Antallet af sårbare enheder er steget voldsomt

0

Siden covid-19 lukkede Danmark ned er det blevet endnu vigtigere ikke, at bruge hjemmearbejdspladsens pc til private ting.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender anbefaler at lade være med at bruge arbejdscomputeren på hjemmearbejdspladsen til privat brug. I takt med at danskerne i høj grad rykkede hjem for at arbejde under truslen fra corona-pandemien er antallet af sårbare enheder nemlig eksploderet.

Ifølge Computerworld er antallet af sårbare enheder steget med intet mindre end 40 procent.

Ifølge Bitdefenders sikkerhedsekspert Liviu Arsene øges risikoen for, at der tages lettere på sikkerheden, når man arbejder hjemmefra i forhold til, når man er på kontoret.

– “At arbejde hjemmefra kan derfor udgøre en sikkerhedsrisiko, når man er isoleret i forhold til problemstillinger, som kolleger og it-afdelingen normalt ville kunne hjælpe med at løse”, siger Liviu Arsene ifølge Computerworld.

Computerworld skriver, at antallet af sårbare enheder dykkede, da Microsoft sidste år rettede en række problemer.

Men siden begyndelsen af marts – da covid-19 pressede danskerne til at rykke hjem for at arbejde – er antallet af sårbare enheder steget igen, konstaterer Computerworld med søgemaskinen Shodan som kilde.

Anbefalingen fra Bitdefender er, at begrænse brugen af arbejdscomputeren til kun at udføre arbejde.

Pas på: Coronasvindlere huserer i din mailboks

19.000 hjemmearbejdspladser på rekordtid

Store som små virksomheder har i kriseperioden oprettet hjemmearbejdspladser. En af de store er Danske Bank. De har oprettet 19.000 hjemmearbejdspladser.

– “Vi begyndte faktisk at forberede os på opgaven nogle uger inden Statsministerens udmelding, for vi kunne godt se, det kunne blive et scenarie. Med en kæmpe indsats fra alle, lykkedes det os, allerede mindre end en uge inde i nedlukningen, at have skaffet arbejdsstationer til langt de fleste – nogle har bærbare, mens andre har fået en stationær computer med hjem,” skriver Danske Bank på Facebook.

Danske Bank skriver videre, at de ved oprettelsen af de mange arbejdspladser har haft stort fokus på sikkerheden. Desuden stilles der store krav til netværk og VPN-kapacitet, når så mange medarbejdere flyttes til hjemmeadressen.

Mere til historien

Søgemaskinen Shodan er udviklet til at finde blandt andet specifikke typer computere, webcams, routere og servere – herunder internetforbundne enheder. Således kan tjenesten ifølge Computerworld bruges til at finde potentielle sårbarheder i enheder, der er forbundet til internettet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer