Google finder sikkerhedshul på iPhone

Et sikkerhedshul har gjort iPhone-telefoner sårbare overfor angreb i to år.

I februar opdagede konkurrenten Google et sikkerhedshul, som har gjort iPhone-telefoner sårbare overfor angreb i to år. Sikkerhedshullet er lappet, men i et blogindlæg på Googles sikkerheds-site Project Zero, løfter de nu for detaljerne omkring sikkerhedsbristen.

Sikkerhedshullet gjorde det muligt for hackere at tiltvinge sig adgang til brugernes iPhones ved hjælp af inficerede netsteder. Google navngiver ikke hjemmesiderne i blogindlægget.

Tek.no skriver, at afsløring kommer få dage efter, at der blev opdaget malware i en populær-app i Google Play butikken.

At besøge hjemmesiderne var nok til angribe og forsøge at inficere iPhones. Google anslår, at de inficerede hjemmesider havde flere tusinde besøg om ugen.

Telefoner, som var inficerede, sendte oplysninger om brugernes geografiske placering hvert minut til en kommando- og kontrolserver. Hackerne fik også adgang til iPhone brugernes kontakter, billeder og krypterede beskedtjenester som Telegram, WhatsApp og iMessage. Google Hangouts og Gmail var også berørt af angrebet på Iphones.

De fleste af sårbarheder blev fundet på browseren Safari. Googles sikkerhedsekspert Ian Beer skriver i blogindlægget, at sikkerhedshullet var tilstede i næsten hver udgave af iOS fra iOS 10 til iOS 12. Dermed har det været muligt for hackere at tiltvinge sig adgang til brugernes data i to år.

Ny iOS13 beta er - her er nyhederne

Mere til historien

Google informerede Apple om sikkerhedsbristen d. 1. februar. Apple lukkede hullet med opdateringen iOS 12.1.4 seks dage senere.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
56 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram