5G-internet til hjemmet er åbnet i Finland

1.000 Mbit/s internet til hjemmet er en realitet enkelte steder i Finland. Prisen er yderst interessant.

Telia har tændt for selskabets 5G-netværk i Finland. I løbet af kort tid vil de syv største byer i de tusinde søers land være dækket med 5G.

De første 5G-terminaler som Telia vil sælge til de finske kunder bliver Huawei Mate 20 X 5G og Samsung Galaxy S10 5G.

Telia vil tilbyde to forskellige smartphone-abonnementer med en maksimal hastighed på henholdsvis op til 450 og 1.000 Mbit/s (1 Gbit/s). Begge abonnementer vil have ubegrænset dataforbrug.

Satser på bredbånd til hjemmet

Ikke helt overraskende får finnerne også mulighed for at benytte 5G til mobilt og stationært bredbånd. Dette kalder vi også hjemmebredbånd. Det skriver Telia i en pressemeddelelse.

Det skal vi være opmærksomme på i Danmark. Hvad vi ser i Finland, kan sagtens blive virkelighed i Danmark i en ikke alt for fjern fremtid.

Til at levere 5G hjemmebredbånd vil Telia benytte en Nokia 5G FastMile gateway og Huawei 5G CPE Pro router. Du kan se en promovideo herunder.

Dette er prisen

Telia vil tilbyde 5G-hjemmebredbånd med en hastighed på 1 Gbit/s og med ubegrænset forbrug for omkring 44,90 Euro per måned. Et lidt mindre abonnement med 100 Mbit/s og ubegrænset forbrug koster 24,90 Euro per måned.

Vi kan ikke helt sammenligne prisen på abonnementet med det danske marked, men vi taler om omkring 335 kroner om måneden for en 1 Gbit/s 5G forbindelse. Til sammenligning tilbyder fiberselskabet Waoo 900 Mbit/s (0,9 Gbit/s) til 449 kroner i måneden.

Kigger vi på det lidt mindre 5G-hjemmebredbånd abonnement med 100 Mbit/s, så koster det cirka 186 kroner hos Telia i Finland. Dette vil Waoo i Danmark have 319 kroner for (fiberforbindelse med 100 Mbit/s).

Som vi flere gange har beskrevet, så kan 5G levere internetoplevelser på niveau med fiber i hastigheder og svartider.

Det bliver spændende at se, hvad de danske teleselskaber finder på at tilbyde, når 5G nettene i Danmark bliver udrullet til næste år. Der er sikkert mange danske husstande, som gerne vil have en stabil 100 Mbit/s forbindelse med ubegrænset forbrug for under 200 kroner i måneden.

Telia Finland har endnu kun begrænset 5G-dækning. Kort over nuværende og fremtidig dækning kan ses her.

Telenor har netop åbnet et pilotforsøg i Norge med 5G til hjemmet.

Mere til historien

5G kan ikke erstatte fiber lyder påstanden, men det kan det - lyt selv med i MereMobil.dks podcast, hvor John G. interviewer 3s netværksdirektør.

Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Her stiger tv-pakken med op mod 66 procent

Tv via Telia stiger voldsomt til maj. Blandt andet stiger den billige tv-pakke med gratiskanaler fra DR og TV 2 med ét slag 100 kroner om måneden.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
62 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram