Få 90 danske radioer på din Google Home

De danske radiostationer har frigivet en taletjeneste på Googles smarthøjttalere. Læs om MereRadio på Google Home her.

Vil du høre dansk radio så kan det nu forholdsvis let ske via en Google Home, Home Mini, Nest Hub eller Nest Mini.

Organisationen MereRadio har netop frigivet en betaversion af deres integration på Googles platform.

På smarthøjttalere fra Google kan du nu sige ”tal med MereRadio”. Herefter kan du med kommandoen ”Spil <navnet på radiostation>” aktivere afspilningen af den ønskede radiostation.

For at afspille eksempelvis Radio Viborg skal du sige: ”Tal med MereRadio”. Afvente velkomsten fra tjenesten hvorefter du kan sige ”Spil Radio Viborg” eller navnet på en af de 90 andre radiostationer, der er en del af tjenesten.

Det mærkes tydeligt, at tjenesten er en betaversion og den er i øvrigt en unødig genvej. De fleste radiostationer ligger nemlig i forvejen på TuneIn. Derfor kan du blot sige ”Hey Google. Spil Radio Viborg”, hvorefter afspilningen begynder med det samme.

MereRadio integrationen på Googles smarthøjttaler understøtter ikke, at du med stemmen kan aktivere afspilning på andre enheder. Du kan dermed ikke sige ”Spil <navnet på radiostation> på <navnet på din højttaler>.

ANMELDELSE: Google Nest Mini vs. Google Home Mini

Du kan hente MereRadio som en app til Android og iOS (App Store).

Bruger du et Sonos-system kan du lægge Radioplayer ind som en tjeneste. Det sker via Indstillinger > Tjenester > Tilføj en tjeneste > Find ’Radioplayer’.

Årsagen til, at tjenesten på Sonos ikke hedder MereRadio er, at MereRadio er en del af Radioplayer, der ejes af Danske Medier, Bauer Media, Radio4 og DR.

ANMELDELSE: Google Nest Hub – engang bliver det smart

Hvis du er nysgerrig på broadcast-teknologi, så har vi skrevet en stor baggrundsartikel om DAB+ samt fordele og ulemper i forhold til FM.

Martin fandt Radio Mercurs originale band

Mere til historien

MereRadio det danske ben i organisationen Radioplayer Worldwide. Tjenesten håndterer lige nu 90 danske radiostationer og musikstreams.

Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
Disney+ har store forventninger til reklameudgave

Størstedelen af brugerne af Disney+ vil tilvælge reklameudgaven, forlyder det.

(mere…)
Navneskifte: Viaplay satser alt på streaming

KORT NYT: Der skal satses alt på streaming. Derfor skifter Nordic Entertainment Group (Nent) navn til Viaplay.

(mere…)
Disney+ vil få 4 minutters reklamer i timen

Der tales meget om en billigere reklamebaseret variant af Disney+. Nu forlyder det, at den får 4 minutters reklame per time.

(mere…)
Disney+ går flot frem i første kvartal

KORT NYT: Modsat Netflix så har flere af konkurrenterne positive kvartalsregnskaber. Disney+ har næsten fået 8 millioner nye abonnenter.

(mere…)
Billigere Netflix-abonnement med reklamer på vej

Du kan snart få et billigere Netflix-abonnement end de eksisterende, hvis du kan leve med, at der kommer reklamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram