WhatsApp er lukket på gamle smartphones

KORT NYT: Beskedtjenesten WhatsApp har sagt farvel til en række gamle Android- og iOS telefoner.

Bruger du, ligesom over én milliard andre brugere over hele verden, WhatsApp, så læs med her – særligt hvis du har en smartphone af ældre dato.

WhatsApp, der ejes af Facebook, har lukket appen ned på flere gamle smartphone-platforme. Facebook vil med tiltaget sørge for en fortsat sikker WhatsApp platform.

Android: Telefoner med Android 2.3.7 og tidligere versioner, kan ikke længere bruge WhatsApp.

iPhone: Apples smartphones med iOS 8, eller ældre versioner, må også vinke farvel til WhatsApp.

På iPhone starter WhatsApp således deres understøttelse af iOS 9.

TIP: Derfor skal du bruge WhatsApp

Det er nok meget fornuftigt med en udfasning af de gamle Android- og iOS versioner. Android 2.3-serien er kendt som Gingerbread. Ifølge den seneste statistik fra Google, er denne version kun i anvendelse på 0,3 procent af Android-enhederne.

Spørgsmålet er om ikke WhatsApp lige så godt kunne droppe understøttelsen af både Android 5 og 4. Disse ligger med en distribution på under 10 procent af markedet – ifølge data fra Google, der dog ligger tilbage fra maj 2019.

Ifølge Statista er kun 9 procent iOS-enhederne på markedet med versioner tidligere end iOS 12.

Mere til historien

WhatsApp er også understøttet på computere. Her starter understøttelsen ved Windows 8.1 og macOS 10.10.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.