Google har smidt 600 Android-apps på porten

4

En ny teknologi der skal fange annoncesvindlere på Google Play har ført til nedlukning af apps med 4-5 mia. downloads.

600 apps på Android-platformen er fjernet fra Google Play Store. Desuden er udviklerne og deres annoncenetværk banned fra Play-butikken. Tiltaget kommer som en massiv indsats overfor annoncesvindel og forstyrrende reklamer – kendt som ”disruptive-apps”.

En af de største udviklere, som nu ikke længere er velkomne på platformen, er kinesiske Cheetah Mobile. Firmaet blev tilbage i november 2018 afsløret i at deltage i annoncesvindel. Måneden efter fjerede Google de berørte apps men tillod Cheetah Mobile at fortsætte med at have apps i Play Store.

Nu gik den ikke længere. Ifølge BuzzFeed News har Google fjernet firmaets 45 apps samt annoncekanalerne og lukket Cheetah Mobiles adgang.

Googles senior product manager for ad traffic quality, Per Bjorke, oplyser til BuzzFeed News, at de pågældende apps er blevet hentet 4-5 milliarder gange. Deres mål var engelsktalende brugere. Særligt udviklere med base i China, Hong Kong, Singapore og Indien deltog i svindlen.

Som en del af Googles politik omkring forstyrrende reklamer findes et forbud mod at vise reklamer, når appen ikke benyttes – fx når en app er åben som hvor brugeren ikke interagerer med den. En reklame må heller ikke være placeret, så den indsamler utilsigtede kliks.

Google vil vælge og printe dine fotos for dig

Googles Per Bjorke nævner som eksempel en telefon-app, der viser en full-screen reklame, når brugeren vil fortage et telefonopkald.

– ”Dette er en invasiv manøvre der giver en dårlig brugeroplevelse som forstyrrer nøglefunktionerne i en app, hvilket giver utilsigtede kliks og som spilder annoncørernes penge,” fortæller Per Bjorke til BuzzFeed News.

Google indførte i slutningen af 2019 en ny teknologi, som automatisk detekterer apps, der vises, når en app ikke er i brug. Det er denne teknik, der har ført til den nylige nedlukning af apps fra Cheetah Mobile. Udvikleren har dog fået en advarsel først, som gav dem mulighed for at rette ”problemerne” – hvilket ikke er sket.

Google refunderer penge til de annoncører, som er blevet vist på forstyrrende vis.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Mange apps fremstår i Google Play Store som gratis, men er stort set umulige at anvende på grund af invasive reklamer. Det bliver interessant om Google slår ned på flere apps ved hjælp af deres nye overvågning.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer