Google har smidt 600 Android-apps på porten

En ny teknologi der skal fange annoncesvindlere på Google Play har ført til nedlukning af apps med 4-5 mia. downloads.

600 apps på Android-platformen er fjernet fra Google Play Store. Desuden er udviklerne og deres annoncenetværk banned fra Play-butikken. Tiltaget kommer som en massiv indsats overfor annoncesvindel og forstyrrende reklamer – kendt som ”disruptive-apps”.

En af de største udviklere, som nu ikke længere er velkomne på platformen, er kinesiske Cheetah Mobile. Firmaet blev tilbage i november 2018 afsløret i at deltage i annoncesvindel. Måneden efter fjerede Google de berørte apps men tillod Cheetah Mobile at fortsætte med at have apps i Play Store.

Nu gik den ikke længere. Ifølge BuzzFeed News har Google fjernet firmaets 45 apps samt annoncekanalerne og lukket Cheetah Mobiles adgang.

Googles senior product manager for ad traffic quality, Per Bjorke, oplyser til BuzzFeed News, at de pågældende apps er blevet hentet 4-5 milliarder gange. Deres mål var engelsktalende brugere. Særligt udviklere med base i China, Hong Kong, Singapore og Indien deltog i svindlen.

Som en del af Googles politik omkring forstyrrende reklamer findes et forbud mod at vise reklamer, når appen ikke benyttes - fx når en app er åben som hvor brugeren ikke interagerer med den. En reklame må heller ikke være placeret, så den indsamler utilsigtede kliks.

Google vil vælge og printe dine fotos for dig

Googles Per Bjorke nævner som eksempel en telefon-app, der viser en full-screen reklame, når brugeren vil fortage et telefonopkald.

- ”Dette er en invasiv manøvre der giver en dårlig brugeroplevelse som forstyrrer nøglefunktionerne i en app, hvilket giver utilsigtede kliks og som spilder annoncørernes penge,” fortæller Per Bjorke til BuzzFeed News.

Google indførte i slutningen af 2019 en ny teknologi, som automatisk detekterer apps, der vises, når en app ikke er i brug. Det er denne teknik, der har ført til den nylige nedlukning af apps fra Cheetah Mobile. Udvikleren har dog fået en advarsel først, som gav dem mulighed for at rette ”problemerne” – hvilket ikke er sket.

Google refunderer penge til de annoncører, som er blevet vist på forstyrrende vis.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Mange apps fremstår i Google Play Store som gratis, men er stort set umulige at anvende på grund af invasive reklamer. Det bliver interessant om Google slår ned på flere apps ved hjælp af deres nye overvågning.

Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram