Telenor ramt af kæmpe skandale – kunder snydt

En skandale har ramt Telenor. Et stort antal kunder er blevet snydt af de ansatte. En butikschef og tre sælgere er bortvist efter det omfattende fupnummer.

Telenor butik
Ansatte hos Telenor har snydt kunder. Sagen undersøges nu (Foto: MereMobil.dk)

Et af landets største teleselskaber er ramt af en regulær skandale. Et stort antal kunder er blevet groft narret til at betale for langt flere abonnementer, end de har bedt om. Det skriver Ekstra Bladet.

Samtidig har kriminelle grupperinger fået udleveret et ukendt antal dyre telefoner, SIM-kort og andet udstyr ved hjælp af falsk ID.

Sagen bliver i disse dage oprullet af ledelsen i Telenor, der siden slutningen af juli har bortvist en chef og tre sælgere.

Det omfattende fupnummer er sket i teleselskabets butik, der har lejet sig ind i Bilka i Hundige.

Ledelsen i Telenor undersøger nu, om også andre butikker på Sjælland kan have deltaget i fupnummeret og narret kunderne der – smart hvor mange butikker det drejer sig om. Butikschefer i andre butikker er derfor de seneste dage blevet suspenderet, oplyser flere kilder til avisen.

Flere af de nu tidligere ansatte har under samtaler med ledelsen erkendt, at de i længere tid har overtrådt selskabets egne regler for brug af billede-ID. Og at de systematisk har solgt flere abonnementer ved at udnytte uvidenhed hos ældre og svage kunder.

Ifølge Telenors egne undersøgelser af sagen, så er det blandt andet personer fra Rumænien, som har haft et tæt samarbejde med de ansatte.

Sagen kort…

Der er blandt andet udleveret 10 eller flere telefoner i butikker, selvom det ID-kort, der blev benyttet, ikke havde noget med personerne at gøre. Eksempelvis har der været brugt ID på en lokal handicappet mand, som havde været udsat for hjemmerøveri. Det skriver Ekstra Bladet

Nogle af de bortviste medarbejdere fra Telenor i Hundige fortæller også, at flere butikker end deres også er involveret.

– ”Det er en del af kulturen i flere butikker i Storkøbenhavn og andre steder på Sjælland,” fortæller en af de ansatte, der selv har arbejdet i andre af Telenors butikker.

Ekstra Bladet har talt med flere af de ansatte, der forklarer, at svindlen er en del af salgskulturen.

-”Hvis man vil frem i Telenor, kræver det, at man laver nogle salg,” forklarer en af dem.

De ansatte fortæller også, at dele af den sjællandske ledelse har kendskab til, at kunder nogle gange blev narret til at betale for abonnementer, som de ikke har bedt om. Ligesom de også har kendskab til, at der blev udleveret telefoner til kriminelle – enten ved brug af falsk ID eller uden ID.

Telenor har selv fanget svindlen

-”Vores kontrolsystem fangede heldigvis svindlen. Straks vi blev bekendt med, at en af vores butikker har været udsat for iscenesat organiseret kriminalitet, igangsatte vi en undersøgelse af omfanget af den pågåede svindel,” skriver retaildirektør Thomas Krough Skou i en mail til Ekstra Bladet.

Telenor vil nu melde sagen til politiet.

Martin Salamon, cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, mener det er godt, at Telenor selv har grebet ind og opdaget noget var galt. Han minder også kunderne om, at det er vigtigt at bruge nogle minutter på at tjekke, hvad man har skrevet under på ved oprettelsen af et nyt abonnement.

Det er uvist, på nuværende tidspunkt, hvor mange kunder der er ramt, samt om der er andre butikker, der har deltaget i fupnummeret.

Hvis du fornyligt er blevet kunde hos Telenor, så opfordrer vi til, at du tjekker op på regningerne – for at se om du er blevet ramt af fupnummeret. Har du mistanke om, at noget ikke er som det skal være, så skal du henvende dig til Telenor.BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Generelt er der meget svindel i telebranchen, dog er det oftest på SMS, opkald og mail det plejer at foregå. Sagen med Telenor i hovedrollen er heldigvis ikke hverdagskost. MereMobil.dk har tidligere lavet en podcast-udsendelse, hvor vi ser nærmere på myter og fakta om svindelopkald.

Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Telenors skærmforsikring er ulovlig – sådan rammes du

Skærmskift-forsikringen i Telenors abonnementer er ulovlig og stoppes midlertidigt. Læs hvad det betyder for dig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram