Google lukker print-servicen Cloud Print

14

KORT NYT: Google Cloud Print lukker. Allerede nu skal du gå på jagt efter alternative udskriftsmetoder.

Google Cloud Print
Google Cloud Print lukker ved udgangen af 2020 (Foto: Google)

Google siger ved udgangen af 2020 farvel til en på den ene side fantastisk service, og på den anden side en service som nok ikke så mange kender.

Fra den 31. december 2020 lukker Google Cloud Print, oplyser Google.

Google Cloud Print gør udskrivning muligt fra alle steder i verden. Mens du sidder på hotelværelset i Tokyo, kan du skrive ud på printeren hjemme i privaten eller firmaet.

Cloud Print er tilgængelig i Chrome OS samt som en app på Android-telefoner. I en app som Gmail på smartphones er services direkte integreret. Det er også tilfældet for browseren Chrome.

Google oplyser ikke hvorfor de lukker printservicen, men de opfordrer brugerne til at se på alternative løsninger hen over det kommende år.

– ”Fra 1. januar 2021 kan enheder på tværs af alle operativsystemer ikke længere skrive ud via Cloud Print,” skriver Google.

Printservicen i Chrome OS er over de seneste år blevet forbedret. Fremadrettet vil Google fortsat udvikle denne funktion på Chrome OS, der er styresystemet på Chromebooks.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en Chromebook

Dokumenter der udskrives via Google Cloud Print sendes til Googles servere og herefter videre til printeren. Ifølge Google opbevares dokumenterne på serverne mens printjobbet er aktivt og ikke udført. Efter printjobbet er afsluttet bliver dokumentet slettet.

HVAD GØR DU? Hvis du benytter Google Cloud Print, og du finder gode alternative metoder, så del gerne tips i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Siden lanceringen i 2010 har flere og flere printere fået direkte understøttelse af Google Cloud Print. Denne funktionalitet forsvinder også fra printerne, når servicen lukkes.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer