Slut med trafikinfo på mobilen

1

Det er slut med Trafikinfo-apps på mobilen samt en række andre trafikapps fra Vejdirektoratet. Nu skal private udbydere løfte opgaven.

Trafikinfo på mobilen (Foto: MereMobil.dk)
Trafikinfo på mobilen (Foto: MereMobil.dk)

I slutningen af oktober 2019, varslede Vejdirektoratet en lukningen af flere apps.

Inden da havde appen Vintertrafik modtaget sin nedlukning. Den 14. november 2019 kom turen så til Trafikinfo og Hovedstaden.

Begrundelsen for disse nedlukninger er baseret på baggrund af det private marked, og dets indflydelse på trafikinformationer. Det er Vejdirektoratets vurdering, at det private marked kan og bør overtage opgaven med viderebringelse af trafikinformationer.

-“Vi trækker os helt fra app-markedet ude hos trafikanterne, men sikrer, at vi leverer data i god kvalitet til de private leverandører”, fortæller Stine Bendtsen, afdelingsleder for Vejdirektoratets trafikcenter, til Politiken

Vejdirektoratet har de seneste år haft fokus på at stille data til rådighed for andre, så andre kan videreformidle informationerne. Netop dette vil Vejdirektoratet forsætte med.

Disse typer data er i øjeblikket tilgængeligt via Vejdirektoratets Nationale Access Punkt, hvorfra private udbydere kan videreformidle trafikdata. I øjeblikket gør blandt andet TomTom, HERE og Saphe brug af disse data.

Tjek disse trafik-alternativer

Hvis du står og mangler et alternativ til Trafikinfo, så er der flere apps på markedet som kan hjælpe.

Trafik Alarm er et udemærket bud på en erstatning til Trafikinfo. Appens basale funktioner er gratis, mens yderligere funktioner kan tilkøbes.

Applikationen giver dig mulighed for at se fartkontroller, ulykker, kø, vejarbejde og andre advarsler. Det er også muligt at navigere, men dette er dog premium-relateret.

Trafik Alarm kan både hentes til iOS og Android.

GUIDE: 6 fede holdere til smartphones og tablets i bilen

Mangler du live-kamerafunktionen fra Trafikinfo, så kan Trafic fra INRIX være et andet bud. Muligheden for live-kamera-tilgangen er gratis, og der medfølger også et par andre funktioner.

Ligesom Trafik Alarm, så kan Trafic hentes til iOS og Android.

Mere til historien

Trafikinfo vil stadig kunne tilgås fra Vejdirektoratets egen hjemmeside, hvor der live kommer nye trafikinformationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer