Qualcomms slår Huawei og Samsung på 5G

Hvis du vil være med forrest i 5G-bussen så husk, at der er forskel på producenternes 5G-chips. Ifølge en ny undersøgelse er Qualcomm længst fremme.

Giganternes nye slagmark er 5G-markedet. Der er forskel stor på de nye 5G-chipsets, hvilket en ny undersøgelse sætter fokus på. Det skriver Venturebeat.

Det er firmaet IHS Markit, der har undersøgt de nye 5G-chipsets, som sidder i seks nye 5G-smartphones. Undersøgelsen har fokuseret på chipsets er fra henholdsvis amerikanske Qualcomm og kinesiske Huawei. Den grundige undersøgelse har givet nogle spændende resultater.

Ifølge Venturebeat har Huawei lanceret et ineffektivt chipset, hvis man ser på chipstørrelse, systemdesign og hukommelse. Dette resulterer i en løsning, der bruger mere energi, er dyre og fysisk større end hvad konkurrenten Qualcomm kan tilbyde.

Huaweis løsning er større og mindre effektiv

Venturebeat fremhæver Huaweis 5G-løsning, der kombinerer en Kirin 980 system-on-chip (SOC) med selskabets Balong 5000 5G-modem. Kombinationen giver en unødvendig kompleksitet.

Kirin 980 indeholder nemlig allerede et 4G/3G/2G modem, men for at kunne tilbyde 5G benyttes Balong 5000 5G modemmet, som udover 5G også understøtter 4G/3G/2G.

Det indbyggede modem i Kirin 980 er altså blot unødvendigt fyld, når Huawei bliver nødt til at bruge Balong 5000 for at tilbyde 5G. Unødvendig fyld giver højere omkostninger, mindre batterilevetid og bruger mere plads på printboardet.

Huawei er klar med fremtidens 5G-chipset

Huaweis Balong 5000 5G modem er desuden fysisk markant større end Qualcomms modem. Sammenlignet med Qualcomms første generation X50 modem, så fylder Huaweis modem 50 procent mere.

IHS analytikeren Wayne Lam pointer, at Samsung Exyons 5100 5G modem til sammenligning ikke er meget større end Qualcomms X50 modem, så Qualcomms modem er altså mindre end begge konkurrenters løsning.

Qualcomm sidder 5G mmWave

De nuværende 5G-chipsets og 5G-modems understøtter primært dataoverførsel på frekvensbåndet på under 6 GHz.

Med hensyn til 5G mmWave frekvensbåndene så er det endnu kun Qualcomm, som har løsninger på markedet med et komplet modem- og antennedesign.

Derfor skal vi forvente, at de fleste nye 5G-smartphones fra f.eks. Samsung og Huawei kun understøtter 5G frekvensbånd under 6 GHz, mens de smartphoneproducenter som benytter Qualcomms chipset, også vil have mulighed for at tilbyde understøttelse af mmWave frekvensbåndene.

Qualcomm ser altså ud til at vinde første runde, men 5G-kapløbet er kun lige begyndt.

Mere til historien

IHS forventer, at næste skridt indenfor 5G chipsdesign sker i år 2020, hvor techselskaberne vil integrere 5G modemmet i en såkaldt SoC-løsning, der samler alle funktioner inklusiv modem i én chip.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram