Venter du på 5G? Så kan du vente længe

Ifølge en rundspørge hos de fire store spillere på det danske mobilmarked bliver 2020 ikke året, hvor 5G får sit gennembrud.

I en debattråd på MereMobil.dk er flere stort set enige om, at 5G umiddelbart ikke får dem til at skifte mobil og at 4G ganske givet vil "være nok for langt de fleste".

Således skyder Samsung med Galaxy S20-serien og OnePlus med 8'eren og 8 Pro nok for højt, når de slår på tromme for de lynhurtige 5G-forbindelser. Og snart melder også Motorola og Sony sig i 5G-koret.

Kunderne er nok ikke så interesseret i 5G - endnu - som producenterne. Det kan også tage sin tid før de danske mobiltelefon-ejer overhovedet får adgang til 5G.

Ifølge Ekstra Bladet bliver det ikke 2020, at 5G får sit gennembrud i Danmark.

- "Vi skal imidlertid langt ind i 2021 og sandsynligvis hen i 2022, før du kan bruge din nye 5G-mobil til andet end at prale med, at du er forud for din tid", skriver EB’s tech-redaktør Heine Jørgensen.

Her er planerne hos teleselskaberne i Danmark

Ekstra Bladet har spurgt de fire store teleselskaber på det danske marked. De er alle "i gang med at teste teknologien", svarer de EB.

Bemærk "i gang". Længere er man ikke nået selvom 2020 var udpeget til 5G-teknologiens gennembrud i Danmark.

Avisen noterer samtidig, at 5G til at begynde med, vil blive rullet ud - ikke overraskende - "i udvalgte områder - typisk i de største byer".

- "Du skal heller ikke gøre dig store forhåbninger om, at du kan roame på 5G i udlandet, når der igen kommer gang i turismen. Også her er 5G-netværk nemlig sjældne og ligger meget spredte", skriver Ekstra Bladet.

I avisens rundspørge er teleselskabernes svar, i kort form, følgende:

  • Telenor: "Vi har på nuværende tidspunkt ikke [...] en konkret udrulningsplan".
  • Telia: "... forventer at påbegynde en gradvis og markedsbaseret udrulning [...] ultimo 2020/primo 2021".
  • Teleselskabet 3: "Vi planlægger at gå i luften [...] senere på året".
  • TDC: "Vi regner med at kunne tilbyde 5G til vores kunder inden udgangen af 2020".

Tilbage i september 2019 satte vi i vores techpodcast fokus på 5G. Du kan høre mere om 5G i Danmark i denne episode.

Mere til historien

I en pressemeddelelse skriver 5G-leverandøren Ericsson blandt andet: "Nye generationer af mobilnetværk har medført en stigning i energiforbruget". Mobilselskaberne med 5G kan "skære op til 30 procent af forbruget, mens datatrafikken modsat vil stige eksplosivt". Ericsson vurderer samtidig, at CO2-udledningen kan sænkes med 15 procent.

Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram