Er ny priskrig på mobilabonnementer på vej?

Et af de store teleselskaber har skåret toppen af prisen på mobilabonnementerne. Det kunne se ud til, at en ny priskrig er på vej, som giver kunderne billigere abonnementer.

De store teleselskaber YouSee, Telenor, 3 og Telia er generelt varsomme, når det kommer til prisnedsættelser. Ofte sendes deres søsterselskaber ud i priskrigen, så de store porteføljer med de mange kunder skånes for noget så træls som lave priser.

Telenor har imidlertid været i gang med at ryste posen med abonnementer. Ifølge BT har Telenor sat prisen på deres billigste abonnement ned fra 160 til 139 kroner om måneden. De første tre måneder kan lige nu høstes til 99 kroner om måneden.

Pakken indeholder 15 timers tale og 15 GB data, hvilket er nok til den gennemsnitlige mobilforbruger i Danmark. Ifølge Telestatistik for første halvår 2019 brugte danskerne i gennemsnit cirka 8 GB data om måneden.

Tidligere havde Telenor en pakke med fri tale og 30 GB datatrafik til 212 kroner (200 kroner om måneden plus 70 kroner i oprettelse – svarende til cirka 212 kroner). Pakken er nu udgået. I stedet fås fri tale og 20 GB data til 160 kroner om måneden.

Vi har allerede fortalt om Telenors nye fokus på mobilbredbåndsmarkedet, hvor kunderne på YouSees kabel-tvnet, som Telenor lejer sig ind på, kan få 1.000 Mbit/s downloadhastighed for 239 kroner om måneden. Det er præcis det samme produkt som Fastspeed introducerede i foråret 2019. Bredbåndsangrebet er ikke nok for Telenor. Mobilabonnementerne skal også have en over nakken.

Endelig kommer der priskrig på bredbånd

- ”2020 bliver et offensivt år for Telenor. Vi har en ambition om at opnå vækst på både vores bredbånds- og mobilforretning og lancerer derfor nu to skarpe tiltag,” siger markedsdirektør for Telenors privatkundeområde, Tor-Arne Fosser, til avisen.

Hvor gode er Telenors nye priser?

Jeg har taget et kig på Telenors to billigste tilbud, og holdt dem op mod hvad der ellers tilbydes i markedet netop nu.

Her Telenors priser

  • 15 timers data / 15 GB data: 139 kroner om måneden.
  • Fri tale / 20 GB data: 160 kroner om måneden.

En søgning på sammenligningstjenesten Samlino %%%% trækker hurtigt en række tilbud op af hatten, som er bedre end Telenors abonnementer. Jeg har her fundet par eksempler **.

  • Duka: Fri tale / 10 GB data: 89 kroner om måneden
  • CBB: 15 timers tale / 45 GB data: 119 kroner om måneden
  • Call Me: 10 timers tale / 40 GB data: 108 kroner om måneden
  • Oister: Fri tale / 60 GB data: 109 kroner om måneden
  • Greentel: 10 timers tale / 30 GB data: 99 kroner om måneden.

** = Ovenstående priser er baseret på et dataudtræk fra sammenligningstjenesten Samlino.dk. Listen indeholder affilierede henvisninger som en del af et kommercielt samarbejde.

Konklusionen må være, at nok er Telenor blevet billigere, men der kan sagtens findes bedre tilbud i markedet – også abonnementer hvor Telenor og Telias fælles netværk benyttes og hvor der er inkluderet dataforbrug i EU.

Her skal vi huske, at Telenor nok ikke forsøger at hive kunder ind fra lavprisselskaberne, men fra eksempelvis YouSee, hvor det billigste produkt lige nu koster 185,5 kroner, når oprettelsen regnes med.

En teleanalytiker er ikke i tvivl om, at det ligner optræk til en priskrig.

 - ”Når man lægger sig i det her prisniveau, så er det, fordi man vil have rigtig mange kunder ind, for det er stordrift, man skal tjene penge på her. Der er tale om en meget klar offensiv, og hvis man skal gøre det rigtigt på det her marked, så er det ved at sænke prisen,” siger Torben Rune, der i årtier har analyseret den danske mobilbranche, til BT. I dag er Torben Rune indehaver af virksomheden Teleanalyse.

Hvad tænker du? Kan Telenor tiltrække en stor mængde nye kunder?

Mere til historien

Når du vælger abonnement så tjek altid hvor meget tale og datatrafik du reelt bruger i dag. Du kommer hurtigt til at købe alt for store pakker, som du ikke udnytter og dermed kommer til at betale for, såfremt du ikke har tjek på dit nuværende forbrug.

Her er prisen på PlayStations nye abonnementerne

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram