Podcasts populære som aldrig før

Der er flere indbyggere i Danmark, som har hørt en podcast end der ikke har. Podcast har populære som aldrig før og væksten fortsætter. Det viser nye tal.

Podcasts (Foto: Pixabay)
Podcasts (Foto: Pixabay)

DR Medieforskning er klar med nogle nye statistikker for brugen af podcasts blandt danskerne.

Der er nu flere indbyggere i Danmark, som har hørt en podcast end indbyggere der ikke har hørt en podcast. Faktisk er andelen af danskere, der har lyttet til en podcast steget fra 44 procent sidste år til 52 procent i år. Det skriver Digitalt.tv.

YES! Spotify har åbnet for MereMobil.dk tech-podcast

Der er flere mænd end damer, som hører podcasts. Ligesom det også særligt er hovedstadens indbyggere, der lytter til det oftest, mens indbyggere i Sønderjylland og på Fyn gør det sjældnest. Det fremgår af DR Medieforsknings podcast-status, som er lavet på baggrund af Gallup Lokalradio Index.

Ved årsskiftet 2017/2018 svarede 16 procent af befolkningen, at de havde lyttet til en podcast indenfor den seneste uge. Dette tal er nu steget til 24 procent.

LYT TIL: Podcast #38: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

–”Mange hører både podcasts fra DR, Radio24syv og øvrige danske og udenlandske podcasts, mens det vi kalder modne voksne og ældre danskere for det første hører podcasts sjældnere, men også typisk holder sig til velkendte danske brands og programmer. Vi vurderer, at deres favoritter er nogle, de kender fra DR’s radiokanaler, og i mange tilfælde er der tale om, at de hører programmerne tidsforskudt,” siger medieforsker Rasmus Kidde fra DR Medieforskning.

Husk du også altid kan lytte til podcasts fra MereMobil.dk. Du finder vores forskellige podcastepisoder her.

Siden starten af juni måned har det været muligt at se hvilke podcast, der er lyttet mest til i den forgangne uge. Du finder listen på podcastindex.dk.

Mere til historien

Podcasts er blevet et begreb for lydindhold, som streames. På MereMobil.dk mener vi dog, at “podcasts” er indhold produceret på præmisserne for en podcast. Indhold fra DR og Radio 24 Syv er ikke podcasts i vores optik. Det er streamede radioudsendelser.

Apple Watch Ultra 2: Den svære to’er

PODCAST: Apple Watch Ultra 2 er et solidt ur, men det mangler wow-effekten. Hør min episode om Watch Ultra 2 her.

(mere…)
Populære TV 2’s podcasts kræver adgang til Podimo

TV 2 oplyser, at det fremadrettet kræver abonnement hos Podimo, hvis man vil lytte til nogle af de mest populære podcasts fra TV 2.

(mere…)
Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram