Spændende nyt om Huawei Mate 30

Huawei Mate 30 og Mate 30 Pro præsenteres snart. Noget tyder på, at det bliver uden Googles tjenester som YouTube, Maps og Gmail.

Måske er dette Huawei Mate 30 Pro
Måske er dette Huawei Mate 30 Pro

Torsdag den 19. september 2019 bliver Huawei Mate 30-serien præsenteret i Europa. Rygtet kommer fra en russiske publikation Hi-Tech.

Angiveligt har Huaweis præsident for softwareudvikling, Dr. Wang Chenglu, delt informationerne med det russiske medie.

Samtidigt skal det siges, at Huawei ikke har sendt officielle informationer ud om Mate 30-serien.

Det mest interessante omkring oplysningerne er, at Huawei Mate 30 og Huawei Mate 30 Pro skulle komme uden Google Mobile Services (GMS) installeret. Hvad Huawei sætter i stedet for Googles tjenester vides ikke på nuværende tidspunkt.

Processoren vil være Kirin 990 fra Huaweis egen chipdivision.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Huawei inkluderer ikke Googles tjenester fordi techgiganten er ramt af handelskrigen mellem USA og Kina, der stadig ikke er løst.

Hvorvidt Mate 30-serien i stedet kommer med den nye platform HarmonyOS, bliver interessant at se. Ifølge Huawei er HarmonyOS i stand til at køre Android-apps. Derfor er tabet måske ikke så stort endda, andet end brugerne slipper for en masse pre-installeret software, og dette kan jo være positivt.

Mød HarmonyOS – Huaweis Android-erstatning

Der kommer sandsynligvis også en Mate 30 Lite. Denne ventes at være Huawei Nova 5i Pro, der lanceres i en international version kaldet Huawei Mate 30 Lite. Måske benyttes HarmonyOS som platform på denne, skriver Pocketnow.

På MereMobil.dk følger vi sagen nøje.

Hvorvidt Huawei Mate 30-serien kan anbefales, handler i høj grad om udviklingen i handelskrigen. Som det står lige nu, så stritter sagen fortsat i så mange retninger, at jeg personligt vil afvente, selvom Mate 30 Pro sikkert bliver en rigtig fed telefon.

Mere til historien

Det er svært præcist at vide hvordan parterne i handelskrigen står netop nu. Der er hele tiden modstridende oplysninger. Det eje øjeblik afblæser Trump krisen. Kort efter kommer der meldinger om det modsatte.

Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Denne iPhone er måske fortid i morgen

Det rygtes, at Apple fjerner den lille iPhone fra deres lineup. Det vil ske, når iPhone 15-serien præsenteres.

(mere…)
MacBooks med M3-chip nærmer sig lancering

Det ser ud til, at Apple har MacBooks med M3-chip på vej inden længe.

(mere…)
Sådan bliver iPhone 15

OVERBLIK: Traditionen tro tager rygterne fart op til iPhone-lanceringen. Vi har samlet de mest sandsynlige forudsigelser på iPhone 15-serien.

(mere…)
Apple fjerner nøglefunktion på nye iPhones

En af de velkendte iPhone-funktioner forsvinder angiveligt på iPhone 15-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram