Tysk fodbold blev produceret i omvendt skærmformat

KORT NYT: En kamp i Bundesligaen har som forsøg været produceret i det lodrette skærmformat 9:16 målrettet mobilbrugerne.

Kender du de mennesker, der uanset hvor stor en skærm de har på smartphonen, alligevel ser billeder og videoer i et frimærke på skærmen, fordi de ikke vender telefonen vandret?

Der er også den omvendte bruger. Den som konsekvent tager alle billeder og videoer mens de holder telefonen lodret. Dermed bliver formatet altså 9:16 eller 3:4 og ikke de gammeldags kendte standardformater 16:9 og 4:3.

Selvom jeg som en gammel nisse synes disse ”snapchat-formater” er en uskik og en dårlige vane, så kan jeg ikke ændre på alle mobilbrugeres vaner. Det kan film-, tv-, og indholdsproducenter heller ikke.

Med den erkendelse i hovedet er nogle producenter begyndt at eksperimentere med de nye og omvendte skærmformater. Et eksempel kommer fra Tyskland. Her har den tyske fodboldliga eksperimenteret med hvad de kalder ”verdens første live fodboldkamp i mobil-first formatet 9:16”.

En kamp mellem VfL Wolfsburg og SV Werder Bremen blev således produceret og sendt i et lodret skærmformat målrettet smartphonebrugerne. Årsagen er at tilpasse medieproduktionen mod den nye brugeradfærd.

Der blev anvendt fem kameraer til at producere i 9:16-format og i kontrolrummet havde produceren lodrette skærme, der dermed viste det format, som mobilbrugerne kunne se. Det skriver TVBeurope.

Hvad tænker du? Er det fremtiden med sport, film og serier i et omvendt skærmformat?

KOMMENTAR: Giver 21:9-formatet mening

Hvis du vil høre mere om hvad professionelle indholdsproducenter tænker om 9:16-formatet og andre mystiske skærmformater, så tjek min tech-podcast episode 61. Her kan du komme med på besøg hos produktionsselskabet Make Sense Film, hvor direktøren også undrer sig over tendensen med de nye formater.

Du kan spole frem til 6:20-minutter i nedenstående player, for at høre indslaget.

Mere til historien

Blandt mobilproducenterne er der langt fra enighed om skærmformaterne. Nogle kører 16:9 mens andre er på 19:9 og 21:9. Andre ligger på helt skæve værdier. Forvirringen er total.

Børns øjensundhed påvirkes af for meget skærmtid

Det stigende skærmforbrug hos børn er bekymrende for børns øjensundhed, da det kan påvirke deres syn.

(mere…)
Små børn efterlades alene med skærmen

Skræmmende adfærd i en ny dansk undersøgelse om, hvilken rolle skærme spiller i langt de fleste små børns liv.

(mere…)
Små børn bruger over 100 minutter foran en skærm – hver dag!

Ny rapport om små børns liv med skærme viser bekymrende tal, mener Børns Vilkår.

(mere…)
Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
Så kort tid holder skærmene på Galaxy Z Flip5 og Z Fold5 i koldt vejr

Galaxy Z Flip 5 og Fold 5 klarer 200.000 foldninger, men LANGT mindre hvis vejret er rigtigt koldt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram