Humac starter genåbning men kritiserer støtteordninger

2

Hjælpepakkerne til erhvervslivet kritiseres mens Humac vender skiltet til ’åben’ i de første fire butikker.

For en måned siden lukkede Humac de fysiske butikker og sendte 180 medarbejdere hjem. Nu annonceres der gradvis genåbning af samfundet, hvilket Humac vil understøtte.

– ”Vi mener, at tiden er inde til at gå forrest blandt specialbutikker og få genåbnet på gågader og strøg,” udtaler Michael Bech, adm. direktør hos Humac A/S i en pressemeddelelse.

Åbningen sker ikke uden kritik af regeringens hjælpepakker. Ifølge Humac er ordningerne ”oversolgte”. Humac skriver, at de som flere andre er ramte af reglerne om omsætning i samme CVR-nummer og reglen om underskud i seneste regnskabsår. Dette påvirker muligheden for at den fuldstændige kompensation, som tvangslukkede butikker i shoppingcentre blev stillet i udsigt.

– ”Ordningen for kompensation for faste udgifter er voldsomt ’oversolgt’ og indeholder ikke den hjælp som mange tror. Det er fortsat en kamp for overlevelse og det haster med justeringer af ordningen så den dækker mere fair og rimelig,” lyder det fra Michael Bech.

Direktøren noterer, at ordningen for lønkompensation er velfungerende.

Humac har nu åbent i strøgbutikkerne i Aarhus, Odense, Nørreport og Lyngby. Kæden forventer en gradvis genåbning af de øvrige butikker.

Åbningen indebærer overholdelse af alle sundhedsmæssige forholdsregler. Medarbejderne i butikkerne har gennemgået uddannelse og certificering af de sikkerhedsmæssige forhold, skriver Humac.

Mere til historien

Humac har 23 butikker i Danmark. Kæden er landets største forhandler af Apple-produkter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer