Google lukker print-servicen Cloud Print

KORT NYT: Google Cloud Print lukker. Allerede nu skal du gå på jagt efter alternative udskriftsmetoder.

Google Cloud Print
Google Cloud Print lukker ved udgangen af 2020 (Foto: Google)

Google siger ved udgangen af 2020 farvel til en på den ene side fantastisk service, og på den anden side en service som nok ikke så mange kender.

Fra den 31. december 2020 lukker Google Cloud Print, oplyser Google.

Google Cloud Print gør udskrivning muligt fra alle steder i verden. Mens du sidder på hotelværelset i Tokyo, kan du skrive ud på printeren hjemme i privaten eller firmaet.

Cloud Print er tilgængelig i Chrome OS samt som en app på Android-telefoner. I en app som Gmail på smartphones er services direkte integreret. Det er også tilfældet for browseren Chrome.

Google oplyser ikke hvorfor de lukker printservicen, men de opfordrer brugerne til at se på alternative løsninger hen over det kommende år.

- ”Fra 1. januar 2021 kan enheder på tværs af alle operativsystemer ikke længere skrive ud via Cloud Print,” skriver Google.

Printservicen i Chrome OS er over de seneste år blevet forbedret. Fremadrettet vil Google fortsat udvikle denne funktion på Chrome OS, der er styresystemet på Chromebooks.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en Chromebook

Dokumenter der udskrives via Google Cloud Print sendes til Googles servere og herefter videre til printeren. Ifølge Google opbevares dokumenterne på serverne mens printjobbet er aktivt og ikke udført. Efter printjobbet er afsluttet bliver dokumentet slettet.

HVAD GØR DU? Hvis du benytter Google Cloud Print, og du finder gode alternative metoder, så del gerne tips i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Siden lanceringen i 2010 har flere og flere printere fået direkte understøttelse af Google Cloud Print. Denne funktionalitet forsvinder også fra printerne, når servicen lukkes.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram