Oppo er klar med vild opladning

KORT NYT: Oppo Reno Ace er den nyeste mobil fra Oppo, og kommer med vild opladning.

Oppo Reno Ace (Foto: Oppo)
Oppo Reno Ace (Foto: Oppo)

Oppo Reno Ace er en realitet i Kina, og selvom vi næppe får den at se indenfor danske grænser, så har den alligevel interessante egenskaber, som sætter nye grænser.

Derfor er det heller ikke Oppo's produkt, der er interessant, men den hurtig opladning, som den kommer med. Det er nemlig kun et spørgsmål om tid før, at andre produkter kan tilsvarende.

Mens Samsung har deres Note10+ med en hurtigopladning fra 0-100 procent på 70 minutter, så kan Oppo prale med en noget hurtigere opladning.

Oppo Reno Ace understøtter nemlig opladning fra 0-100 procent på bare 30 minutter. Det er ifølge mspoweruser den hurtigste tid af en smartphone.

Opladning sker igennem en 65 watt oplader. Selve batteriet på mobilen er på 4.000 mAh.

Derudover så har Reno Ace 6,5 tommer FHD+ AMOLED-skærm, og en refresh rate på 90Hz, ligesom vi ser på OnePlus 7T. Under skærmen sidder en in-display fingeraftrykslæser.

En opsigtsvækkende smartphone-skærm er fremvist

På bagsiden har vi fire kameraer, hvoraf det sidste er en monochrome sensor på 2 megapixels.

De tre andre kameraer er et 48 megapixels vidvinkel, 8 megapixels ultra-vidvinkel, samt 13 megapixels tele-zoom. Tele-zoom delen har 5x hybrid zoom.

På fronten sidder er en notch med et 16 megapixels kamera.

Telefonen kommer med Snapdragon 855 Plus, og 8 eller 12 GB RAM. Lagringspladsen er på 128 GB eller 256 GB.

Priserne afhænger af, hvilken model man vælger, men den dyreste model befinder sig på 3.799 yuan for 12 GB RAM og 256 GB lagringsplads.

Omregnet til danske kroner, så er dette cirka 3.600 kroner uden tillæg for moms og andre omkostninger vel og mærke.

Som sagt skal vi dog ikke regne med at se en officiel dansk lancering af Oppo Reno Ace.

Mere til historien

Oppo Reno Ace har en ventet kinesisk lancering senere i oktober, ifølge GSMArena.

Skal han bringe et nyt mobilbrand til Danmark?

NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Thor Gøtz bliver chef for OnePlus i Danmark
Thor Gøtz på 41 år har ledet Huawei til succes i Danmark. Seneste har han forøget Motorolas udbredelse. Nu skal OnePlus' varemærket have en tur (Grafik: MereMobil.dk)

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.

41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.

Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.

Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.

OnePlus skal sælge bedre

Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.

Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.

I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.

Kommer Oppo til Danmark?

OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.

Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.

Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.

Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.

LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen

I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.

Sidder på 17 procent

Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.

På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.

Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.

Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.


Mere til historien

Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.

OnePlus og Oppo smelter Android-platforme sammen

OxygenOS og ColorOS forsvinder. Kodebaserne fra de to systemer er lagt sammen. Nye telefoner kommer i 2022.

(mere…)
OnePlus: OxygenOS er her for at blive

Mange har frygtet at det tætte samarbejde med Oppo ville betyde, at brugerfladen OxygenOS måtte lade livet, men det fortæller Pete Lau nu ikke vil ske.

(mere…)
OnePlus smelter sammen med Oppo

Storebroderen Oppo opsluger nu OnePlus, der bliver et søstervaremærke i organisationen. OnePlus-fans er bekymrede.

(mere…)
Oppo overhaler Huawei

Analysefirmaet Counterpoint Research er klar med tal, som viser, at Oppo nu har overhalet Huawei og dermed den største smartphoneproducent i Kina.

(mere…)
Lynopladning: Fra 0 til 100 % på 20 minutter

Oppo har løftet sløret for en ny teknologi, der kan oplade en telefon fra 0 til 100 på blot 20 minutter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram