3D Touch-funktioner på vej til alle iPhones

14

RYGTE: Trykfølsomme skærme droppes på iPhones. Apple vil rulle softwarebaseret 3D Touch ud til alle iPhones.

Da Apple i 2015 introducerede 3D Touch, virkede det som en oplagt ny funktion, der kunne gøre hverdagen lidt lettere. Genveje til vitale funktioner i en app direkte fra ikonet så genialt ud.

Nu ser det ud til, at Apple dropper 3D Touch funktionen fra årets iPhones. I stedet kommer funktionaliteten ud til telefoner med iOS 13.

3D Touch er en teknologi hvor sensorer i skærmen registrerer hvor hårdt brugeren trykker. Skærmene er sandsynligvis dyrere, end hvis tryk-funktionen ikke var der. Måske er dette årsagen er, at skærmene lægges på hylden?

Ifølge 9to5mac bliver funktionerne fra 3D Touch såsom ”Peek and Pop” og ”Quick Actions” fremover tilgængelige som såkaldt ”long press” – hvor der holdes kort på genvejen for at åbne flere muligheder.

Dette minder om funktionaliteten i genveje til kamera og lommelygte fra låseskærmen på iPhone Xr. Her giver telefonen en kort vibration, når der trykkes. Dette er for at simulere trykket på en knap.

Den nye version af 3D Touch ventes at komme til alle iPhone og iPads samt iPod Touch (7. generation). Dette inkluderer også efterårets nye enheder.

Apple fjerner 3D Touch fra årets iPhones

3D Touch har været tilgængelig på alle iPhones siden iPhone 6S med undtagelse af iPhone SE og iPhone Xr.

På Android-platformen var Huawei de første til at introducere en 3D Touch-lignende funktion. Det var på Huawei P9 Plus. Her blev det kaldt “Press touch”. P9 Plus kom aldrig på det danske marked.

Sådan bruger du 3D Touch

Mere til historien

Siden april 2018 har der været rygter om, at 3D Touch måske droppes i kommende iPhones, og rygtet har gentaget sig selv flere gange.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer