Verdens første ”selfie-kamera” under skærmen er afsløret

5

Verdens første selfie-kamera, der er under skærmen, er afsløret. Det er dog endnu ikke klar til forbrugerne.

Rendering af kommende selfie kamera fra Oppo, der er placeret under skærmen (Kilde: The Verge)
Rendering af kommende selfie kamera fra Oppo, der er placeret under skærmen (Kilde: The Verge)

Mobilproducenten Oppo har fremvist en ny måde at lave selfie-kamera (frontkamera) i smartphones på. Kameraet bliver nu ”under skærmen”. Det skriver The Verge.

Den nye måde, at få selfie-kameraet integreret i telefonen på, er under skærmen. Hvilket nedenstående rendering viser.

Det er ikke en smartphone, som lander i butikkerne lige om lidt, at dette nye selfie-kamera er blevet fremvist i.

Selfie-kameraet under skærmen er endnu en del af den strategi mobilproducenterne har haft de senere år med at give mest mulig skærmplads uden den fysiske størrelse på enhederne øges for meget.

Først kom fingeraftrykslæseren i skærmen og nu er det altså selfie-kameraets tur til fornyelse. Oppo har også, ligesom flere andre konkurrenter, forsøgt sig med pop-up selfie-kamera.

ASUS Zenfone 6 – en selfiedrøm på rosé

Oppo har også afsløret mere information om, hvordan teknologien med selfie-kamera under skærmen virker.

-“The display uses a custom transparent material that works with a redesigned pixel structure so that light can get through to the camera. The sensor itself is said to be larger than other selfie cameras, with a wider aperture lens in front,” sådan lyder forklaringen fra Oppo om teknologien bag det nye selfie-kamera.

Google Pixel 4 kommer med hul i skærmen og mindre kanter

Oppo erkender også, at det kan give problemer at have kameraet ”under skærmen”, da det kan reducere i billedkvaliteten og give problemer med dis, blænding osv. Disse skal selvfølgelig løses.

Oppo fortæller også, at der er udviklet algoritmer, som får hardwaren til at løse de problemer og kvaliteten derfor er på niveau med andre enheder. Men om det betyder noget ved vi først, når teknologien er i en telefon, som kommer i handlen.

Hvornår der lanceres en telefon med dette frontkamera i skærmen er uvist, men Oppo oplyser det sker ”i nærmeste fremtid”.

Mere til historien

Nu vi er ved teknologi og “fremtidsprodukter”, så vil vi også anbefale dig at lytte til vores seneste sommer-edition af podcasten. Her taler vi med IT-guru Preben Mejer om smarthomes og hvor smarte de egentlig er.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer