Google finder sikkerhedshul på iPhone

Et sikkerhedshul har gjort iPhone-telefoner sårbare overfor angreb i to år.

I februar opdagede konkurrenten Google et sikkerhedshul, som har gjort iPhone-telefoner sårbare overfor angreb i to år. Sikkerhedshullet er lappet, men i et blogindlæg på Googles sikkerheds-site Project Zero, løfter de nu for detaljerne omkring sikkerhedsbristen.

Sikkerhedshullet gjorde det muligt for hackere at tiltvinge sig adgang til brugernes iPhones ved hjælp af inficerede netsteder. Google navngiver ikke hjemmesiderne i blogindlægget.

Tek.no skriver, at afsløring kommer få dage efter, at der blev opdaget malware i en populær-app i Google Play butikken.

At besøge hjemmesiderne var nok til angribe og forsøge at inficere iPhones. Google anslår, at de inficerede hjemmesider havde flere tusinde besøg om ugen.

Telefoner, som var inficerede, sendte oplysninger om brugernes geografiske placering hvert minut til en kommando- og kontrolserver. Hackerne fik også adgang til iPhone brugernes kontakter, billeder og krypterede beskedtjenester som Telegram, WhatsApp og iMessage. Google Hangouts og Gmail var også berørt af angrebet på Iphones.

De fleste af sårbarheder blev fundet på browseren Safari. Googles sikkerhedsekspert Ian Beer skriver i blogindlægget, at sikkerhedshullet var tilstede i næsten hver udgave af iOS fra iOS 10 til iOS 12. Dermed har det været muligt for hackere at tiltvinge sig adgang til brugernes data i to år.

Ny iOS13 beta er - her er nyhederne

Mere til historien

Google informerede Apple om sikkerhedsbristen d. 1. februar. Apple lukkede hullet med opdateringen iOS 12.1.4 seks dage senere.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
56 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram