Apple har fokus på iOS 14 bliver uden så mange fejl

105

iOS 13 har haft en del fejlrettelser, hvilket har gjort Apple har tænkt over, hvordan iPhone-opdateringer skal testes fremadrettet. iOS 14 skulle gerne være mere fejlfri.

Ifølge Bloomberg, så vil Apple revidere den måde, som de tester deres iOS-software på. Grunden til dette er, at der har været en del fejl i iOS 13.

iOS 13 har fået “hug” eksempelvis har den kendte udvikler Marco Arment skrevet følgende på Twitter: -“iOS 13 continues to destroy my morale”. Derfor skal der rettes op på tingene med iOS 14.

iOS 13 er hentet på halvdelen af alle iPhones

Apple vil derfor ved hjælp af softwareflag i daglige versioner af beta iOS-versionerne forsøge, at stabilisere deres kommende opdateringer. Disse ”flag” giver Apples udviklere muligheden for, at lave ændringer i betaversionerne, som interne testere kan ”slå til”. Dette skulle kunne minimere fejlkodning.

Apple har siden september, hvor iOS 13 blev frigivet til offentligheden sendt 8 opdateringer ud. iOS 13 har også været den iOS-version, der på kortest tid har fået flest fejlrettelser.

Disse har blandt andet rettet fejl, hvor apps lukkede ned, manglende funktioner og lignende. Faktisk var første version af iOS 13 så skidt, at Apple fremskyndede iOS 13.1 og udsendte den blot fem dage efter iOS 13.

Oversigt over antallet af fejlrettelser til de forskellige iOS-versioner (Kilde: Bloomberg)
Oversigt over antallet af fejlrettelser til de forskellige iOS-versioner (Kilde: Bloomberg)

Derfor vil Apple i iOS 14 forsøge at takle problemerne med den underliggende stabilitet. Det kan også betyde, at betaversionerne af iOS 14 vil være mere stabile end hvad betatestere oplevede med iOS 13.

Det er ikke første gang, at Apple har fokus på stabilitet og brugervenlighed. I iOS 12 fokuserede Apple også på, at rette en række fejl og gøre opdateringen mere stabil.

Dette kan du forvente af iOS 12 – Apple rydder op

Du kan læse meget mere om dette på Bloomberg.

Det er også spændende om dette ender med, at store iOS-opdateringer ikke nødvendigvis længere vil afhænge af lanceringer af nye iPhone-modeller.

Mere til historien

Det er uvist om vi skal vente til efteråret (september) med iOS 14, hvilket Apple har tradition for – altså at udsende opdateringer på dette tidspunkt af året.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
105 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer