apple nu ind i Apple Watch.

Apple Watch benytter sine sensorer og mikrofon til at afgøre, om du er i gang med at vaske hænder. Den genkender altså de typiske bevægelser fra håndvask.

Så snart uret registrerer, at du vasker hænder, starter en 20 sekunders nedtælling, der giver besked, når du optimalt vil være færdig med din håndvask. Senere kan du i appen Sundhed se hvor ofte du vasker hænder.

Dans dig gennem træningen

Der kommer nye træningstyper med WatchOS 7. Disse er (på engelsk): Core Traning, Dance, Funktional Strengh Training og Cooldown.

Dermed kan du fra WatchOS 7 registerere dans som en del af din motion.

Aktivitetsappen omdøbes fra WatchOS 7 til Fitness.

Du skal som minimum have Series 3

WatchOS 7 med de nævnte funktioner og flere andre bliver tilgængelig i efteråret.

Det bliver Apple Watch fra Series 3 og fremefter, der vil understøtte WatchOS 7, samt de funktioner jeg her har omtalt.

Allerede nu bliver betaversioner af WatchOS 7 tilgængelige for udviklerne og fra juli åbner en public-beta, hvor nysgerrige slutbrugere kan kigge med over skulderen på Apple.

For at få glæde af WatchOS 7 kræver det desuden, at du har en iPhone 6s eller nyere, der kører iOS 14 eller nyere versioner, oplyser Apple.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Læs også om de nye version af iOS 14 og iPadOS 14.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som "pro" og "ultra" i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram