Her er 5 rigtige gode podcasts, som du bør dykke ned i

GUIDE: Podcast er det helt store hit på linje med tv-serier og film. Jeg giver mine 5 bud på podcasts, som er så spændende, at du ikke kan stoppe igen.

MereMobil.dk Podcast
Podcast-mikrofonen Yeti Pro fra Blue benytter vi på MereMobil.dk

En rigtig god podcast er én, som du slet ikke kan stoppe med at lytte til. Ligesom med tv-serier har du lyst til liiiige at lytte til den næste episode... Og den... næste... og den... næste... Du er med andre ord blevet ramt af podcastfeberen.

Hvem skulle have troet at radio kunne blive sexet igen? Men det er det. For der er virkeligt mange gode og spændende podcasts.

Jeg vil dog godt "advare" dig. Når først går i gang med spændende podcasts, så er de næsten umulige at slippe igen. Hvis du står og mangler en medrivende podcast så læs med herunder.

Lad mig også lige så et slag for John G's tech-podcast. Her behandles moderne teknologi i et sprog så (næsten) alle kan være med. MereMobil.dk podcast findes på Spotify, Apple Podcasts, Podimo og i din favotit podcastapp til Android. Du kan naturligvis også høre podcasten via vores website.

Serial

Serial er den ubestridte konge af True Crime genren. Serial er podcastserien, som for alvor satte podcasts på dagsordenen og var med til at gøre mediet så populært, som det er i dag.

I skrivende stund er der tre sæsoner af Serial. Tredje sæson, som efter min mening er den absolut bedste handler om selve retssystemet.

I stedet for at tage udgangspunkt i en enkelt sag som i de foregående sæsoner så følger vi forskellige mennesker som på den ene eller anden måde er i berøring med retsvæsenet i Cleveland.

Der tegner sig hurtigt et uskønt billede af et system, som ikke fungerer. Lyt til den via Apple Podcasts eller Google Podcasts

LÆS OGSÅ: Podcasts er populære som aldrig før

In The Dark

Selvom Serial er helt igennem fantastisk, er det alligevel In the Dark, som har vundet mit hjerte.

Ligesom Serial tager seriens to sæsoner udgangspunkt i to forskellige sager.

Første sæson handler om bortførelsen og drabet på Jacob Wetterling. En sag som først blev opklaret 27 år senere. En sag som gennemsyres af dårligt politiarbejde, og som burde være opklaret langt før.

Sæson to handler om Curtis Flowers som sidder på dødsgangen. Anklageren har forsøgt at få ham dømt seks gange for mordene i en lille butik i Winona, Mississippi. Selvom In the Dark ikke er helt så neutral som Serial, så bliver du langsomt fanget ind og til sidst er den ganske umulig at stoppe med at lytte til.

Lyt til den via Apple Podcasts eller Google Podcasts

Dronekrigeren

Første danske podcast på listen er naturligvis Dronekrigeren.

Et lidt tilfældigt tip fører seriens to journalister på sporet af et omfattende terrornetværk, som sender droneudstyr fra Danmark til Islamisk Stat i Syrien.

Serien giver et sjældent indblik i hvordan PET arbejder, og gør et fremragende stykke arbejde med at optrevle og følge sagen, som trækker tråde til en Danmarks farligste terrorist Basil Hassan. Han menes at være nøglepersonen i opbygningen af Islamisk Stats droneprogram samt være idémanden til forsøg på at sprænge et fly i luften i Australien.

Serien er lige så spændende som den er skræmmende. Du finder den enten Apple Podcasts eller via DR's hjemmeside

Swindled

Podcasten er dedikeret til white collar crime eller banditter i habitter om man vil.

De mest utrolige og kyniske sager oprulles i hvert af podcastens episoder. Du vil være ganske overrasket over, hvor langt nogle mennesker er villige til at gå for at tjene nogle hurtige penge.

Jeg skulle lige vænne mig til værten, som går under dæknavnet A Concerned Citizen. Hans stemme er meget rolig, men det er svært ikke at blive draget og forbløffet over svindelnumrene.

Lyt til den via Apple Podcast eller på Youtube

Spectacular Failures

Har du brug for en modgift til all de mange succespodcasts? Så vil jeg helt klart anbefale dig at lytte til Spectacular Failures.

Som navnet antyder, handler det om fejltagelser af den helt store slags.

Der er den stort anlagte kristne forlystelsespark, som modtager millioner i donationer. Desværre drukner de i den ene skandale efter den anden og står i dag tilbage som en spøgelsesby.

Tonen er let og ofte humoristisk. Værten og folkene bag går et godt stykke arbejde med at få så mange af de involverede eller berørte med i podcasten. Du kan lytte til den via Apple Podcast eller Spotify

Mere til historien

Du skal naturligvis ikke snydes for lidt "ananas i egen juice." MereMobil.dk producerer nemlig også en podcast. Her kan du høre mere om digitale trends og tendenser. John G. har ofte besøg af forskellige tech-eksperter, så du kan blive klogere på den teknologi, som er rundt omkring os.

Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Dette gør skærme ved dit barns hjerne

EP129: Skærmbrug kan føre til dårligere hukommelse og mindre kreativitet. En ekspert giver gode råd til familier med børn, der bruger iPad og telefon for meget.

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
DR sender "Sara & Monopolet" i podcast-krig

Der bliver brugt ord som "konkurrenceforvridning" og "statsfinansieret konkurrence" i forbindelse med DR's beslutning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram