Facebook: Ja! Vi har lyttet med på samtalerne

Shyyyy! Væggene lytter med! Tror du også, at Facebook lytter med? Nu bekræfter Facebook aflytning af udvalgte amerikanske brugere.

Smarthøjttalere, smartteknologi og talende assistenter lytter med. Det har Google, Apple, Microsoft og Amazon tidligere indrømmet. Altså at de lytter til lydoptagelser fra brugerne enheder.

Nu kommer Facebook med på listen. De lytter nemlig også med, skriver Bloomberg.

Facebook har lyttet til optagelser af lyd fra en tale-til-tekst funktion i Messenger.

Optagelserne er blevet brugt til at forbedre den underliggende kunstige intelligens til en funktion, der kan konvertere stemme til tekst. Funktionen har været afprøvet i USA, hvor aflytningen har fundet sted. EU-borgere er, ifølge Facebook, ikke ramt.

Facebook Danmark: "Vi har aldrig registreret lyd fra folks mikrofoner uden de selv har aktiveret en funktion, der kræver det (fx at optage en video eller en talebesked), og det gør vi fortsat ikke. Det her drejer sig om lydbidder fra folk, der selv har aktiveret en tale-til-tekst funktion i Messenger (du taler til din telefon og den sender beskeden som tekst). Formålet har været at kvalitetssikre og forbedre den kunstige intelligens, der driver denne funktion. Alle lydbidder er blevet maskeret, så de ikke kunne identificeres. Funktionen er kun testet i USA og ingen brugere i EU er berørt".

Det er ikke Facebook selv, men et selskab kaldet TaskUs, der har lyttet til optagelser og transskriberet dem for Facebook, forlyder det.

Hvis du er nervøs for om kommunikationen via Facebook Messenger er privat, så kan du overveje at skifte til verdens største beskedplatform WhatsApp. Jeg har skrevet denne guide til WhatsApp, som du eventuelt kan læse.

Lytter Facebook til mere end de siger?

Jeg kender rigtigt mange, som har oplevelsen af, at Facebook lytter mere med end de siger.

Måske har du også prøvet at have samtaler med nogle venner, hvorefter der popper reklamer frem på Facebook for netop det i har talt om.

Jeg har ofte oplevet dette, og jeg ved positivt, at jeg hverken har søgt på Google, sendt mails eller tilsvarende om emnet. Udelukkende talt om det.

En dag hvor jeg var alene hjemme zappede jeg forbi TV 2 Zulu og så Tobias Dybvad. Da jeg efterfølgende tjekkede telefonen, var der reklamer for hans shows. Jeg havde ikke søgt eller talt om Dybvad nogen steder. Det var blot tilfældigt, at jeg kom forbi Zulu.

Enten har Facebook lyttet med, eller også har YouSee-boksen sendt data bagom, der så i sidste ende er havnet på Facebook. Det er en konspiration, men ikke desto mindre var dette min virkelighed den pågældende dag.

Indimellem siger min Google Home også ”bling” ud af det blå, uden nogen har sagt noget til den. Gad vide hvad det betyder?

Del gerne dine oplevelser herunder.

Mere til historien

Ifølge Facebook er aflytningerne stoppet. Brugerne som der blev lyttet til, skulle aktivt have godkendt at samtalerne blev anvendt i analysesammenhæng.

Danskerne bruger sociale medier som aldrig før

I starten af 2023 brugte ni ud af ti danskere sociale medier, hvilket var en stigning i forhold til i 2022.

(mere…)
Stor nyhed på vej til Instagram

En længe ventet funktion fra Facebook kommer snart til Instagram.

(mere…)
SMS-funktion lukker i Facebook Messenger

Det er snart slut med at sende SMS-beskeder fra Facebook Messenger, lyder det fra Meta.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Facebook dropper Messenger-app til Apple Watch

KORT NYT: Læs og svar Messenger-beskeder direkte på dit Apple Watch, er snart fortid.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram