Google lukker print-servicen Cloud Print

KORT NYT: Google Cloud Print lukker. Allerede nu skal du gå på jagt efter alternative udskriftsmetoder.

Google Cloud Print
Google Cloud Print lukker ved udgangen af 2020 (Foto: Google)

Google siger ved udgangen af 2020 farvel til en på den ene side fantastisk service, og på den anden side en service som nok ikke så mange kender.

Fra den 31. december 2020 lukker Google Cloud Print, oplyser Google.

Google Cloud Print gør udskrivning muligt fra alle steder i verden. Mens du sidder på hotelværelset i Tokyo, kan du skrive ud på printeren hjemme i privaten eller firmaet.

Cloud Print er tilgængelig i Chrome OS samt som en app på Android-telefoner. I en app som Gmail på smartphones er services direkte integreret. Det er også tilfældet for browseren Chrome.

Google oplyser ikke hvorfor de lukker printservicen, men de opfordrer brugerne til at se på alternative løsninger hen over det kommende år.

– ”Fra 1. januar 2021 kan enheder på tværs af alle operativsystemer ikke længere skrive ud via Cloud Print,” skriver Google.

Printservicen i Chrome OS er over de seneste år blevet forbedret. Fremadrettet vil Google fortsat udvikle denne funktion på Chrome OS, der er styresystemet på Chromebooks.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en Chromebook

Dokumenter der udskrives via Google Cloud Print sendes til Googles servere og herefter videre til printeren. Ifølge Google opbevares dokumenterne på serverne mens printjobbet er aktivt og ikke udført. Efter printjobbet er afsluttet bliver dokumentet slettet.

HVAD GØR DU? Hvis du benytter Google Cloud Print, og du finder gode alternative metoder, så del gerne tips i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.Mere til historien

Siden lanceringen i 2010 har flere og flere printere fået direkte understøttelse af Google Cloud Print. Denne funktionalitet forsvinder også fra printerne, når servicen lukkes.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram