Farvel til en ubrugt funktion i macOS

KORT NYT: Nu forsvinder Apples widget-skærm fra macOS. Hvor mange mon har brugt ”Dashboard”.

Dashboard Mac
Widgets i Dashboard i macOS. Dashboard forsvinder når macOS Catalina introduceres (Foto: MereMobil.dk)

Når macOS Catalina frigives i efteråret bliver det uden funktionen Dashboard, der forsvinder fra Mac.

Dashboard er en samling af widgets hvor der kan være huskesedler, lommeregner, vejr, ur, kalender osv. samlet på én widget-skærm.

Apple introducerede Dashboard sammen med Mac OS X 10.4 Tiger for 14 år siden. Siden OS X Lion i 2011 har der ikke været ændringer til Dashboard, og nu forsvinder det helt.

I betaversionen af macOS Catalina har Appleosophy forsøgt at aktivere- og deaktivere Dashboard via Terminal, men uden held til at ’fremkalde’ funktionen.

Spørgsmålet er naturligvis om der er mange, hvis overhovedet nogen, som benytter Dashboard i dag. Gennem lang tid har flere og flere widgets fundet vej til notifikationscentret på Mac og dermed minimeret et behov for Dashboard.

Nu lukker iTunes – det sker der med dine film og sange

Mere til historien

Netop nu er macOS Catalina ude i den første betaversion. Senere følger en åben beta samt en endelig release i efteråret.

Tags: , ,

Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.