Sådan kan børn og unge hygge sig i påsken

0

GUIDE: Påskefrokoster og overnatning ved vennerne er aflyst. Heldigvis findes der måder, hvor børnene kan hygge sig sammen. Her er vores digitale påsketips.

Coronakarantænen fortsætter lidt endnu inden der gradvist åbnes for Danmark igen. Mangler ungerne lidt underholdning, så er her nogle muligheder. Vi har fundet nogle muligheder. Du finder dem herunder.

Vi opfordrer selvfølgelig også til, at gå en tur i naturen. Husk at holde afstand, så ikke for mange er afsted ad gangen.

I denne tid handler det om at være sammen uden at være sammen. Det har fået det populære hashtag #sammenhverforsig.

TIP: Dette kan fange børnene i coronatiden

Selvom man ikke kan være fysisk sammen, så kan man have glæde af møder via forskellige videoopkaldsapps.

Normalt tales der om, at der skal skæres ned på skærmtiden, men netop nu er det måske ikke så dumt, at ens børn og unge er online en del.

Det kan være en måde at holde venskaber vedlige på og tale om løst og fast – når der ikke lige er mulighed for at sove sammen med vennerne.

Du kan eksempelvis holde filmaften og se den samme film, mens I på afstand fortsat griner og snakker sammen, som var man i den samme stue.

Man kan også spille diverse spil sammen og hoppe ind i en ”gamerverden”, hvor der tales sammen undervejs i spillene.

TikTok er også en af de apps, hvor der deles en masse videoer fra i denne tid.

Vennerne kan ligeledes være med under middagen. Så skal det bare aftales, hvad tid man spiser. Er man god med planlægningen, så kan menuen være den samme.

Find mere inspiration herunder.

IDÈ: Få inspiration til underholdning til dit barn i påsken. OiSTER har samlet de fedeste apps til børn – udforsk dem her %%%%.

Videoopkalds apps

Har du ikke allerede forsøgt dig med social distancering, så kan vi anbefale dig det. Mulighederne er mange og hvilken der er favoritten er forskelligt, men du kan benytte apps som Skype, FaceTime, WhatsApp, Facebook Messenger, Zoom, Google Hangouts og Microsoft Teams.

Du kan også benytte nogle andre apps, som vi giver forslag til herunder.

Houseparty

Appen Houseparty giver mulighed for, at man kan være op til otte mennesker ”samlet” og spille små spil og quizze sammen. Så der er lagt op til en god fest.

Måske kan der holdes en ”påskefrokost” med vennerne via eksempelvis denne app.

Netflix… Without chill

Netflix Party er en Chrome-udvidelse, hvor flere Netflix-brugere kan se en film, der er synkroniseret mellem brugerne, og hvor man kan chatte samtidig.

Man kan også kombinere filmen med videosamtalen, så man kan se hinanden og sludre, mens der ses film.

Spil sammen – hver for sig

Er du mere til spil, så findes der flere forskellige spil, som man kan spille. I denne tid er det måske hyggeligt at spille sammen og ikke kun mod hinanden, selvom flere online spil også giver den mulighed.

Spillet Overcooked 2 giver eksempelvis mulighed for, at man er op til fire ”kokke” på hold sammen. Her skal der så serveres retter til gæsterne på tid. Det kan spilles på computer og de fleste spilkonsoller.

Mere til historien

Vi opfordrer også til, at komme ud i det gode vejr. Dog skal restriktionerne fra myndigheder overholdes.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer