Tysk fodbold blev produceret i omvendt skærmformat

KORT NYT: En kamp i Bundesligaen har som forsøg været produceret i det lodrette skærmformat 9:16 målrettet mobilbrugerne.

Kender du de mennesker, der uanset hvor stor en skærm de har på smartphonen, alligevel ser billeder og videoer i et frimærke på skærmen, fordi de ikke vender telefonen vandret?

Der er også den omvendte bruger. Den som konsekvent tager alle billeder og videoer mens de holder telefonen lodret. Dermed bliver formatet altså 9:16 eller 3:4 og ikke de gammeldags kendte standardformater 16:9 og 4:3.

Selvom jeg som en gammel nisse synes disse ”snapchat-formater” er en uskik og en dårlige vane, så kan jeg ikke ændre på alle mobilbrugeres vaner. Det kan film-, tv-, og indholdsproducenter heller ikke.

Med den erkendelse i hovedet er nogle producenter begyndt at eksperimentere med de nye og omvendte skærmformater. Et eksempel kommer fra Tyskland. Her har den tyske fodboldliga eksperimenteret med hvad de kalder ”verdens første live fodboldkamp i mobil-first formatet 9:16”.

En kamp mellem VfL Wolfsburg og SV Werder Bremen blev således produceret og sendt i et lodret skærmformat målrettet smartphonebrugerne. Årsagen er at tilpasse medieproduktionen mod den nye brugeradfærd.

Der blev anvendt fem kameraer til at producere i 9:16-format og i kontrolrummet havde produceren lodrette skærme, der dermed viste det format, som mobilbrugerne kunne se. Det skriver TVBeurope.

Hvad tænker du? Er det fremtiden med sport, film og serier i et omvendt skærmformat?

KOMMENTAR: Giver 21:9-formatet mening

Hvis du vil høre mere om hvad professionelle indholdsproducenter tænker om 9:16-formatet og andre mystiske skærmformater, så tjek min tech-podcast episode 61. Her kan du komme med på besøg hos produktionsselskabet Make Sense Film, hvor direktøren også undrer sig over tendensen med de nye formater.

Du kan spole frem til 6:20-minutter i nedenstående player, for at høre indslaget.

Mere til historien

Blandt mobilproducenterne er der langt fra enighed om skærmformaterne. Nogle kører 16:9 mens andre er på 19:9 og 21:9. Andre ligger på helt skæve værdier. Forvirringen er total.

Nyt Samsung-TV hænger kun 7,5 millimeter fra væggen

Ved Unbox & Discover eventen var der især fokus Samsungs nye Neo QLED TV, der hænger temmelig tæt på væggen.

(mere…)
Samsung præsenterer M8 Smart Monitor

Samsung er klar med en ny skærm, der også er et smart-tv. Mød Samsung M8 Smart Monitor.

(mere…)
Studio Display: Ny vanvittig 5K-skærm fra Apple

Det nye Studio Display fra Apple er lavet til at komplementere Mac Studio, men kan også nemt tilsluttes enhver anden Mac. Lad os se hvad du får ud over lækkert design.

(mere…)
Samsung erkender problem med Galaxy S22 Ultras skærm

Nye ejere af Samsungs seneste flagskib har fået sig en kedelig overraskelse i form af en flimrende skærm. Det forlyder dog at Samsung er på vej med en løsning.

(mere…)
Er dette fremtidens vilde skærme?

VIDEO: Store skærme der folder tre gange, har Samsung netop fremvist. Se nogle bud på fremtidens vilde telefonskærme.

(mere…)
Kigger du på skærmen, når du er sammen med børnene?

DÅRLIG SAMVITTIGHED? En ny undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at fire ud af ti småbørnsforældre ofte kigger på en skærm, når de er sammen med deres børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram