Huawei: Android skal ikke udskiftes

1

KORT NYT: Huawei fortsætter på Android. Opgaven er nu at udvikle et alternativ til Googles tjenester

Huawei Mate 30 Pro med Google Mobile Services
Huawei Mate 30 Pro med Google Mobile Services. Billedet stammer fra et opslag som Huaweis direktør i Danmark har offenliggjort (Foto: MereMobil.dk / Huawei)

Huawei er under et stort pres. Amerikanerne nægter fortsat adgang til et samarbejde med Google omkring Android og Googles tjenester på Huaweis nye produkter.

Selvom situationen er træls og irriterende, så vil Huawei ikke vende ryggen til Android og satse fuldt ud på deres eget styresystem kaldet HongMeng (Harmony).

HongMeng OS vil ikke erstatte Android, lyder der fra Huaweis vice president i public relations, Joy Tan, ifølge Gizchina.

Hun lægger vægt på, at rigtigt mange Huawei-kunder i dag er afhængige af Googles tjenester. Udfordringen er ikke selve Android-systemet, men at finde et alternativ til Google Mobile Services.

TOP 10-OVERBLIK: Tjek de billigste mobilabonnementer netop nu

Huawei udvikler deres egen løsning

Huawei arbejder selv på deres egen pakke af tjenester kaldet Huawei Mobile Services (HMS). HMS er forholdsvist nyt og kræver fortsat en lang udviklingsperiode.

Ifølge Huawei findes der ikke et quick-fix. Det kræver konsistent arbejde over mange år at udvikle et alternativ til Google Mobile Services.

De seneste topmodeller, Huawei Mate 30-serien, kører på open-source versionen af Android (AOSP) med Huaweis egne tjenester på toppen.

For kort tid siden spottede jeg et opslag fra Huawei-direktøren i Danmark, ReKen, der viste en Huawei Mate 30 Pro med Googles tjenester. Så selv direktøren kan ikke undvære Google. Du kan se billedet øverst i denne artikel.

Huawei er snart klar med Nova 5T i Danmark. Det er en mellemklasse-mobil, som bliver tilgængelig med Googles tjenester. Årsagen er, at Nova 5T er lanceret før handelskrigen mellem Kina og USA. Dermed må Huawei gerne lægge GMS på telefonen. Før sommer kom Nova 5T ud under navnet Honor 20.

Du kan læse mere om Huawei Nova 5T her.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Angiveligt arbejdes der lige nu på Huawei P40 med dual-OS – to operativsystemer på samme telefoner. Huawei P40 vil i så fald være kompatibel med både Android og HongMeng.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer