Google lukker print-servicen Cloud Print

KORT NYT: Google Cloud Print lukker. Allerede nu skal du gå på jagt efter alternative udskriftsmetoder.

Google Cloud Print
Google Cloud Print lukker ved udgangen af 2020 (Foto: Google)

Google siger ved udgangen af 2020 farvel til en på den ene side fantastisk service, og på den anden side en service som nok ikke så mange kender.

Fra den 31. december 2020 lukker Google Cloud Print, oplyser Google.

Google Cloud Print gør udskrivning muligt fra alle steder i verden. Mens du sidder på hotelværelset i Tokyo, kan du skrive ud på printeren hjemme i privaten eller firmaet.

Cloud Print er tilgængelig i Chrome OS samt som en app på Android-telefoner. I en app som Gmail på smartphones er services direkte integreret. Det er også tilfældet for browseren Chrome.

Google oplyser ikke hvorfor de lukker printservicen, men de opfordrer brugerne til at se på alternative løsninger hen over det kommende år.

- ”Fra 1. januar 2021 kan enheder på tværs af alle operativsystemer ikke længere skrive ud via Cloud Print,” skriver Google.

Printservicen i Chrome OS er over de seneste år blevet forbedret. Fremadrettet vil Google fortsat udvikle denne funktion på Chrome OS, der er styresystemet på Chromebooks.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en Chromebook

Dokumenter der udskrives via Google Cloud Print sendes til Googles servere og herefter videre til printeren. Ifølge Google opbevares dokumenterne på serverne mens printjobbet er aktivt og ikke udført. Efter printjobbet er afsluttet bliver dokumentet slettet.

HVAD GØR DU? Hvis du benytter Google Cloud Print, og du finder gode alternative metoder, så del gerne tips i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Siden lanceringen i 2010 har flere og flere printere fået direkte understøttelse af Google Cloud Print. Denne funktionalitet forsvinder også fra printerne, når servicen lukkes.

Android 13 er klar til Pixel-telefoner

Google oplyser, at de nu har startet udrulningen af Android 13 til Pixel-telefonerne. Læs mere om Android 13 her.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram