Tilbød Netflix og film til lavpris – tre danskere anholdt

Internationalt netværk tilbød ulovlige tv-pakker med over 5.000 kanaler til under 700 kroner årligt. Den ulovlige tv-tjeneste havde to millioner kunder.

Netflix-streaming
For en pakke med med blandt andet adgang til 90 danske og 5.100 internationale tv-kanaler var prisen 89 kroner om måneden eller 669 kroner for et helt år (Foto: John-Mark)

Spansk politi har sprængt et internationalt ulovligt streaming-netværk.

Netværket har ifølge vicepolitiinspektør i SØIK, i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet, Michael Lichtenstein, tjent over 100 millioner kroner og havde over to millioner kunder.

Aktionen fandt sted den 3. juni i 16 forskellige lande. Netværket tæller også tre danske mænd, som efter at have fået ransaget deres hjem blev anholdt og sigtet for ulovligt salg af tv-abonnementer (IPTV-abonnementer, red.) og film.

De tre mænd er efterfølgende blevet løsladt, men er altså fortsat sigtet i sagen.

I en pressemeddelelse på anklagemyndighedens hjemmeside fremgår det, at de tre anholdte er en 43-årig mand fra Hvidovre, en 46-årig mand fra Vejle samt en 40-årig mand fra Billund.

Michael Lichtenstein betegner netværket som “et yderst professionelt, internationalt netværk”.

Billig adgang til Netflix, HBO og TV

Ifølge pressemeddelelsen har netværket tilbudt ulovlig og “meget billig” adgang til tv-kanaler, film samt populære streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon. 

– “Tv-pirateri er ødelæggende ikke bare for tv- og filmproducenter. Det rammer alle dem, som arbejder med at lave film og tv – for eksempel skuespillere, musikere, frisører og makeupartister – fordi indtjeningen falder voldsomt, når rettighedshaverne ikke får betaling for deres ydelser”. 

– “Samtidig er ulovlig streaming også grobund for et stort, sort marked, hvor der ikke betales moms og afgifter af indtjeningen, hvilket rammer samfundsøkonomien og os alle”, siger Michael Lichtenstein.

Netværket havde prissat det ulovlige tv-abonnement langt under markedsprisen.

For en pakke med med blandt andet adgang til 90 danske og 5.100 internationale tv-kanaler var prisen 89 kroner om måneden eller 669 kroner for et helt år.

Biler, kontanter, luksusure, kryptovaluta…

Ifølge spansk politis efterforskning er der optrevlet et netværk, der har tilbudt mere end 40.000 tv-kanaler, film, dokumentarfilm og andet ulovligt indhold på internationale servere.

Ved den internationale aktion blev der samlet beslaglagt værdier for omkring 36 millioner kroner – heriblandt ejendomme, biler, kontanter, luksusure, kryptovaluta og elektronisk udstyr. 

Myndigheder i de forskellige lande har i alt lukket 50 ip-adresser og mere end otte mio. kroner på forskellige bankkonti er blevet indefrosset.

De øvrige anholdelser blev foretaget i Tyskland, Sverige og Spanien.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

I Danmark blev sagen anmeldt til SØIK af Rettighedsalliancen og Nordic Content Protection, og udover de danske myndigheder deltog også myndigheder fra Belgien, Canada, Tjekkiet, Frankrig, Italien, Tyskland, Luxemborg, Nederlandene, Polen, Rumænien, Sverige, Schweiz, Spanien, England og USA i aktionen. Aktionen blev ifølge SØIK også støttet af Europol og Eurojust.

Glem alt om Wimbledon, tour eller EM-fodbold i 4K

Nedslående nyt for sportsfans med en lækker 4K-skærm.

(mere…)
Dit næste tv: Skal du skifte nu?

PODCAST: Er det tiden til et nyt tv? OLED-skærm eller LCD? Hvad er bedst. Lyt med her før du udskifter din gamle tv-skærm.

(mere…)
Viaplay er klar med reklame-abonnement

Nu er Viaplay hoppet med på vognen om et billigere abonnement med reklamer.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram