Humac starter genåbning men kritiserer støtteordninger

Hjælpepakkerne til erhvervslivet kritiseres mens Humac vender skiltet til ’åben’ i de første fire butikker.

For en måned siden lukkede Humac de fysiske butikker og sendte 180 medarbejdere hjem. Nu annonceres der gradvis genåbning af samfundet, hvilket Humac vil understøtte.

– ”Vi mener, at tiden er inde til at gå forrest blandt specialbutikker og få genåbnet på gågader og strøg,” udtaler Michael Bech, adm. direktør hos Humac A/S i en pressemeddelelse.

Åbningen sker ikke uden kritik af regeringens hjælpepakker. Ifølge Humac er ordningerne ”oversolgte”. Humac skriver, at de som flere andre er ramte af reglerne om omsætning i samme CVR-nummer og reglen om underskud i seneste regnskabsår. Dette påvirker muligheden for at den fuldstændige kompensation, som tvangslukkede butikker i shoppingcentre blev stillet i udsigt.

– ”Ordningen for kompensation for faste udgifter er voldsomt ’oversolgt’ og indeholder ikke den hjælp som mange tror. Det er fortsat en kamp for overlevelse og det haster med justeringer af ordningen så den dækker mere fair og rimelig,” lyder det fra Michael Bech.

Direktøren noterer, at ordningen for lønkompensation er velfungerende.

Humac har nu åbent i strøgbutikkerne i Aarhus, Odense, Nørreport og Lyngby. Kæden forventer en gradvis genåbning af de øvrige butikker.

Åbningen indebærer overholdelse af alle sundhedsmæssige forholdsregler. Medarbejderne i butikkerne har gennemgået uddannelse og certificering af de sikkerhedsmæssige forhold, skriver Humac.

Mere til historien

Humac har 23 butikker i Danmark. Kæden er landets største forhandler af Apple-produkter.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram