Google arbejder på automatiske 911-nødopkald

Ved nødopkald bliver udvalgte Android-telefoner i stand til at ”tale” med alarmcentralen.

Hvad gør man, hvis der er brug for at kontakte alarmcentralen, men brugeren er ikke i stand til at tale og dermed fortælle om skadens omfang eller hvor man befinder sig?

Google er klar med en automatisk nødopkaldsløsning, der bliver lanceret sammen med Googles egne Pixel-telefoner og udvalgte Android-telefoner.

Funktionen ligger lige til højrebenet, særligt efter talebutleren Google Assistant løbende er blevet forbedret.

Når nødopkaldsfunktionen aktiveres får brugeren tre muligheder under opkaldet; ”Medical”, ”Fire” og ”Police”. 

Knapperne aktiverer en text-to-speech funktion, hvor telefonen ”læser” en besked op, som operatøren på alarmcentralen kan høre. Her fortælles, at hjælp er ønsket – inden for en af de tre kategorier. Herefter afgives lokationen, så redningspersonalet ved hvor de skal køre hen.

Den automatiske tale fortæller desuden, at der er tale om en ”automated voice service” samt at personen måske hverken kan tale eller høre.

Der er ingen tvivl om, at en sådan funktion kan få enorm stor betydning for personer med det ene eller andet handicap – eller børn der foretager et nødopkald, men som ikke kan forklare, hvor de befinder sig.

Det automatiske nødopkald bliver en del af softwaren på Pixel telefoner i USA inden for de kommende måneder. ”Udvalgte Android telefoner” bliver også inkluderet, oplyser Google.

I efteråret 2018 introducerede Google en udvidelse af Emergency Location Service, der ved nødopkald viser ens placering på skærmen, så det er lettere at fortælle alarmcentralen, hvor man befinder sig. Det er denne funktion, der nu udvides.

I 2016 begyndte Google at sende lokations-data til alarmcentraler i USA, såfremt brugeren var på et understøttet netværk.

Der er ingen udmeldinger om, hvorvidt automatiske nødopkald vil fungere i Danmark.

Apple kigger også på, ligesom Google, at udnytte bærbar teknologi, til at forbedre sikkerheden hos brugerne. Med Apple Watch Series 4 blev der eksempelvis lanceret en faldfunktion, hvor Apple Watch ved et fald, hvor brugeren ikke reagerer, igangsætter et nødopkald.

Simulering af nødopkald
Simulering af nødopkald på en Pixel telefon (Foto: Google)

Mere til historien

Google vil samle tilbagemeldinger fra blandt andet National Emergency Number Association for at være sikre på, at nødopkaldsfunktionen rent faktisk hjælper i praksis.

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Ingen foldbar i Danmark: Pixel Fold kommer ikke

Google Pixel Fold kommer ikke til Danmark, oplyser Google. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
72 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram