MereRadio på din smartphone

Nu er alle danske radiostationer samlet i én app, som oven i købet virker til Apple Carplay og Android Auto.

Nej, vi har ikke lanceret en ny app fra MereMobil.dk. Denne artikel handler derimod om en ny applikation fra mereRadio, der er et initiativ, som skal promovere digitalradio i Danmark.

I foråret meddelte DR, Danske Medier og Bauer Media, at Danmark nu er det 10. land på verdensplan, der er medlem af den internationale radioorganisation ”Radioplayer Worldwide”. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

MereRadio benytter den fælles tekniske platform Radioplayer, der er et internationalt partnerskab, der nu tæller Storbritanien, Tyskland, Irland, Østrig, Norge, Belgien, Canada, Schweiz og Peru – og nu også Danmark.

Ved at gå sammen og dele den tekniske platform på tværs af mange lande, så bliver platformen automatisk et større spiller - og derved mere attraktiv samarbejdspartner i forhold til f.eks.  de store bil- og teknologiproducenter.

DAB+ er håbløst! Streaming radio er håbløst!

MereRadio virker blandt andet med Sonos, Bose, Chromecast, Apple CarPlay og Android Auto.

MereRadio har distributionsaftale med alle danske radiostationer. Udover streaming radio vil nogle af radiostationerne også tilbyder deres programmer on demand (podcast) gennem platformen.

Af andre smarte funktioner kan det nævnes at mereRadio har vækkeurfunktion.

Samarbejde er vigtigt

Ifølge Jim Receveur, administrerende direktør hos Bauer Media, kan det danske partnerskab med Radioplayer få stor betydning for dansk radio i fremtiden.

- "Det er afgørende for den danske radiobranche, at vi er gået sammen om det her. I al sin enkelthed er det afgørende, at dansk radio også i fremtiden kan være til stede på de platforme, hvor lytterne er. Med partnerskabet har vi skabt langt bedre betingelser for, at radiolytning også i fremtiden kan foregå på flest mulige platforme."

Konkret kan de danske radiokanaler nu drage fordel af Radioplayers indflydelsesrige partnerskab med f.eks. bilproducenter.

mereRadio på Android Auto (Foto: MereMobil.dk)
mereRadio på Android Auto (Foto: MereMobil.dk)

-"Den teknologiske udvikling og stigende fokus på stemmestyrede devices samt udviklingen i relation til radio i biler er baggrunden for, at vi som danske radioaktører går ind i et fællesskab, der har som primær ambition at sikre radioens fremtidige tilstedeværelse hos forbrugerne – f.eks. i biler," siger Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier og formand for mereRadio.

Masser af radiokanaler

Du kan i appen lytte til mere end 80 danske radiostationer lige fra Radio Globus i Esbjerg over The Voice til alle DRs alt for mange kanaler.

Ole Jørgen Torvmark, landechef for Radioplayer Denmark F.M.B.A., der driver mereRadio, siger om lanceringen:

-"Et stadig stigende antal biler med internetadgang og smarte højttalere i danske hjem giver både muligheder og udfordringer for radiobranchen. Med mereRadio arbejder danske radiostationer sammen med broadcastere fra hele verden for at sikre, at radiolyttere stadig har fri og nem adgang til radio på digitale enheder," siger Ole Jørgen Torvmark og fortsætter:

-"Alle danske radiostationer har allerede et streaming-tilbud på nettet og via apps, men med mereRadio har vi samlet alle danske radiostreams ét sted på en brugervenlig måde og i høj kvalitet. Gennem vores samarbejde med Radioplayer Worldwide er det danske radioindhold også tilgængeligt i Sonos og Bose, og senere vil mereRadio også blive gjort tilgængelig gennem Google Assistant og Alexa."

DR’s radiochef Gustav Lützhøft siger:

-"Det sender et vigtigt signal, at det er lykkedes den danske radiobranche at skabe dette nye fælles initiativ, hvor vi fortsat kan konkurrere på indhold, men samtidig samarbejde om teknologi, og om at stille dansk radio stærkest muligt over for den konstant tiltagende internationale konkurrence. Nu har vi alle danske radiostreams samlet i én app."

Grundelementet i Radioplayer Worldwide er, at alle lande deler samme teknologisk platform, men at platformen alligevel er unik for hvert land. Det betyder blandt andet, at hvert medlemsland bevarer kontrol over indhold.

Mere til historien

MereRadio drives af Radioplayer Danmark F.M.B.A., som ejes af de danske radiokanaler. Tjenesten er en del af Radioplayer Worldwide.

Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Norlys lancerer nyt tv-produkt

Norlys lancerer et nyt landsdækkende tv-produkt, hvor kunderne får større frihed til at vælge kanaler og streamingtjenester.

(mere…)
Netflix advarer danske kunder og tilbyder billigt abonnement

En advarsel mod kontodeling er på vej i mailboksen, men Netflix åbner samtidig for billig adgang til tjenesten.

(mere…)
HBO Max er nu ”bare” Max

Streamingtjenesten HBO Max har skiftet navn på det amerikanske marked og hedder nu blot Max.

(mere…)
TV 2 Play begrænser livekanaler

TV 2 strammer grebet. Slut med at se samme live-TV kanal fra TV 2 Play på to skærme samtidigt.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram