Verdens første ”selfie-kamera” under skærmen er afsløret

Verdens første selfie-kamera, der er under skærmen, er afsløret. Det er dog endnu ikke klar til forbrugerne.

Rendering af kommende selfie kamera fra Oppo, der er placeret under skærmen (Kilde: The Verge)
Rendering af kommende selfie kamera fra Oppo, der er placeret under skærmen (Kilde: The Verge)

Mobilproducenten Oppo har fremvist en ny måde at lave selfie-kamera (frontkamera) i smartphones på. Kameraet bliver nu ”under skærmen”. Det skriver The Verge.

Den nye måde, at få selfie-kameraet integreret i telefonen på, er under skærmen. Hvilket nedenstående rendering viser.

Det er ikke en smartphone, som lander i butikkerne lige om lidt, at dette nye selfie-kamera er blevet fremvist i.

Selfie-kameraet under skærmen er endnu en del af den strategi mobilproducenterne har haft de senere år med at give mest mulig skærmplads uden den fysiske størrelse på enhederne øges for meget.

Først kom fingeraftrykslæseren i skærmen og nu er det altså selfie-kameraets tur til fornyelse. Oppo har også, ligesom flere andre konkurrenter, forsøgt sig med pop-up selfie-kamera.

ASUS Zenfone 6 – en selfiedrøm på rosé

Oppo har også afsløret mere information om, hvordan teknologien med selfie-kamera under skærmen virker.

-“The display uses a custom transparent material that works with a redesigned pixel structure so that light can get through to the camera. The sensor itself is said to be larger than other selfie cameras, with a wider aperture lens in front,” sådan lyder forklaringen fra Oppo om teknologien bag det nye selfie-kamera.

Google Pixel 4 kommer med hul i skærmen og mindre kanter

Oppo erkender også, at det kan give problemer at have kameraet ”under skærmen”, da det kan reducere i billedkvaliteten og give problemer med dis, blænding osv. Disse skal selvfølgelig løses.

Oppo fortæller også, at der er udviklet algoritmer, som får hardwaren til at løse de problemer og kvaliteten derfor er på niveau med andre enheder. Men om det betyder noget ved vi først, når teknologien er i en telefon, som kommer i handlen.

Hvornår der lanceres en telefon med dette frontkamera i skærmen er uvist, men Oppo oplyser det sker ”i nærmeste fremtid”.

Mere til historien

Nu vi er ved teknologi og "fremtidsprodukter", så vil vi også anbefale dig at lytte til vores seneste sommer-edition af podcasten. Her taler vi med IT-guru Preben Mejer om smarthomes og hvor smarte de egentlig er.

Her er Xiaomis første Leica-telefoner

Leica-logoet kommer nu på en serie af Xiaomi-telefoner. Desværre er Xiaomi 12S-serien ikke planlagt til en dansk lancering.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram