Livetest af 5G – stort maratonløb sendt på TV via 5G

Berlin Marathon blev streamet over 5G-nettet i høj kvalitet til TV-seere i Tyskland – op til 50 fps.

Deutsche Telecom tester 5G til live video fra Berlin Maraton (Foto Deutsche Telecom)
Deutsche Telecom tester 5G til live video fra Berlin Maraton (Foto Deutsche Telecom)

Mange TV-selskaber benytter allerede i dag både 3G og 4G til sende live fra steder, hvor det ikke er praktisk muligt at bruge en SNG-vogn (Satellit Newsgathering Wagon).

Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med TV-selskabernes brug af video via 3G/4G uden du har været opmærksom på det.

Udstyret til live video ofte er anbragt i en rygsæk, som TV-fotografen render rund med på ryggen. Som seer bemærker du ofte slet ikke, at videoen bliver sendt via mobilnettet i stedet for f.eks. en satellitforbindelse.

Du kan være sikker på, at hvis du har set Rasmus Tantholdt på TV 2 News sende live fra uroligheder i det store udland, så er der en meget stor chance for, at du har set video sendt via mobilnettet – specielt hvis du har set ham bevæge sig rundt imellem mange mennesker.

5G-internet til hjemmet er åbnet i Finland

Bruger 5G til TV

Tyskland er lidt længere fremme med 5G end Danmark. Som noget nyt har Deutsche Telecom, tyskernes svar på TDC, brugt 5G til at sende live video fra Berlin Marathon, som en test. Det skriver FierceWireless.

De fleste nyere professionelle newsgathering kameraer fra f.eks. Panasonic, JVC eller Sony har i dag mulighed for at livestreame video via nettet. Derfor kan de bruges til at sende video blot ved at koble kameraet på en internetforbindelse.

Deutsche Telecom samarbejdede med produktionsselskabet Infront Productions, som stod for at sende sportsbegivenheden.

Infront Production benyttede Deutsche Telecoms 5G-netværk til live video. Det krævede at teleselskabet optimerede mange 5G-sites til at modtage de store mængder video.

5G-smartphone som modem

Normalt benyttes en rygsæk til TV-fotografen, der indeholder en router, batteri og eksterne antenner. I dette tilfælde blev der benyttet en lidt alternativ løsning. En almindelig 5G-smartphone blev brugt som modem, og denne blev koblet til de professionelle kameraer.

Infront Production benyttede videoerne, som blev sendt via 5G i den normale produktion, og efterfølgende bekræftede både produktionsselskabet og Deutsche Telecom, at det var lykkedes at sende stabil live video med 50 billeder per sekund over 5G-nettet.

Med 5G er det muligt for teleselskabet at garantere hastigheden og kvaliteten (QoS) af forbindelsen, hvilket er meget nødvendigt, hvis TV-selskaberne skal kunne bruge 5G til direkte udsendelser.

Som testen viser, så det tegner til, at 5G-nettene giver TV-selskaberne helt nye muligheder for at producere live video fra store events.

Deutsche Telecoms pressemeddelelse omkring eventen kan læses her.

Mere til historien

Live video til TV-produktion er væsentligt mere krævende for internetforbindelsen end når man f.eks. livestreamer til Facebook, Instagram eller YouTube. TV-produktion kræver en høj båndbredde og meget lav latency samt mulighed for to -vejs lyd mellem studie og reporter.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Derfor bør du overveje at få 5G mobilt bredbånd i hjemmet

Der er mange gode grunde til at bruge 5G som internetforbindelse i hjemmet.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram