Google har smidt 600 Android-apps på porten

En ny teknologi der skal fange annoncesvindlere på Google Play har ført til nedlukning af apps med 4-5 mia. downloads.

600 apps på Android-platformen er fjernet fra Google Play Store. Desuden er udviklerne og deres annoncenetværk banned fra Play-butikken. Tiltaget kommer som en massiv indsats overfor annoncesvindel og forstyrrende reklamer – kendt som ”disruptive-apps”.

En af de største udviklere, som nu ikke længere er velkomne på platformen, er kinesiske Cheetah Mobile. Firmaet blev tilbage i november 2018 afsløret i at deltage i annoncesvindel. Måneden efter fjerede Google de berørte apps men tillod Cheetah Mobile at fortsætte med at have apps i Play Store.

Nu gik den ikke længere. Ifølge BuzzFeed News har Google fjernet firmaets 45 apps samt annoncekanalerne og lukket Cheetah Mobiles adgang.

Googles senior product manager for ad traffic quality, Per Bjorke, oplyser til BuzzFeed News, at de pågældende apps er blevet hentet 4-5 milliarder gange. Deres mål var engelsktalende brugere. Særligt udviklere med base i China, Hong Kong, Singapore og Indien deltog i svindlen.

Som en del af Googles politik omkring forstyrrende reklamer findes et forbud mod at vise reklamer, når appen ikke benyttes – fx når en app er åben som hvor brugeren ikke interagerer med den. En reklame må heller ikke være placeret, så den indsamler utilsigtede kliks.

Google vil vælge og printe dine fotos for dig

Googles Per Bjorke nævner som eksempel en telefon-app, der viser en full-screen reklame, når brugeren vil fortage et telefonopkald.

– ”Dette er en invasiv manøvre der giver en dårlig brugeroplevelse som forstyrrer nøglefunktionerne i en app, hvilket giver utilsigtede kliks og som spilder annoncørernes penge,” fortæller Per Bjorke til BuzzFeed News.

Google indførte i slutningen af 2019 en ny teknologi, som automatisk detekterer apps, der vises, når en app ikke er i brug. Det er denne teknik, der har ført til den nylige nedlukning af apps fra Cheetah Mobile. Udvikleren har dog fået en advarsel først, som gav dem mulighed for at rette ”problemerne” – hvilket ikke er sket.

Google refunderer penge til de annoncører, som er blevet vist på forstyrrende vis.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Mange apps fremstår i Google Play Store som gratis, men er stort set umulige at anvende på grund af invasive reklamer. Det bliver interessant om Google slår ned på flere apps ved hjælp af deres nye overvågning.

Fredag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram