Er ny priskrig på mobilabonnementer på vej?

11

Et af de store teleselskaber har skåret toppen af prisen på mobilabonnementerne. Det kunne se ud til, at en ny priskrig er på vej, som giver kunderne billigere abonnementer.

De store teleselskaber YouSee, Telenor, 3 og Telia er generelt varsomme, når det kommer til prisnedsættelser. Ofte sendes deres søsterselskaber ud i priskrigen, så de store porteføljer med de mange kunder skånes for noget så træls som lave priser.

Telenor har imidlertid været i gang med at ryste posen med abonnementer. Ifølge BT har Telenor sat prisen på deres billigste abonnement ned fra 160 til 139 kroner om måneden. De første tre måneder kan lige nu høstes til 99 kroner om måneden.

Pakken indeholder 15 timers tale og 15 GB data, hvilket er nok til den gennemsnitlige mobilforbruger i Danmark. Ifølge Telestatistik for første halvår 2019 brugte danskerne i gennemsnit cirka 8 GB data om måneden.

Tidligere havde Telenor en pakke med fri tale og 30 GB datatrafik til 212 kroner (200 kroner om måneden plus 70 kroner i oprettelse – svarende til cirka 212 kroner). Pakken er nu udgået. I stedet fås fri tale og 20 GB data til 160 kroner om måneden.

Vi har allerede fortalt om Telenors nye fokus på mobilbredbåndsmarkedet, hvor kunderne på YouSees kabel-tvnet, som Telenor lejer sig ind på, kan få 1.000 Mbit/s downloadhastighed for 239 kroner om måneden. Det er præcis det samme produkt som Fastspeed introducerede i foråret 2019. Bredbåndsangrebet er ikke nok for Telenor. Mobilabonnementerne skal også have en over nakken.

Endelig kommer der priskrig på bredbånd

– ”2020 bliver et offensivt år for Telenor. Vi har en ambition om at opnå vækst på både vores bredbånds- og mobilforretning og lancerer derfor nu to skarpe tiltag,” siger markedsdirektør for Telenors privatkundeområde, Tor-Arne Fosser, til avisen.

Hvor gode er Telenors nye priser?

Jeg har taget et kig på Telenors to billigste tilbud, og holdt dem op mod hvad der ellers tilbydes i markedet netop nu.

Her Telenors priser

  • 15 timers data / 15 GB data: 139 kroner om måneden.
  • Fri tale / 20 GB data: 160 kroner om måneden.

En søgning på sammenligningstjenesten Samlino %%%% trækker hurtigt en række tilbud op af hatten, som er bedre end Telenors abonnementer. Jeg har her fundet par eksempler **.

  • Duka: Fri tale / 10 GB data: 89 kroner om måneden
  • CBB: 15 timers tale / 45 GB data: 119 kroner om måneden
  • Call Me: 10 timers tale / 40 GB data: 108 kroner om måneden
  • Oister: Fri tale / 60 GB data: 109 kroner om måneden
  • Greentel: 10 timers tale / 30 GB data: 99 kroner om måneden.

** = Ovenstående priser er baseret på et dataudtræk fra sammenligningstjenesten Samlino.dk. Listen indeholder affilierede henvisninger som en del af et kommercielt samarbejde.

Konklusionen må være, at nok er Telenor blevet billigere, men der kan sagtens findes bedre tilbud i markedet – også abonnementer hvor Telenor og Telias fælles netværk benyttes og hvor der er inkluderet dataforbrug i EU.

Her skal vi huske, at Telenor nok ikke forsøger at hive kunder ind fra lavprisselskaberne, men fra eksempelvis YouSee, hvor det billigste produkt lige nu koster 185,5 kroner, når oprettelsen regnes med.

En teleanalytiker er ikke i tvivl om, at det ligner optræk til en priskrig.

 – ”Når man lægger sig i det her prisniveau, så er det, fordi man vil have rigtig mange kunder ind, for det er stordrift, man skal tjene penge på her. Der er tale om en meget klar offensiv, og hvis man skal gøre det rigtigt på det her marked, så er det ved at sænke prisen,” siger Torben Rune, der i årtier har analyseret den danske mobilbranche, til BT. I dag er Torben Rune indehaver af virksomheden Teleanalyse.

Hvad tænker du? Kan Telenor tiltrække en stor mængde nye kunder?

Mere til historien

Når du vælger abonnement så tjek altid hvor meget tale og datatrafik du reelt bruger i dag. Du kommer hurtigt til at købe alt for store pakker, som du ikke udnytter og dermed kommer til at betale for, såfremt du ikke har tjek på dit nuværende forbrug.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer