Laver du denne fejl betaler du måske for meget

Vi taler som aldrig før! Hvis ikke du tjekker dit abonnement risikerer du at betale for meget. Her er vores tips til at spare penge på mobilabonnementet.

Mængden af hjemmearbejdspladser er eksploderet her i coronatiden. Alene landets største bank, Danske Bank, har oprettet over 19.000 kontorpladser hjemme hos medarbejderne. Når der arbejdes hjemme, ændres måden vi kommunikerer på. Det ses tydeligt i samtaletrafikken hos de danske teleselskaber.

Telenor melder om en stigning i talelysten på omkring 30 procent, mens Telia meddeler, at niveauet er over op til 40 procent, skriver Ekstra Bladet. Dataforbruget har ligeledes fået et nøk opad.

Hjemmegående skolebørn og andre i familien har nok også ændret adfærd. Adfærdsændringen påvirker helt klart vores mobilforbrug.

Kort fortalt: Du begår en kæmpe fejl, hvis du ikke tjekker om dit mobilabonnement stadig passer til dit forbrug.

5 trin til let at tjekke dit mobilabonnement

Det er let at tjekke, om du har det rigtige mobilabonnement.

  1. Find ud af hvordan dit forbrug af samtaler og data ser ud netop nu. Log ind i din profil på teleselskabets hjemmeside og tjek de seneste regninger og opgørelser. Du kan også kontakte dit teleselskab telefonisk og spørge hvor mange minutters samtale du har brugt de seneste måneder eller hvor stort dit dataforbrug har været. Særligt den seneste halvanden måned er vigtig.
  2. Tjek hvad dit nuværende mobilabonnement indeholder af tale, beskeder og data samt andre services. Husk prisen.
  3. Bruger du det hele eller mere af pakken? Har du nogle tjenester som f.eks. musik og streaming, som du ikke bruger?
  4. Se godt efter på regningen om du betaler gebyrer for betaling eller andre unødige udgifter.
  5. Nogle teleselskaber har familie- eller samlerabat. Måske kan du spare noget, ved at lægge det hele sammen.

Så let finder du et billigt abonnement

Priserne på mobilabonnementer skifter hele tiden. Et par gange om måneden er ikke unormalt hos enkelte selskaber. Rolig! Det er kun for at stresse dig til at ”slå til nu”. Her er is i maven rigtigt godt at have. Der er næsten altid et nyt tilbud lige rundt om hjørnet.

Du kan selv surfe rundt på teleselskabernes hjemmesider og tjekke de aktuelle tilbud, men du kan også besøge vores samarbejdsparter Samlino, hvor du kan sammenligne mobilabonnementer %%%%.

Her er et par genveje

Hvis du vil have et abonnement med fri tale, stor datapakke samt adgang til musik og streaming, så er det Telmores abonnementer du skal kigge nærmere på.

OBS: Listen herover indeholder affilierede henvisninger som en del af et kommercielt samarbejde.

Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at være kritisk overfor prisen, pakkens indhold og hvorvidt du bruger det du har købt. Bruger du mindre end du har købt, så snyder du dig selv.

OVERSIGT: Tjek dit mobilabonnement her

Mere til historien

Hvis du har forskellige services tilknyttet dit abonnement, men hvor du kun benytter få af dem, så tjek hvad tjenesten du bruger koster direkte hos udbyderen. Måske er det billigere at købe eksempelvis TV 2 Play selvstændigt og vælge et af de helt billige abonnementer.

Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

OnePlus 10 Pro – pris og tilgængelighed

OnePlus har endelig annonceret topmodellen, OnePlus 10 Pro, på det danske marked. Du finder her pris, salgsstart og forhandlere

(mere…)
Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

OVERBLIK: Se priserne og indholdet i de nye PlaySration Plus abonnementer til PlayStation.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram