Google arbejder på automatiske 911-nødopkald

Ved nødopkald bliver udvalgte Android-telefoner i stand til at ”tale” med alarmcentralen.

Hvad gør man, hvis der er brug for at kontakte alarmcentralen, men brugeren er ikke i stand til at tale og dermed fortælle om skadens omfang eller hvor man befinder sig?

Google er klar med en automatisk nødopkaldsløsning, der bliver lanceret sammen med Googles egne Pixel-telefoner og udvalgte Android-telefoner.

Funktionen ligger lige til højrebenet, særligt efter talebutleren Google Assistant løbende er blevet forbedret.

Når nødopkaldsfunktionen aktiveres får brugeren tre muligheder under opkaldet; ”Medical”, ”Fire” og ”Police”. 

Knapperne aktiverer en text-to-speech funktion, hvor telefonen ”læser” en besked op, som operatøren på alarmcentralen kan høre. Her fortælles, at hjælp er ønsket – inden for en af de tre kategorier. Herefter afgives lokationen, så redningspersonalet ved hvor de skal køre hen.

Den automatiske tale fortæller desuden, at der er tale om en ”automated voice service” samt at personen måske hverken kan tale eller høre.

Der er ingen tvivl om, at en sådan funktion kan få enorm stor betydning for personer med det ene eller andet handicap – eller børn der foretager et nødopkald, men som ikke kan forklare, hvor de befinder sig.

Det automatiske nødopkald bliver en del af softwaren på Pixel telefoner i USA inden for de kommende måneder. ”Udvalgte Android telefoner” bliver også inkluderet, oplyser Google.

I efteråret 2018 introducerede Google en udvidelse af Emergency Location Service, der ved nødopkald viser ens placering på skærmen, så det er lettere at fortælle alarmcentralen, hvor man befinder sig. Det er denne funktion, der nu udvides.

I 2016 begyndte Google at sende lokations-data til alarmcentraler i USA, såfremt brugeren var på et understøttet netværk.

Der er ingen udmeldinger om, hvorvidt automatiske nødopkald vil fungere i Danmark.

Apple kigger også på, ligesom Google, at udnytte bærbar teknologi, til at forbedre sikkerheden hos brugerne. Med Apple Watch Series 4 blev der eksempelvis lanceret en faldfunktion, hvor Apple Watch ved et fald, hvor brugeren ikke reagerer, igangsætter et nødopkald.

Simulering af nødopkald
Simulering af nødopkald på en Pixel telefon (Foto: Google)

Mere til historien

Google vil samle tilbagemeldinger fra blandt andet National Emergency Number Association for at være sikre på, at nødopkaldsfunktionen rent faktisk hjælper i praksis.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
72 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram