Qualcomms slår Huawei og Samsung på 5G

28

Hvis du vil være med forrest i 5G-bussen så husk, at der er forskel på producenternes 5G-chips. Ifølge en ny undersøgelse er Qualcomm længst fremme.

Giganternes nye slagmark er 5G-markedet. Der er forskel stor på de nye 5G-chipsets, hvilket en ny undersøgelse sætter fokus på. Det skriver Venturebeat.

Det er firmaet IHS Markit, der har undersøgt de nye 5G-chipsets, som sidder i seks nye 5G-smartphones. Undersøgelsen har fokuseret på chipsets er fra henholdsvis amerikanske Qualcomm og kinesiske Huawei. Den grundige undersøgelse har givet nogle spændende resultater.

Ifølge Venturebeat har Huawei lanceret et ineffektivt chipset, hvis man ser på chipstørrelse, systemdesign og hukommelse. Dette resulterer i en løsning, der bruger mere energi, er dyre og fysisk større end hvad konkurrenten Qualcomm kan tilbyde.

Huaweis løsning er større og mindre effektiv

Venturebeat fremhæver Huaweis 5G-løsning, der kombinerer en Kirin 980 system-on-chip (SOC) med selskabets Balong 5000 5G-modem. Kombinationen giver en unødvendig kompleksitet.

Kirin 980 indeholder nemlig allerede et 4G/3G/2G modem, men for at kunne tilbyde 5G benyttes Balong 5000 5G modemmet, som udover 5G også understøtter 4G/3G/2G.

Det indbyggede modem i Kirin 980 er altså blot unødvendigt fyld, når Huawei bliver nødt til at bruge Balong 5000 for at tilbyde 5G. Unødvendig fyld giver højere omkostninger, mindre batterilevetid og bruger mere plads på printboardet.

Huawei er klar med fremtidens 5G-chipset

Huaweis Balong 5000 5G modem er desuden fysisk markant større end Qualcomms modem. Sammenlignet med Qualcomms første generation X50 modem, så fylder Huaweis modem 50 procent mere.

IHS analytikeren Wayne Lam pointer, at Samsung Exyons 5100 5G modem til sammenligning ikke er meget større end Qualcomms X50 modem, så Qualcomms modem er altså mindre end begge konkurrenters løsning.

Qualcomm sidder 5G mmWave

De nuværende 5G-chipsets og 5G-modems understøtter primært dataoverførsel på frekvensbåndet på under 6 GHz.

Med hensyn til 5G mmWave frekvensbåndene så er det endnu kun Qualcomm, som har løsninger på markedet med et komplet modem- og antennedesign.

Derfor skal vi forvente, at de fleste nye 5G-smartphones fra f.eks. Samsung og Huawei kun understøtter 5G frekvensbånd under 6 GHz, mens de smartphoneproducenter som benytter Qualcomms chipset, også vil have mulighed for at tilbyde understøttelse af mmWave frekvensbåndene.

Qualcomm ser altså ud til at vinde første runde, men 5G-kapløbet er kun lige begyndt.

Mere til historien

IHS forventer, at næste skridt indenfor 5G chipsdesign sker i år 2020, hvor techselskaberne vil integrere 5G modemmet i en såkaldt SoC-løsning, der samler alle funktioner inklusiv modem i én chip.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer