Her er den trådløse stikkontakt til din computer

Du kan oplade din laptop på farten med en powerbank. Jeg har prøvet en ret vild powerbank, der nærmest er en trådløs stikkontakt.

RAVpower laptop powerbank
RAVPower Blade Blade Series 20100 kan oplade en MacBook Pro 15″ med 45 watt via USB-C (Foto: MereMobil.dk)

Hvad siger du til at kunne oplade din laptop uden en stikkontakt? Du bliver uafhængig af at sidde ved et strømstik i toget, på caféen eller i mødelokalet. Hvis du synes det lyder lidt fedt, så læs videre her.

I årevis har vi kendt til powerbanks, der kan oplade smartphones. Senere blev powerbanks kraftigere og fik højere kapacitet. Dette gjorde opladning af iPad og andre tablets muligt.

I dag er det også muligt at oplade bærbare computere med en powerbank. For nyligt landede sådan en fætter fra RAVPower på mit bord. Det er modellen Blade Series 20100, jeg har haft fingrene i.

Det er ikke tit jeg løber tør ”ude i marken”, men det er en skøn sikkerhed, at havde ”stikkontakten” med i tasken. Jeg har nu valgt at smide laptop-powerbanken i tasken fremfor opladeren, da det giver mere frihed.

Denne powerbank til MacBook og andre laptops Annoncelink er udlånt af Powerbanken.dk.

Op til 45 watt

Det ret vilde ved de store nyere powerbanks er effekten, der er temmelig høj.

Kapaciteten er på denne model 20.100 mAh, og da batteriet i min MacBook Pro har en kapacitet på lige under 7.000 mAh, så passer denne størrelse fint. Ikke bare størrelsen på kapaciteten men også fysisk. Vægten er omkring 400 gram.

Det betyder ikke, at jeg kan oplade min computer fra nul til hundrede omkring tre gange powerbanken fra RAVPower. Årsagen er, at der skal tages højde for energitab ved opladningen. Den vil dog som minimum række til et par opladninger som minimum.

Nu er formålet for mig ikke at lade computeren helt op. Jeg vil blot være sikker på, at computeren ikke løber tør, mens jeg ikke har adgang til en stikkontakt.

Output-effekten er op til 45 watt. Det er godt nok en del mindre end de 87 watt som USB-C strømforsyningen til denne MacBook 15” kan levere, men stadig i den bedre ende.

Fyldes hurtigt med strøm

Hvis du benytter en oplader med 45 watt, der understøtter USB-C PD, som eksempelvis Samsungs 45 watts oplader, så kan du fylde RAVPower Blade Series 20100 på omkring 3 timer. Det synes jeg er acceptabelt. Vi skal ikke ret lang tid tilbage inden det tog evigheder at gøre en powerbank klar til brug.

MINITEST: Dette skal du vide om Samsungs 45-watt hurtigoplader

En kraftig powerbank er ikke kun relevant til bærbare computere. Smartphones og tablets kan også oplades med denne. Endda forholdsvist hurtigt.

RAVPower har i denne version understøttelse af Quick Charge 3.0 med op til 18 watt på USB-A (standardstik). Derfor kan du udnytte hurtigopladning på en lang række af markedets aktuelle smartphones.

Når du køber nogle af de store powerbanks, så skal du huske også at købe et kabel, der kan overføre kapaciteten. Ved min test af Samsungs kraftige universaloplader opdagede jeg, at hvis jeg brugte et standardkabel, så gik ladeeffektiviteten markant ned.

Tekniske detaljer: RAVPower Blade Blade Series 20100

RAVpower laptop powerbank
RAVPower Blade Blade Series 20100 (Foto: MereMobil.dk)
  • Output: USB-C Power Delivery (PD): 5V/3A, 9V/3A, 15V/3A, 20V/2,25A (max 45 watt)
  • Output: USB-A Quick Charge 3.0: 5-6V/3A, 6-9V/2A, 9-12V/1,5A (max 18 watt)
  • Input: Micro USB: 5V/2A, 9V/2A (max 18 watt)
  • Input: USB-C Power Delivery (PD): 5V/3A, 9V/3A, 15V/3A, 20V/2,25A (max 45 watt)
  • Kapacitet: 20.100 mAh
  • Vægt: 405 gram
  • Fysiske mål: 80 x 160 x 20 mm.

RAVPower-opladeren understøtter Qualcomm Quick Charge, iSmart og USB-C PD.

Hvis du skal oplade din laptop med denne batteripakke, så skal den understøtte opladning via USB-C eller også skal du finde en adapter.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.Mere til historien

Markedet fro powerbanks er ”det vilde vesten”. Som forbruger kan du ikke tjekke om kapaciteten på pakken matcher kapaciteten i virkeligheden. Jeg har tidligere skrevet om, at powerbanks der sælges med ”hurtigopladning” som et argument, måske slet ikke oplader hurtigt.

Advarsel mod iPhone-oplader er igen i omløb

Har du en ældre oplader til din iPhone, så kan den være farlig. Gammel historie har fået nyt liv.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
USB-oplader fra Ikea tilbagekaldes

Ikea advarer mod deres egen USB-oplader.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram