Huawei sætter igen konkurrenterne til vægs

I en kameratest indtager Huawei igen førstepladsen. Huawei P40 Pro er den bedste lige nu, ifølge DxOMark.

Huawei P40 Pro kameratest
Kameraresultaterne for Huawei P40 Pro fra DxOMark

Huawei P40 Pro er tidens bedste kameratelefon på alle punkter. Det konkluderer kameraeksperterne fra DxOMark. Dermed tager Huawei førstepladsen for andet år i træk. En nogenlunde enslydende konklusion kom DxOMark frem til i april 2019, da de kameratestede Huawei P30 Pro, der også blev tidens nummer ét.

Huawei P40 Pro scorer 128 point i den samlede opgørelse. P30 Pro fik 116 point.

DxOMark fremhæver blandt andet den store ultravidvinkel-sensor på 40 megapixels, der er med til at give bedre ultravidvinkel-billeder i dårlig belysning. Ulempen ved den store sensor er designet, hvor optikken rager endnu mere ud på bagsiden. DxOMark bemærker, at det er vanskeligt at få en stor sensor uden at ofre designet.

Telefotolinsen benytter samme teknologi som på sidste års P30 Pro, men modulet er nu optisk stabiliseret og benytter ”folded optics” for at opnå en 5x optisk zoomfaktor, skriver eksperterne.

Op til 2x zoom benyttes kun på det primære kamera. Fra 5x eller længere er det telefotolinsen, der tager over. 50x zoom opnås ved at kombinere optisk zoom med digital behandling af en bunke billeder i RAW-format fra telefotolinsen.

På P30 Pro blev AI RAW kun anvendt til zoom. P40 Pro benytter denne avancerede teknologi i de fleste kameratilstande – inklusive bokeh.

LÆS OGSÅ: Huawei P40 Pro – endnu en topmodel uden Google

Konkurrenterne efterlades i støvet

Med 128 point efterlader P40 Pro konkurrenterne i støvet. Når DxOMark ser på fotoresultaterne, der isoleret får 140 point, hvilket er ny rekord, leverer P40 Pro fantastisk kameraydelse på tværs af alle de testede underkategorier.

Der er også positive bemærkninger til bokeh-portrætfotografering, der laver en rigtig god adskillelse af motivet og baggrunden.

Lowlight-fotografering imponerer ligeledes. Kvaliteten af billederne er bedre end nogen anden enhed, at DxOMark hidtil har testet.

Huawei P40 Pro får 140 point på foto og 105 point på video. Det giver en samlet konklusion på 128 point. Det er Oppo Find X2 Pro, der ligger nummer to på den aktuelle liste efterfulgt af Xiaomi Mi 10 Pro. Begge fik 124 point.

DxOMark har endnu ikke testet Samsung Galaxy S20 Ultra, hvilket jo kan undre en del. Dermed ved vi endnu ikke hvordan Huawei klarer sig op mod Samsungs topmodel.

Du kan se hele kameratesten af P40 Pro hos DxOMark.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Huawei P40 Pro endte på 103 point i selfie-testen. De telefoner, der kommer tættest på dette resultat, er Huawei Nova 6 5G og Samsung Galaxy Note 10+. Disse fik henholdsvis 100 og 99 point.

Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram