Yderligere kryptering af backups droppes af Apple
Apple end-to-end-krypterer fortsat ikke sikkerhedskopier i iCloud – måske fordi FBI synes det er en dårlig idé. Hvad tænker du?
Apple har haft planer om at benytte såkaldt ”end-to-end-kryptering” af de sikkerhedskopier, der gemmes i iCloud. Det sker, ifølge Reuters, efter at FBI har kritiseret Apple planer. Argumentet er, at end-to-end kan skade efterforskninger. Det fortæller seks kilder til Reuters.
Vi har tidligere hørt om, at Apple er blevet pålagt at udlevere informationer fra mistænktes iPhones. Nu er diskussionen så kommet op i medierne igen.
Det sker efter den amerikanske rigsadvokat William Barr offentligt har opfordret Apple til at låse to iPhones op, som er blevet anvendt af en saudisk luftvåbensofficer. Han har slået tre amerikanere ihjel ved Pensacola flådebasen i Florida.
I sagen har Apple overgivet sikkerhedskopier fra iCloud til myndighederne. Om Apple også har udlevet nøglerne til at åbne backupen er uklart.
For mere end to år siden har Apple fortalt FBI, at de har planer om at tilbyde brugerne ”end-to-end-krypering” af de data, der bliver gemt i iCloud, men dette er ikke blevet indført. Er det pres fra FBI som gør, at Apple ikke har indført det?
Med ”end-to-end-kryptering” har Apple ingen mulighed for at låse krypterede data op, så myndighederne kan læse dem.
GUIDE: Sådan laver du et sikkert password
Apple står i det samme dilemma, som andre techvirksomheder, mellem at beskytte brugernes data på den ene side og på den anden side at kunne hjælpe myndighederne med at opklare alvorlige forbrydelser.
Apple tilbyder i dag end-to-end-kryptering på blandt andet iCloud Keychain, betalingsinformationer, QuickType Keyboard og passwords til Wi-Fi men ikke på selve iCloud-backupen. Det fremgår af et officielt supportdokument.
Hvad tænker du? Skal tech-virksomhederne pålægges at udlevere brugernes data til myndighederne i forbindelse med efterforskning? Eller skal data være private uanset hvilken forbrydelse, der er tale om?
Nu skal der styr på Android bloatware
Mere til historien
I Kina er det hverdag at myndighederne kigger med i hvad borgerne foretager sig. Men nu er selv kineserne begyndt at blive bekymrede for overvågning.