Få 90 danske radioer på din Google Home

1

De danske radiostationer har frigivet en taletjeneste på Googles smarthøjttalere. Læs om MereRadio på Google Home her.

Vil du høre dansk radio så kan det nu forholdsvis let ske via en Google Home, Home Mini, Nest Hub eller Nest Mini.

Organisationen MereRadio har netop frigivet en betaversion af deres integration på Googles platform.

På smarthøjttalere fra Google kan du nu sige ”tal med MereRadio”. Herefter kan du med kommandoen ”Spil <navnet på radiostation>” aktivere afspilningen af den ønskede radiostation.

For at afspille eksempelvis Radio Viborg skal du sige: ”Tal med MereRadio”. Afvente velkomsten fra tjenesten hvorefter du kan sige ”Spil Radio Viborg” eller navnet på en af de 90 andre radiostationer, der er en del af tjenesten.

Det mærkes tydeligt, at tjenesten er en betaversion og den er i øvrigt en unødig genvej. De fleste radiostationer ligger nemlig i forvejen på TuneIn. Derfor kan du blot sige ”Hey Google. Spil Radio Viborg”, hvorefter afspilningen begynder med det samme.

MereRadio integrationen på Googles smarthøjttaler understøtter ikke, at du med stemmen kan aktivere afspilning på andre enheder. Du kan dermed ikke sige ”Spil <navnet på radiostation> på <navnet på din højttaler>.

ANMELDELSE: Google Nest Mini vs. Google Home Mini

Du kan hente MereRadio som en app til Android og iOS (App Store).

Bruger du et Sonos-system kan du lægge Radioplayer ind som en tjeneste. Det sker via Indstillinger > Tjenester > Tilføj en tjeneste > Find ’Radioplayer’.

Årsagen til, at tjenesten på Sonos ikke hedder MereRadio er, at MereRadio er en del af Radioplayer, der ejes af Danske Medier, Bauer Media, Radio4 og DR.

ANMELDELSE: Google Nest Hub – engang bliver det smart

Hvis du er nysgerrig på broadcast-teknologi, så har vi skrevet en stor baggrundsartikel om DAB+ samt fordele og ulemper i forhold til FM.

Martin fandt Radio Mercurs originale band

Mere til historien

MereRadio det danske ben i organisationen Radioplayer Worldwide. Tjenesten håndterer lige nu 90 danske radiostationer og musikstreams.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer