8 grunde til at købe OnePlus 8

KØBSGUIDE: For den almene mobilbruger, er der mange penge at spare ved at købe OnePlus 8. Vi har set på hvad du får for dine penge.

Annoncørbetalt indhold

OnePlus har i foråret lanceret to spændende smartphones -  OnePlus 8 Pro er topmodellen, mens lillebroderen OnePlus 8 er en ”lille” topmodel. Vi giver her vores bud på hvad du får, hvis du vælger at købe OnePlus 8, som har en vejledende pris på 5.399 kroner.

Spørgsmålet er: Kan du nøjes med at købe OnePlus 8? Svaret er et rungende JA!

Selvom OnePlus 8 er nedskaleret på nogle punkter, sammenlignet med topmodellernes store skærme og sidste nye funktioner, så er det stadig en rigtig god smartphone, hvor du virkelig får noget for pengene.

Her får du 8 grunde til at købe OnePlus 8.

1. Design, farver og størrelse

Foretrækker du en lille, kompakt og forholdsvis let model, så har du allerede det første argument hjemme. OnePlus 8 vejer kun 180 gram og er blot 8 millimeter tyk – eller tynd om du vil.

Læg også mærke til, at skærmen stadig er ganske stor. Sammenlignet med OnePlus 8 Pro er den faktisk kun 0,23 tommer mindre. Med i købet får du 90 Hz refresh-rate, som opfylder de flestes behov ved dagligt brug.

På OnePlus 8 får du stereohøjttalere og OnePlus’ populære ”Alert Slider”, hvor du let kan skifte mellem lyd, lydløs og vibration. Det undrer mig stadig, at andre producenter endnu ikke har kopieret denne virkelig anvendelige funktion.

OnePlus 8 kommer i flere farver. Blandt andet den mest almindelige standardfarve Onyx Black, men den kommer også i den "coole” Glacial Green, som har en mat finish, hvor fedtfingre ikke så let bider sig fast.

Den mest opsigtsvækkende farve er nok Interstellar Glow, hvor farverne smelter sammen. Det er dén farve jeg personligt ville vælge, da den skiller sig ud fra mængden. Du kan se farven herunder.

OnePlus 8
OnePlus 8 i farven Interstellar Glow (Foto: OnePlus)

2. Flydende grafikoplevelse på skærmen og Full HD+

Helt ærligt! Når opløsningen på de dyreste telefoner skrues op til rigtigt MANGE pixels, er det ikke nødvendigvis noget der giver en større gevinst i dagligdagen.

I dag er skærmene så gode, at langt de fleste smartphonebrugere vil bemærke at en opløsning på 2.400 x 1.080 pixels (Full HD+, 20:9-format), som du får i skærmen på OnePlus 8, er RIGELIGT. Du behøver altså ikke en 4K-skærm. Tænk over, at mange store fladskærme i stuerne fortsat kører Full HD (1.980 x 1.024 pixels). Her er antallet af pixels det samme - blot spredt ud over et større areal.

Skærmen på 6,55 tommer i OnePlus 8 er i øvrigt også stor nok til hardcore smartphonebrug.

AMOLED er navnet på skærmtypen. Det er en af de bedste skærmtyper på markedet. Når skærmen skal gengive sort, så ER det sort og ikke en grålig masse som på LCD-skærme. Vidste du, at en skærm som denne er i stand til at gengive op mod én milliard farver?

Som nævnt er opdateringshastigheden (refreshrate) 90 Hz. Det betyder, at skærmen opdaterer 90 gange i sekundet mod 60 gange på ældre smartphones. Når du ruller gennem dit Instagram- eller Facebook feed, så glider det bare mere lækkert.

Spil, som er optimeret til den højere refreshrate, afvikles ligeledes endnu mere lækkert.

3. Et godt kamera med 4K-mulighed

Frontkameraet kigger ud gennem et lille hul på skærmen og skyder selfies med 16 megapixels opløsning. Bagsiden har tre objektiver, hvor hovedkameraets opløsning er 48 megapixels.

Med OnePlus 8, får du ultra vidvinkelkamera, hvilket er fedt, når du vil have større bredde i billedet.

Du får også makrolinse, som bringer dig HELT tæt på de små detaljer, samt både nat- og portrættilstand.

Samlet set har OnePlus-modellen et godt kamera, som i langt de fleste situationer vil dække de flestes behov.

4. Motor og ydelse fra en flagskibsmodel

I mange år har købere af billigere smartphones måtte nøjes med betydeligt ringere processorkraft. Det er ikke tilfældet på OnePlus 8.

Ligesom den dyrere topmodel OnePlus 8 Pro, kommer denne model med Qualcomm Snapdragon 865 processor. Det er Qualcomms hidtil nyeste topprocessor, der kommer med understøttelse af 5G-netværk.

Qualcomm har gjort meget for at sikre, at processoren ikke dræner batteriet, hvilket tidligere har været en udfordring, når der er kommet nye netværksteknologier på banen.

Telefonen kan leveres med enten 8 eller 12 GB RAM. Lagerpladsen er 128 eller 256 GB.

OnePlus 8 (og promodellen) understøtter desuden dual-SIM, så du kan have privat- og arbejdsnummeret i én og samme mobil.

Den snusfornuftige mobilkøber går efter OnePlus 8 med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Du vil ikke mærke den store forskel ved at gå op på 12 GB RAM. Bortset fra på pengepungen.

5. Fingeren beskytter dine personlige data

Du går ikke ned på sikkerheden, selvom du køber denne billigere OnePlus-version. Dine data er sikret med dit fingeraftryk. Her får du en af de mest effektive fingeraftrykslæsere på markedet. Den er både hurtig og meget præcis.

Sensoren er gemt under skærmen, hvilket er en af de nyeste fingeraftryksteknologier.

Rigtig mange apps understøtter beskyttelse af indholdet med fingeraftrykslæseren. Det gør eksempelvis Microsoft Outlook og MobilePay.

Du kan også låse telefonen op med ansigtsgenkendelse, hvilket er særligt funktionelt om vinteren, hvor fingrene pakkes ind i varme luffer. 

6. Stort og effektivt batteri

Et andet sted, hvor der ofte ses besparelser på billigere telefoner, er på batteriets kapacitet. OnePlus 8 kommer med en batterikapacitet på 4.300 mAh. Det er kun en anelse mindre end de 4.510 mAh, som promodellen har.

Du får i øvrigt stadig hurtigopladning (Warp Charge 30T). Det vil sige et batteri, der går fra at være tomt til at ramme 50 procents kapacitet på omkring 22 minutter. I salgspakken ligger en hurtigoplader og du skal derfor ikke købe ekstraudstyr for at kunne udnytte opladefunktionen.

Med OnePlus 8 kommer du let gennem hele dagen uden sjatopladning.

7. Født med Android 10 og OxygenOS

Ud af kassen er Android 10 installeret, men OnePlus 8 er også klar til Android 11.

På toppen af Android ligger OxygenOS, som er OnePlus’ egne tilpasninger. Der er faktisk, ifølge OnePlus, 280 justeringer til Android via OxygenOS.

Eksempelvis kan apps som endnu ikke understøtter Dark Mode tvinges til alligevel at have funktionen. Det sker via Dark Theme 2.0. Mørke baggrunde i apps er med til at holde batteribruget i kort snor – i hvert fald teoretisk.

Hvis du vil gøre telefonen endnu mere unik, så kan du ændre softwarens udseende og justere formen på ikonerne. Via OxygenOS kan du også styre musik fra låseskærmen og aktivere lommelygten.

8. Nu er du klar til 5G

5G-mobilnetværk er ikke så vigtigt lige nu, men inden for kort tid, bliver det noget alle vil tale om. Teleselskaberne i Danmark er i gang med at etablere 5G og et kommercielt gennembrud ventes i starten af næste år.

LÆS OGSÅ: Venter du på 5G? Her er en status

Med OnePlus 8 (eller OnePlus 8 Pro) kommer du med på 5G fra begyndelsen. Når teleselskabet er klar, så er du også.

Planlægger du at have din telefon et pænt stykke ind i fremtiden, så er du med OnePlus-telefonerne fremtidssikret – eller så fremtidssikret, som man nu kan være i det her marked.

Hvorfor skal du købe OnePlus 8?

Som du kunne læse i ovenstående liste, så er der mange gode argumenter, der taler for at købe OnePlus 8.

OnePlus 8 er en pakke med meget værdi for pengene.

Denne køber du, hvis du er den snusfornuftige type, der kan lide at gøre en god handel. OnePlus 8 Pro er telefonen til dig, som ikke vil gå på kompromis eller måske bare ønsker dig en lidt større skærm.

Du kan finde alle priser samt tilbud på Oneplus.com/dk. Følg OnePlus på Facebook, Instagram og Twitter for at få de seneste nyheder.

OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
OnePlus Open kan forsinkes yderligere af patent-krig

Det var egentlig meningen, at OnePlus skulle lancere deres første foldbare smartphone i august. Nu er det uvist, hvor længe den er udskudt.

(mere…)
OnePlus klar med vilde specifikationer på ny model

På det kinesiske marked har OnePlus netop præsenteret en smartphone med vilde specifikationer.

(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
OnePlus Open lækket – billeder viser nyt design

KORT NYT: Nye billeder af OnePlus Open viser et anderledes design end først antaget.

(mere…)
OnePlus Open: Ny foldbar kommer IKKE i denne måned

Den første foldbare smartphone fra OnePlus lanceres alligevel ikke i slutningen af august.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram