Stor ændring af overvågningsfunktion på iPhone

KORT NYT: Du får fremover mere information om apps der overvåger din position.

ios 13 lokation apple store
iOS 13 lokation (Foto: 9to5mac)

Når iOS 13 i efteråret rammer iPhones verden over, bliver det med en stor ændring omkring applikationernes mulighed for at tracke din position. Eller om du vil: Overvåge hvor du befinder dig.

I dag får du ind i mellem en popup-besked, hvor du kan tillade en app at tracke din position i baggrunden, uden appen er åben.

Fra iOS 13 bliver disse beskeder ledsaget af et kort der viser, hvor appen senest har noteret din position. Det skriver 9to5mac.

Du kan dermed se hvor meget du er blevet ”holdt øje med”. Du kan vælge om appen må tracke positionen én gang eller fortsætte med at gemme din position i baggrunden.

Ofte er det svært at vide hvor meget de enkelte apps egentlig holder øje med. Med iOS 13 skulle dette gerne blive mere tydeligt.

OVERBLIK: Her er de store nyheder i iOS 13

Du kan her se hvilke iPhone-modeller, der kan opdateres til iOS 13.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Udviklere, der tidligere har gjort brug af Bluetooth og Wi-Fi netværk til at estimere brugernes position får det også sværere med iOS 13. Apple sagde ved WWDC 2019, at døren til dette misbrug nu lukkes.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram