Samsung Galaxy S20 Ultra – 120 Hz skærmen dræner batteriet
Det nye flagskib fra Samsung tilbyder 120 Hz opdateringshastighed på skærmen. Det sluger meget strøm. Se her hvor meget det betyder for batteritiden.
Samsung Galaxy S20 Ultra mister tæt på tre timers batteritid, hvis du vælger 120 Hz opdateringshastighed fremfor 60 Hz. Samsung har indstillet telefonen til 60 Hz som standard. Det viser en test foretaget af Tom’s Guide.
PODCAST: Hvor geniale er 120 Hz-skærme egentlig?
De nye Galaxy S20-modeller fra Samsung tilbyder en opdateringshastighed på 120 Hz. En række af de konkurrerende telefoner også rygtes at komme med denne mulighed i år.
OnePlus kommer med 120 Hz skærm på ny topmodel
Selvom det er fedt for de, som spiller grafiktunge spil, eller som blot vil have mere flydende grafik, så har det altså også en omkostning.
I en test Tom’s Guide har foretaget på Samsung Galaxy S20 Ultra, så kostede det tæt på tre timers batteritid. Samme test blev udført med 60 Hz og 120 Hz. Med 120 Hz aktiveret holdt batteriet kun i 9 timer og 13 minutter, mens det med 60 Hz holdt i næsten 12 timer.
Dette skal du vide om 120 Hz på Galaxy S20-serien
I testen har telefonen været ladet op til 100 procent, hvorefter der er surfet kontinuerligt på en 5G-forbindelse på T-Mobile netværket indtil batteriet var helt tomt. Se resultaterne herunder.
Batteritest af andre telefoner
Foruden blot forskellen på 120 Hz og 60 Hz på Samsung Galaxy S20 Ultra, så har Tom’s Guide også testet andre telefoner og hvordan de klarede sig i den samme test, hvor der blev ”surfet” indtil batteriet blev tømt.
Du kan høre mere om 120 Hz skærmteknologi i denne podcast, hvor John G. taler med skærmekspert Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk.
MereMobil.dk er netop nu ved at teste Galaxy S20 Ultra. Du kan allerede nu læse vores første indtryk, mens du venter på den endelige test er klar.
Samsung Galaxy S20 Ultra – de første indtryk
Mere til historien
Det skal lige nævnes, at 5G-netværket også generelt bruger mere strøm end 4G-netværket. Derfor kan vi også anbefale, at man benytter 4G-netværket fremfor 5G, når der åbnes for 5G i Danmark, hvis man vil spare på strømmen.